Închide meniul

„A fost Steaua o echipă ajutată de sistem?” Victor Pițurcă a vrut să pună definitiv capăt controverselor: „Adevărul adevărat!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 14 aprilie 2024, 10:53

Reclamă
„A fost Steaua o echipă ajutată de sistem? Victor Pițurcă a vrut să pună definitiv capăt controverselor: „Adevărul adevărat!

"A fost Steaua o echipă ajutată de sistem?" Victor Pițurcă a vrut să pună definitiv capăt controverselor

Victor Piţurcă, pe stadionul din Ghencea / Colaj Profimediaimages

Steaua era o echipă ajutată de sistem?” a fost întrebarea la care Victor Pițurcă nu a stat pe gânduri şi a ţinut să încheie definitiv controversele. Fostul atacant şi antrenor al roş-albaştrilor asigură că victoriile erau obţinute, întotdeauna, pe teren.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Victor Piţurcă a amintit de rezultatele obţinute de Steaua înainte ca el să ajungă în Ghencea. „Nu a fost ajutată de nimeni!„, a ţinut să afirme cel care a fost titular în succesul istoric obţinut în 1986, în finala Cupei Campionilor Europeni.

„A fost Steaua o echipă ajutată de sistem?” Reacţie vehementă a lui Victor Pițurcă

„Piţi” a negat şi că familia Ceauşescu ar fi avut vreun rol la performanţele obţinute de roş-albaştri.

(n.r. A fost Steaua o echipă ajutată de sistem?) Păi de ce nu a ajutat-o sistemul înainte de a forma această echipă. În cinci ani de zile noi am cam dominat… De ce nu a fost ajutată? (n.r. Înainte de 1984 îl avea pe Valentin Ceaușescu?) Valentin a fost cel care a ajutat Steaua? Nu cred, nu cred. Se vorbește că Nicolae Ceaușescu era stelist și așa mai departe.

Deci, de ce echipa Steaua București nu a fost ajutată înainte? De ce a fost ajutată după ’83 – ’84. Păi, țin minte, Steaua, înainte de a veni eu, Lăcătuș, termina numai pe 4-5. Avea în componență jucători buni, Iordănescu, Dumitru, Marcel Răducanu, era echipă fantastică. Adevărul adevărat e că Steaua nu a fost ajutată de nimeni„, a declarat Victor Piţurcă la orangesport.ro.

Reclamă

Victor Piţurcă a jucat între 1983 şi 1989 la Steaua, echipă cu care a câştigat Cupa Campionilor Europeni, Supercupa Europei, cinci titluri în Liga 1 şi patru Cupe ale României.

Motivul incredibil pentru care Victor Piţurcă a fost trimis la închisoare înainte de 1989

Puţină lume ştie că Victor Piţurcă a ajuns în spatele gratiilor şi înainte de 1989. Atunci, fostul selecţioner al României a refuzat să ofere Securităţii banii pe care i-a căştigat la jocurilor de noroc.

Înainte de 1989, practicarea jocurilor de noroc erau interzise. În acel moment, Victor Piţurcă a stat două luni şi jumătate în spatele gratiilor. Victor Piţurcă a mai avut probleme cu legea şi în „Dosarul Valiza”, alături de Gigi Becali.

Reclamă 4 / 0/3

Fostul selecţioner s-a ales cu o pedeapsă, în 2013, de un an de închisoare cu suspendare.

Victor Piţurcă a pronunţat numele a 7 jucători români care au fost „mai mari” decât Gică Hagi şi Dobrin

Victor Piţurcă a oferit noi declaraţii surprinzătoare şi a pronunţat numele a 7 jucători români care au fost „mai mari” decât Gică Hagi şi Nicolae Dobrin. Fostul selecţioner al naţionalei României a ţinut să îşi laude foştii coechipieri de la Steaua, care au câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Piţurcă este sigur că toţi jucătorii care au devenit campionii europei, după finala fabuloasă cu Barcelona, ar fi fost vânduţi acum cu peste 50 de milioane de euro.

Dacă am fi reușit (n.r. acum) rezultatele pe care le-am reușit atunci (n.r. în perioada 1986-1989)? Cred că fiecare jucător al Stelei costa de la 50.000.000 în sus. Eu am spus-o, mi s-a pus întrebarea <<dom’le, cei mai mari fotbaliști ai țării…?>>.

Eu nu îl pun nici pe Dobrin, nici pe Hagi, cei mai mari fotbaliști ai țării sunt jucătorii echipei Steaua, care au câștigat Liga Campionilor. Deci, noi, dacă am fi în momentul ăsta și am reuși să câștigăm Liga Campionilor, așa am costa. Păi, gândiți-vă ce jucători erau atunci.

Era Iovan, un fundaș dreapta de care nu văd acum, nu văd, sunt câțiva, doi-trei, Bumbescu, Belodedici erau fantastici, Boloni, Stoica, Lăcătuș… erau jucători fantastici, Majearu!

Asta e părerea mea, fiindcă văd <<dom’le, ce a adus acum Guardiola, presingul avansat>>. Presingul avansat l-a adus Steaua, în 1986. Când aveam meci important, puternic, adversarul nu avea pe unde să scoată cămașa”, a declarat Victor Pițurcă pentru sursa citată anterior.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:13 EXCLUSIVVictor Piţurcă nu concepe ca Gigi Becali să preia stadionul Steaua: „Să-şi vadă de echipa lui”! Replică dură pentru milionar 21:00 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00). Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor. Echipele de start 20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” Vezi toate știrile
Citește și