Închide meniul

Andrei Burcă, primul gol în tricoul României! Răzvan Marin i-a oferit o centrare perfectă în meciul cu Belarus, din preliminariile EURO 2024

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 martie 2023, 22:32

Andrei Burcă, primul gol în tricoul României! Răzvan Marin i-a oferit o centrare perfectă în meciul cu Belarus, din preliminariile EURO 2024

Andrei Burcă, primul gol în tricoul României

Andrei Burcă a sărutat emblema României / Captură PrimaTV

Andrei Burcă a marcat primul gol în tricoul României. Fundaşul central în vârstă de 29 de ani a marcat pe Arena Naţională, în meciul cu Belarus din preliminariile EURO 2024. Burcă a fost servit perfect de Răzvan Marin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nicolae Stanciu a deschis scorul, în minutul 17, dintr-o lovitură liberă executată surprinzător. Oaspeţii au resimţit din plin şocul şi au mai încasat un gol. În minutul 19, Răzvan Marin a driblat un jucător şi a centrat perfect, de la aproximativ 30 de metri, în centrul careului.

Andrei Burcă, primul gol în tricoul României

Aflat în ofensivă după un corner, Andrei Burcă i-a „suflat” mingea lui Zakhar Volkov. S-a aruncat în stilul lui Zlatan Ibrahimovic şi a trimis balonul, din cădere, în poartă.

Fundaşul de la campioana României, CFR Cluj, a înscris în premieră la prima reprezentativă. S-a bucurat la maximum pentru această reuşită şi a sărutat de mai multe ori emblema de pe tricou. A fost a 17-a lui prezenţă în tricoul naţionalei.

Pe imagini a fost surprins şi Răzvan Burleanu, care a aplaudat execuţia lui Burcă. Şi Edi Iordănescu l-a felicitat, la marginea terenului.

Reclamă

Belarus a avut un start catastrofal în campania de calificare la EURO 2024. Cu trei zile în urmă, a suferit o adevărată „corecţie”, acasă, cu Elveţia. A pierdut cu 0-5. Şi atunci a primit două goluri în primele 20 de minute.

Andrei Burcă nu mai marcase niciun gol, într-un meci oficial, din luna martie a anului trecut. O făcea în victoria obţinută de CFR Cluj cu FC Voluntari, scor 1-0.

Edi Iordănescu, trei schimbări în primul „11” în România – Belarus

Față de echipa trimisă în meciul cu Andorra, câștigată de România cu 2-0, selecționerul Edi Iordănescu a efectuat trei schimbări. Mai exact, au fost scoși Andrei Rațiu, Deian Sorescu și Darius Olaru și au fost introduși Cristi Manea, Raul Opruț și Tudor Băluță.

Reclamă 4 / 0/3

În echipa de start de la meciul cu Belarus, România nu are niciun jucător de la FCSB, spre deosebire de partida cu Andorra, unde roș-albaștrii i-au avut ca „reprezentanți” pe Deian Sorescu și Darius Olaru.

Echipele de start de la România – Belarus:

România: I. Radu – Cr. Manea, Drăgușin, Burcă, Opruț – R.Marin, T. Băluță, N.Stanciu – Moruțan, Alibec, Man
Rezerve: Fl. Niță, Moldovan, Cicâldău, Rus, L.Munteanu, Olaru, M. Marin, Dobre, Fl. Tănase, Oct.Popescu, Sorescu
Selecționer: Edward Iordănescu

Belarus: Plotnikov – Bykov, Volkov, Khadarkevich, Malkevich – Kovalev, Selyava, Yablonski, Ebong – Bakhar, Khvaschinski
Rezerve: Makavchik, Kudravets, Stepanov, Shvetsov, Polyakov, Shauchenka, Bacharou, Yuzepchuk, Kaplenko, Grechikho, Klimovich, Marozau
Selecționer: Georgi Kondratjev

Răzvan Marin, mesaj clar după ce s-a supărat că a fost schimbat de Edi Iordănescu

Răzvan Marin a transmis un mesaj clar după ce s-a supărat că a fost schimbat de Edi Iordănescu, în Andorra – România 0-2. Mijlocaşul român susţine că a fost nemulţumit, la momentul respectiv, pentru că îşi dorea să rămână pe teren, pentru a ajuta echipa, însă ulterior a înţeles decizia selecţionerului de a-l înlocui.

Vorbiţi prostii şi nu sunt de acord cu asta! Eu când am ieşit, într-adevăr, eram supărat, dar eram supărat pentru că voiam să stau în teren, să ajut echipa până la final. Dar în rest, am salutat pe toată lumea, am dat mâna cu toată lumea, nu s-a pus problema. După ţipam la băieţi de pe margine, să încerc să-i ajut. Vorbiţi prostii şi cu asta nu sunt de acord.

(N.r. Ai fost singurul nemulţumit) Am spus că eram supărat pe moment, dar înţeleg decizia, sunt jucător profesionist, merg mai departe şi accept decizia. Eram doar supărat că voiam să fiu pe teren, asta a fost singura chestie, dar după am acceptat”, a declarat Răzvan Marin, la conferinţa de presă premergătoare duelului cu Belarus.

Reclamă

De asemenea, imediat după declaraţiile lui Răzvan Marin, Edi Iordănescu a mărturisit motivul pentru care a ales să-l schimbe pe mijlocaşul lui Empoli.

Şi-a dorit să fie în continuare în teren, şi-a dorit să ajute, e unul dintre căpitanii echipei. Dar mintea limpede şi cea cu responsabilitate era pe margine. El avea şi cartonaş galben, scorul era de 2-0. Peste două zile avem un alt meci, unde e posibil să apelăm din nou la Răzvan Marin să intre cu cel puţin aceeaşi energie”, a declarat Edi Iordănescu.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și