Închide meniul
NEWS ALERT

Istvan Kovacs va arbitra la Campionatul Mondial din Qatar. Anunţul oficial făcut de FIFA. Hai, România! În fiecare zi

Dan Roșu Publicat: 19 mai 2022, 15:22 / Actualizat: 19 mai 2022, 16:51

Istvan Kovacs va arbitra la Campionatul Mondial din Qatar. Anunţul oficial făcut de FIFA. Hai, România! În fiecare zi

Istvan Kovacs va arbitra un meci din grupele Champions League

Istvan Kovacs, în timpul unui meci de fotbal / Hepta

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mihai Artene și Vasile Marinescu sunt cei doi asistenţi români care vor fi prezenţi în Qatar.

Istvan Kovacs va arbitra la Campionatul Mondial

Istvan Kovacs este primul arbitru român care va conduce meciuri la un campionat mondial, după 36 de ani. Ioan Igna a fost ultimul central român prezent la Mondiale, în 1986, în Mexic, unde Argentina s-a impus.

Reclamă

Costel Rădulescu (1930), Andrei Rădulescu (1970) şi Nicolae Rainea (1974, 1978, 1982) sunt ceilalţi arbitri români care au ajuns la Campionate Mondiale, în istorie.

La Mondialul din Qatar vor fi prezenţi 36 de arbitri, 69 de asistenţi şi 24 de oficiali VAR, care au fost convocaţi în funcţie de prestaţiile avute în competiţiile FIFA, dar şi în cele continentale, anunţă forul mondial.

Reclamă

„Ca de obicei, primul criteriu de alegere a fost repretentat de calitatea arbitrilor, care au condus meciuri la cel mai înalt nivel în toată lumea. CM din 2018 a fost unul de succes şi datorită prestaţiilor arbitrilor şi vom face tot posibilul ca în 2022 lucrurile să stea şi mai bine”, a spus Pierluigi Collina, preşedintele Comitetului FIFA al Arbitrilor.

Istvan Kovacs va arbitra finala Conference League dintre AS Roma şi Feyenoord

Până la Campionatul Mondial din 2022, Istvan Kovacs mai are un meci extrem de important de condus, finala UEFA Conference League, dintre Roma şi Feyenoord.

După ce i-a dat galben lui Guardiola, Istvan Kovacs va trebui să îl ţină în frâu şi pe Jose Mourinho, antrenorul celor de la AS Roma.

Reclamă 4 / 0/3

„Centralul român a fost delegat împreună cu brigada sa la finala UEFA Europa Conference League. În ultimul act programat miercuri, 25 mai, ora 22:00, se vor întâlni AS Roma (Italia) și Feyenoord (Țările de Jos). Partida se va disputa pe Arena Kombëtare din Tirana, Albania.

Istavan Kovacs va fi ajutat de arbitrii asistenți Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, de al patrulea oficial Sandro Schärer, din Elveția, în timp ce de sistemul de asistență video se vor ocupa nemții Marco Fritz, Christian Dingert și Bastian Dankert.

În vârstă de 37 de ani, Istvan Kovacs va conduce prima sa finală europeană la nivel de club. În acest sezon, românul a condus 10 partide în competițiile de club UEFA, inclusiv manșa tur a semifinalei Ligii Campionilor dintre Manchester City și Real Madrid, scor 4-3″, a anunţat frf.ro.

Istvan Kovacs, decizie de mare clasă în Manchester City – Real Madrid 4-3

Istvan Kovacs a luat o decizie senzaţională în timpul manşei tur a semifinalei Champions League dintre Manchester City şi Real Madrid. Arbitrul român a lăsat perfect legea avantajului, deşi Toni Kroos îl faultase pe Zinchenko.

Faza s-a petrecut în minutul 73, la scorul de 3-2 pentru Manchester City. Kovacs a decis să lase legea avantajului, deşi a dus fluierul la gură. Mingea a ajuns la Bernardo Silva, care a reuşit un gol fabulos, cu un şut la colţul scurt.

