Închide meniul

Derapaj rasist la adresa lui Kingsley Coman, după finala Argentina-Franța: „Locul tău este în Africa, prietene!”

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 19 decembrie 2022, 15:47

Derapaj rasist la adresa lui Kingsley Coman, după finala Argentina-Franța: Locul tău este în Africa, prietene!”

Kingsley Coman a ratat penalty-ul său în meciul cu Argentina

Kingsley Coman, pregătindu-se de executarea loviturii de departajare | Profimedia

Kingsley Coman a fost victima unui derapaj rasist din partea anumitor suporteri ai „Cocoșului galic”, după finala Argentina-Franța.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Starul lui Bayern Munchen a fost introdus pe teren în minutul 71, înlocuindu-l pe Antoine Griezmann. Din momentul intrării sale, Franța a început să-și creeze mai multe situații de gol, reușind să schimbe fața jocului.

Naționala din Hexagon a revenit de la 0-2, trimițând meciul în prelungiri. Acolo s-a văzut din nou nevoită să reintre în partidă, după ce Argentina conducea cu 3-2. Mbappe a trimis meciul la loviturile de departajare, dar tot naționala Albiceleste a avut câștig de cauză.

Kingsley Coman a executat al doilea penalty din rândul francezilor, însă portarul Argentinei a ghicit colțul și a apărat șutul extremei franceze. Momentul a fost unul foarte important din punct de vedere psihologic, punând o presiune uriașă pe umerii lui Tchouameni, următorul executant al Franței ratând și el.

Derapaj rasist la adresa lui Kingsley Coman, după finala Argentina-Franța.

Unii dintre susținătorii Franței, dezamăgiți de deznodământul finalei, au luat cu asalt contul de Instagram al lui Coman, lăsând acolo numeroase mesaje condamnabile:

Reclamă

Foarte multă lume a fost însă de partea extremei lui Bayern Munchen, lăsând mesaje de încurajare.

„Kingsley, aceste mesaje rasiste nu sunt venite din Franța, nu le băga în seamă, noi te iubim aici!”
„Suntem alături de tine, nu-i băga în seamă pe hateri”, au fost doar câteva dintre mesajele de susţinere.

Motivele pentru care Giroud şi Dembele au fost schimbaţi în Argentina-Franţa

Conform presei britanice, Olivier Giroud a lipsit de la cateva dintre antrenamentele Franţei dinainte de marea finală, având o problemă la genunchi. Accidentarea nu l-a împiedicat pe atacantul de la AC Milan să joace cu Argentina, însă disponibilitatea sa la efort şi lipsa unui presing mai consistent l-au făcut pe Deshamps să renunţe la el după numai 41 de minute.

Reclamă 4 / 0/3

De cealaltă parte, Ousmane Dembele a avut o prestaţie dezamăgitoare, fiind absent din joc în plan ofensiv. Mai mult decât atât, extrema Barcelonei a comis faultul din care Di Maria a obţinut penalty-ul Argentinei. La toate aceste aspecte se adaugă şi moralul foarte scăzut pe care îl avea Dembele, după un început de meci de coşmar pentru el.

Recomandări
  • Kingsley Coman a fost victima derapajelor rasiste
  • Franța a pierdut la penalty-uri finala cu Argentina 

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:01 Mircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 17:15 „A fost stresant” Fernando Alonso, sincer după calificările pentru sprintul din MP al Chinei! Obiectivul spaniolului la Shanghai 17:05 FotoIon Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale 17:01 Suma „chilipir” pe care trebuie să o plătească Gigi Becali pentru Rafa Mujica, atacantul ce face senzaţie în Liga Portugal! 16:33 VIDEOScandal în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat pe gură o jurnalistă! Fiecare dintre ei e căsătorit cu o altă persoană! 16:28 Adi Mutu a primit o ofertă spectaculoasă! „Briliantul” cere un salariu fabulos pentru a semna 16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii Vezi toate știrile
Citește și