Închide meniul

Un jucător a fost exclus de la Campionatul Mondial din Qatar! Fotbalistul, suspendat pentru dopaj

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 13 noiembrie 2022, 15:39

Un jucător a fost exclus de la Campionatul Mondial din Qatar! Fotbalistul, suspendat pentru dopaj

Fahad Al-Muwallad, scos din lotul Arabiei Saudite pentru Campionatul Mondial din Qatar

Statuie cu trofeul acordat campioanei mondiale / Profimedia

Atacantul Fahad Al-Muwallad a fost scos din lotul Arabiei Saudite pentru Campionatul Mondial din Qatar, duminică, în semn de „precauţie”, după ce a picat un test anti-doping în martie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Atacantul fusese suspendat pentru 18 luni de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) în luna martie. Acesta a fost testat pozitiv pentru furosemid, un diuretic care maschează prezenţa altor produse.

Fahad Al-Muwallad, scos din lotul Arabiei Saudite pentru Campionatul Mondial din Qatar

Un organism de arbitraj saudit a redus pedeapsa, ceea ce ar fi trebuit să-i permită să joace la Cupa Mondială. Însă WADA a făcut recurs la Curtea de Arbitraj pentru Sport (TAS) şi, după consultarea departamentului juridic, federația saudită a decis să-l scoată din lot pe Al-Muwallad.

Atacantul, care a jucat la Cupa Mondială din 2018, va fi înlocuit de Nawaf Al-Abed.

Reclamă

Campionatul Mondial din Qatar începe pe 20 noiembrie

A 22-a ediţie a Cupei Mondiale la fotbal se va desfăşura în Qatar în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie 2022. Aceasta va fi prima Cupă Mondială organizată în lumea arabă şi a doua organizată în Asia după ediţia 2002 din Coreea de Sud şi Japonia. Turneul final din Qatar va fi ultimul care se va desfăşura într-un sistem cu 32 de echipe, numărul urmând să crească la 48 de selecţionate începând cu CM 2026 din SUA, Mexic şi Canada.

Echipa naţională a României nu s-a calificat la Cupa Mondială 2022 din Qatar. România a participat la şapte ediţii ale Cupei Mondiale, 1930, 1934, 1938, 1970, 1990, 1994 şi 1998. Cel mai bun rezultat a fost obţinut la ediţia 1994 din Statele Unite ale Americii, când a atins faza sferturilor de finală.

FIFA, decizie radicală pentru Campionatul Mondial din Qatar

FIFA a luat o decizie radicală pentru Campionatul Mondial din Qatar. Forul suprem al fotbalului a anunţat, joi, că echipele calificate la Cupa Mondială 2022 vor putea convoca până la 26 de jucători în Qatar, faţă de 23 până acum.

Reclamă 4 / 0/3

Biroul Consiliului FIFA îşi justifică decizia făcând referire la „necesitatea de a păstra o flexibilitate suplimentară datorită programului unic al Cupei Mondiale 2022 în calendarul global, precum şi contextului mai larg al efectelor perturbatoare cauzate de pandemia de coronavirus. COVID-19 la echipe înainte şi în timpul turneelor”.

Preselecţia care va trebui transmisă de federaţiile naţionale vizate de Cupa Mondială poate include până la 55 de nume, faţă de 35 până acum.

În plus, norocoşii câştigători care vor face parte din lista finală de 23 până la 26 de jucători trebuie să fie eliberaţi cel târziu pe 13 noiembrie de clubul lor.

Nu în ultimul rând, Biroul arată că nu pot fi mai mult de 26 de persoane pe banca echipei în timpul meciurilor de la Cupa Mondială, inclusiv maximum 15 rezerve şi 11 oficiali, inclusiv un medic.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:47 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 25 aprilie 16:45 LIVE SCOREUTA – Oţelul 0-0. Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 16:38 Foto„Domnul Şucu nu stăpâneşte lucrurile” Un cunoscut antrenor român a reacţionat după gestul uluitor al lui Krasniqi faţă de Lobonţ! 16:26 Irina Begu, eliminată în turul 2 de la WTA Madrid Open! Cu câți bani s-a ales românca, după duelul cu Madison Keys 16:16 „Problemele vor fi altele!” Florin Răducioiu, semnal de alarmă despre situația de la Dinamo. Mesaj sincer despre criza „câinilor” 15:53 Xavi a dezvăluit de ce a ales să rămână la Barcelona: „Acest proiect trebuie să continue” 15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime 15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor Vezi toate știrile
Citește și