Închide meniul

Euro 2020 | Ţara Galilor – Danemarca 0-4. Prima echipă calificată în sferturi. Nordicii au făcut show la Amsterdam. Bale pleacă acasă

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 26 iunie 2021, 20:55

Euro 2020 | Ţara Galilor – Danemarca 0-4. Prima echipă calificată în sferturi. Nordicii au făcut show la Amsterdam. Bale pleacă acasă

Profimedia

Ţara Galilor - Danemarca, primul duel din optimile Euro 2020

Danemarca a învins-o cu 4-0 pe Ţara Galilor în optimimile de finală de la Euro 2020. Kasper Dolberg a reuşit dubla în minutele 27 şi 48.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nordicii s-au dezlănţuit pe final. Joakim Maehle, în minutul 88, şi Braithwaite, în minutul 90+6, au stabilit scorul final.

Ovidiu Haţegan a fost arbitrul de rezervă. Danemarca va juca în sferturi pe 3 iulie, la Baku. O va înfrunta pe învingătoarea dintre Olanda şi Cehia.

LIVE SCORE Țara Galilor – Danemarca 0-4

Update: GOOOL Danemarca! Nordicii au stabilit scorul final cu o reuşită a lui Braithwaite, în al şaselea minut al prelungirilor, după consultarea VAR.

Update: Intrat în minutul 59, Harry Wilson a văzut cartonaşul roşu în minutul 90.

Reclamă

Update: GOOOL Danemarca! Maehle a marcat pentru 3-0 în minutul 88.

Update: Kapser Goalberg a devenit porecla danezului care a reuşit dubla în optimi la Euro 2020.

Reclamă 4 / 0/3

Update: Ajax l-a felicitat pe fostul ei jucător.

Update: GOOOL Danemarca! Dolberg face dubla în minutul 48, după o minge primită în centrul careului de la tânărul de 20 de ani, Neco Williams. Bale a protestat vehement. Faza de atac a pornit după un fault solicitat de galezi.

Update: Danezii sunt în avantaj după primele 45 de minute.

Update: GOOOL Danemarca! Dolberg a şutat excelent de la 17 metri, în minutul 27. A fost primul şut pe poartă al danezilor.

Reclamă

Update: Ocazie Ţara Galilor! Bale a şutat puţin pe lângă poartă de la marginea careului! Au fost nevoie de 9 minute pentru prima mare ocazie.

Update: A început meciul de la Amsterdam.

Update: Christian Eriksen a fost omagiat înainte de startul partidei de la Amsterdam. Bale a dăruit un tricou înrămat cu numele lui Eriksen.

Profimedia
Profimedia

Update: Tribunele sunt colorate în alb şi roşu la Amsterdam. Aceste culori sunt prezente pe drapelul ambelor ţări.

Profimedia

Update: Avem echipele de start aliniate de Ţara Galilor şi Danemarca.

Țara Galilor (4-2-3-1): Ward – Roberts, Mepham, Rodon, Davies – Morrell, Allen – James, Ramsey, Bale – Moore; Selecționer: Robert Page

Danemarca (3-4-3): Schmeichel – Christensen, Kjaer, Vestergaard – Stryger, Hojbjerg, Delaney, Maehle – Damsgaard, Dolberg, Braithwaite; Selecționer: Kasper Hjulmand

Ştirea iniţială

Țara Galilor – Danemarca se va juca pe „Johan Cruyff Arena” din Amsterdam, iar la meci vor asista aproximativ 16.000 de suporteri. Ambele echipe au trecut cu mari emoții de faza grupelor.

Țara Galilor – Danemarca, primul meci din optimile Euro 2020

Țara Galilor a făcut partea din grupa A, alături de Italia, Elveția și Turcia. Galezii au remizat împotriva elvețienilor, au pierdut cu italienii, dar i-au învins pe turci. Cu 4 puncte adunate, naționala lui Gareth Bale s-a clasat pe locul al doilea.

De cealaltă parte, Danemarca a început dramatic acest turneu final. Christian Eriksen a fost la un pas de tragedie în meciul din prima etapă împotriva Finlandei. Fără să mai poată să se concetreze la fotbal după momentele dramatice, danezii au pierdut la limită, 0-1.

A urmat apoi meciul împotriva Belgiei, una dintre principalele favorite la trofeu. Deși au condus cu 1-0, nordicii au fost învinși cu 2-1, după o prestație magistrală din partea lui Kevin De Bruyne.

Danemarca s-a calificat datorită evoluției eroice din ultima etapă din grupe, 4-1 cu Rusia. Grație golaverajului mai bun, danezii s-au clasat pe locul al doilea.

Danemarca și Țara Galilor nu s-au mai întâlnit într-un meci oficial din 2018, când dădeau piept în Liga Națiunilor. Atunci, danezii câștigau ambele confruntări, 2-0 „acasă” și 2-1 în Marea Britanie.

Echipele probabile

Țara Galilor: Ward – Roberts, Mepham, Rodon, Davies – James, Ramsey, Allen, Morrell, Bale – Moore
Selecționer: Robert Page

Danemarca: Schmeichel – Christensen, Kjaer, Vestergaard – Wass, Hojbjerg, Delaney, Maehle – Braithwaite, Damsgaard – Poulsen
Selecționer: Kasper Hjulmand

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal în tribune: ce au scandat fanii moldovenilor 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 20:12 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-1. De Moura şi-a dat autogol, Selmani a egalat! „Câinii” au ratat un penalty şi au avut un gol anulat 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! Vezi toate știrile
Citește și