Redactorul-şef de la BBC a reacţionat imediat după decizia lui Istvan Kovacs. „Decizie briliantă de a lăsa legea avantajului„, a scris Phil McNulty pe Twitter.

Reclamă

O va învinge Simona Halep pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
3:32 Dramă pentru Aryna Sabalenka! Iubitul ei a murit la doar 42 de ani. Cei doi se aflau la Miami 2:19 Ora de start a meciului Simona Halep – Paula Badosa, din turul 1 de la Miami. Simo revine marţi pe teren după suspendare 18
mart.
23:27
Vlad Chiricheş primeşte un ajutor uriaş! Decizia luată de FCSB, pentru a-l readuce în formă pe fostul căpitan al României
18
mart.
23:27
„Propagandă comunistă!” Ionuţ Negoiţă s-a năpustit asupra lui Mircea Lucescu şi i-a propus un pariu. Ce îi cere să facă la Dinamo
18
mart.
23:01
Ţipete în vestiarul lui FCU Craiova, după înfrângerea cu Petrolul! Ce reacţii au putut avea Nicolo Napoli şi Vlad Achim
18
mart.
22:39
OFICIAL | Dan Alexa a semnat cu Arsenal Tunari! Va fi ajutat de Ştefan Grigorie
18
mart.
22:30
Petrolul Ploieşti – FCU Craiova 1-0. Echipa lui Adrian Mititelu rămâne pe loc de baraj. Cum arată clasamentul play-out-ului
18
mart.
22:15
„Aşa nu se poate!” Mihai Stoica, răspuns după dezvăluirea „bombă” făcută de Risto Radunovic: „Gigi Becali nu a fost de acord!”
18
mart.
21:54
„Martalogu, sau cum îl cheamă?” Cristian Tudor Popescu l-a desfiinţat pe Patrick Mourtagolou! Ce sfat i-a dat Simonei Halep
18
mart.
21:46
EXCLUSIV„Sunt ca vinul!” Reportaj special de la meciul lui Bănel Nicoliţă din Amara! Au sfârâit grătarele la marginea terenului VIDEO
Vezi toate știrile
Horoscopul zilei de 20 martie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să aibă grijă de sufletul lor. Află ce se întâplă cu zodia ta

Horoscopul zilei de 20 martie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să aibă grijă de sufletul lor. Află ce se întâplă cu zodia ta

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Formula 1
Pe același subiect
Delegarea lui Istvan Kovacs în Europa League a încins spiritele: "A fost catastrofal"
Europa League • 12 mart., 17:06
„Amintiri neplăcute”. Delegarea lui Istvan Kovacs în Europa League a încins spiritele: „A fost catastrofal”
Istvan şi Szabolcs Kovacs "fluieră" lupta pentru play-off-ul din Liga 1! CCA a anunţat delegările de vineri
Liga 1 • 7 mart., 12:15
Istvan şi Szabolcs Kovacs „fluieră” lupta pentru play-off-ul din Liga 1! CCA a anunţat delegările de vineri
Patronul din Liga 1 care a cerut să nu mai fie arbitrat de Istvan Kovacs: "Am trimis un act. E timpul să se întâmple ceva"
Liga 1 • 23 feb., 0:07
Patronul din Liga 1 care a cerut să nu mai fie arbitrat de Istvan Kovacs: „Am trimis un act. E timpul să se întâmple ceva”
Istvan Kovacs a fost reclamat la Comisii
Liga 1 • 21 feb., 20:47
„Am fost furaţi ca în codru!” Istvan Kovacs, reclamat la Comisii: „Poate pentru asta a primit un bonus”
Istvan Kovacs a încălcat regulamentul în Inter - Atletico Madrid 1-0
Liga Campionilor • 21 feb., 8:24
Istvan Kovacs a încălcat regulamentul în Inter – Atletico Madrid 1-0. Ce au descoperit spaniolii. „Puţină personalitate”