Închide meniul

Motivele pentru care Giroud şi Dembele au fost schimbaţi în prima repriză din Argentina-Franţa. Ce l-a nemulţumit pe Didier Deschamps

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 19 decembrie 2022, 13:27

Motivele pentru care Giroud şi Dembele au fost schimbaţi în prima repriză din Argentina-Franţa. Ce l-a nemulţumit pe Didier Deschamps

Ousmane Dembele şi Olivier Giroud, pe banca de rezerve în finala Cupei Mondiale

Ousmane Dembele şi Olivier Giroud, pe banca de rezerve în finala Cupei Mondiale | Profimedia

Motivele pentru care Giroud şi Dembele au fost schimbaţi în Argentina-Franţa de Didier Deschamps în prima repriză a finalei istorice au fost dezvăluite de presa britanică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deşi au fost unii dintre cei mai importanţi jucători ai Franţei pe durata Cupei Mondiale, Olivier Giroud şi Ousmane Dembele au avut o prestaţie modestă în finala cu Argentina, iar Didier Deschamps, selecţionerul „Cocoşului galic”, i-a înlocuit pe cei doi încă din minutul 41.

Franţa nu a reuşit să-şi apere trofeul câştigat în 2018, una dintre cauze fiind începutul dezastruos de partidă cu Argentina. După doar 36 de minute, tabela stadionului din Lusail arăta un 2-0 convingător pentru naţionala sud-americană.

Motivele pentru care Giroud şi Dembele au fost schimbaţi în Argentina-Franţa

După o primă repriză foarte slabă, în care francezii nu au avut nici măcar şut spre poartă, selecţionerul Deschamps a făcut două schimbări încă de la finalul primei reprize. Olivier Giroud şi Ousmane Dembele au fost înlocuiţi de Marcus Thuram şi Kolo Muani. Mbappe a preluat poziţia de atacant central, în timp ce noii intraţi au ocupat benzile atacului francez. Schimbările au început să dea roade, Franţa având ocazii în repriza secundă. Dar de ce au fost cei doi jucători titulari scoşi de pe teren atât de repede?

Conform presei britanice, Olivier Giroud a lipsit de la cateva dintre antrenamentele Franţei dinainte de marea finală, având o problemă la genunchi. Accidentarea nu l-a împiedicat pe atacantul de la AC Milan să joace cu Argentina, însă disponibilitatea sa la efort şi lipsa unui presing mai consistent l-au făcut pe Deshamps să renunţe la el după numai 41 de minute.

Reclamă

De cealaltă parte, Ousmane Dembele a avut o prestaţie dezamăgitoare, fiind absent din joc în plan ofensiv. Mai mult decât atât, extrema Barcelonei a comis faultul din care Di Maria a obţinut penalty-ul Argentinei. La toate aceste aspecte se adaugă şi moralul foarte scăzut pe care îl avea Dembele, după un început de meci de coşmar pentru el.

“Rămâi selecţionerul Franţei?”. Răspunsul dat de Didier Deschamps după ce a pierdut finala Campionatului Mondial

Didier Deschamps a oferit primele declaraţii după ce Franţa a pierdut finala Campionatului Mondial 2022 din Qatar. Selecţionerul Les Bleus a fost întrebat dacă va demisiona după eşecul cu Argentina, la lovituri de departajare.

Deschamps a evitat să anunţe dacă va rămâne pe banca reprezentativei Franţei şi în campania de calificare la EURO 2024. Înaintea CM 2022 au apărut zvonuri că va fi înlocuit de Zinedine Zidane.

Reclamă 4 / 0/3

Timp de 60 de minute, nu am existat în meci pentru că nu ne simţeam bine. Adversarul a arătat multă calitate, agresivitate, noi am fost mai puţin buni, din diverse motive. Însă am revenit de nicăieri şi am răsturnat o situaţie care era compromisă, ceea ce ne face să regretăm şi mai mult. Felicit această echipă a Argentinei, care a arătat calitate, agresivitate, chiar şi viclenie. Am făcut ce trebuia pentru a avea dreptul de a visa. Însă visul nu s-a concretizat.

(Reporter: Vrei să rămâi selecţionerul Franţei?) Au mai fost şi alte întrebări pe această temă. Chiar dacă am fi câştigat meciul, nu aş fi răspuns în această seară la această întrebare. Sunt foarte trist pentru jucători, pentru staf. Voi avea o întâlnire cu preşedintele la începutul anului viitor şi o să aflaţi atunci“, a declarat Didier Deschamps, potrivit leparisien.fr.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și