Închide meniul

Cosmin Contra, prima reacţie după calificarea României. Dialogul cu Stanciu: „Ştiu cât de mult a suferit! Mă bucur”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 20 noiembrie 2023, 20:02

Reclamă
Cosmin Contra, prima reacţie după calificarea României. Dialogul cu Stanciu: „Ştiu cât de mult a suferit! Mă bucur

Cosmin Contra, prima reacţie după calificarea României. Dialogul cu Stanciu

Cosmin Contra/ Hepta

Cosmin Contra a oferit prima reacţie după calificarea României la Campionatul European din Germania. Fostul selecţioner al României a spus că se bucură enorm pentru calificarea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai mult, Contra a vorbit şi cu Nicolae Stanciu şi ştie cât de mult şi-a dorit acesta să se califice cu România la un turneu final. Contra a vorbit ]n termeni laudativi ;i despre Edi Iordănescu, cel care a ţinut public să îi mulţumească atât lui, cât şi lui Mirel Rădoi, pentru munca depusă la echipa naţională.

Cosmin Contra, prima reacţie după calificarea României

”Nu e ușor să faci un schimb de generații și imediat să ai pretenția să te califici la europene si mondiale. S-au aliniat astrele, o grupa accesibilă, jucători cu mare experiență în calificări. E o calificare extraordinară a acestei generații. Mă bucur pentru ei, pentru Edi, pentru Nicușor, l-am adus la Damac și e într-o formă extraordinară. A ajutat foarte mult naționala. Felicitări jucătorilor, staff-ului tehnic, celor din FRF. Au trecut 8 ani și era timpul ca România sa se califice la un european.

Stanciu mi-a vorbit de bine despre atmosfera de la națională, avea mare încredere că se vor califica și au făcut-o. Mă bucur pentru el, știu cât a suferit pentru acele doua necalificări. Merita o calificare după atâta suferință. Am vorbit destul de mult despre națională. E important ca mâine jucătorii să joace dezinvolt, nu mai au presiunea calificării. Pot termina pe primul loc, în fața Elveției, ceea ce este un lucru bun pentru fotbalul românesc. Îmi doresc ca naționala să arate la fel de bine ca în meciul cu Israel, poate si mai bine. Aceste doua campanii eșuate nu au făcut altceva decât să le dea experiența necesară”, a spus Cosmin Contra pentru digisport.ro.

Ce cotă a ajuns să aibă România la câştigarea EURO 2024

Bookmakerii au stabilit ce cotă are România la câştigarea EURO 2024, după calificare tricolorilor la competiţia de la anul, din Germania. Anglia şi Franţa sunt favoritele specialiştilor.

Reclamă

România a ajuns la EURO 2024, aceasta fiind a şasea calificare la un turneu final european. Până acum, ne-am trecut în cont o singură victorie, în 2000, atunci când am trecut singura dată de grupe, fiind învinşi în sferturi, de Italia (0-2).

În acest context, România are o cotă de 150 la câştigarea EURO 2024, la fel ca Albania, Grecia sau Slovenia, dar mai mică decât a Slovaciei (200) sau a Finlandei (350).

Anglia şi Franţa au cota cea mai mică (5.25) la adjudecarea trofeului. Germania (8), Portugalia (9), Spania (9), Olanda (15), Italia (18) şi Belgia (20) sunt echipele cotate cu şanse de a se impune la competiţia din 2024.

Reclamă 4 / 0/3

Gică Hagi a avut un mesaj de luptă pentru tricolori, înainte de meciul România – Elveţia, care va fi marţi, de la ora 21:45, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. Cel mai bun marcator din istoria naţionalei tricolore le cere jucătorilor lui Edi Iordănescu să nu se mulţumească doar cu calificarea la EURO 2024.

„Să-şi dorească mai mult, nu doar o simplă calificare. Să se construiască o mentalitate de învingători, pentru a avea o continuitate în calificări pe următorii ani. Abia acum începe munca grea, munca adevărată.

De acum încolo începe greul. Când ai talent, e mai uşor să ajung la un obiectiv pe care ţi-l propui. Acum începe adevărata provocare pentru ei, pentru România. Cu toţi ne dorim să construim o echipă mai bună decât am avut. Poate şi mai bună, poate şi mai norocoasă, care se facă performanţă. De ce nu?

Hai să ne provocăm, că dacă ne mulţumim cu puţin, puţin vine. Dacă ne propunem mai mult, o să-ţi vină mai mult. Cred că trebuie să ne propunem mai mult. Cred că avem un potenţial şi cred că fotbalul românesc poate fi mai bun pe viitor.

Orice jucător îşi doreşte să ajungă la un European sau un Mondial. Li s-a îndeplinit un vis. Erau fericiţi. De acum încolo, să rămână cu picioarele cu pământ. Să fie conştienţi că începe greul. Nivelul va fi mult mai mare. Trebuie să ne ridicăm şi noi nivelul, să fim acolo„, a declarat Gică Hagi la orangesport.ro.
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 17:04 Antrenorul care a fost ofertat de Dan Șucu și Victor Angelescu! Variantă surpriză pentru Rapid: „Am primit semnale” 16:48 Ce se întâmplă cu Florinel Coman, după accidentarea suferită! Elias Charalambous a făcut anunțul: „Nu vrem asta!” 16:44 VIDEOApărare eroică a României în meciul cu Japonia, de la Campionatul Mondial de hochei, Divizia 1, Grupa A 15:55 VIDEOOvidiu Ionescu a debutat cu o victorie pe tabloul principal la Saudi Smash 2024, exclusiv în AntenaPLAY 15:50 UPDATELeeds – Southampton a fost live, în AntenaPLAY. Leeds a ratat promovarea directă în Premier League! Ipswich a promovat! 15:45 VIDEORomânia – Japonia 4-2 a fost în AntenaPLAY! Victoria ISTORICĂ pentru tricolori la Campionatul Mondial de hochei 15:31 Anunț important despre Radu Drăgușin! Ce se întâmplă cu românul, după ce Florin Manea a spus că ar putea pleca de la Tottenham 15:27 Jucătorii de la U Cluj vor să o retrogradeze pe Dinamo! Prima anunțată în vestiar pentru o victorie în fața „câinilor” 15:15 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami! Max Verstappen, în pole position în cursa de sprint Vezi toate știrile
Citește și