Închide meniul
Video

Ianis Hagi, după Kosovo – România 0-0: „Vreau să joc! Nu simt teamă”. Ce a spus despre meciul cu Elveţia

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 iunie 2023, 0:58

Reclamă

Ianis Hagi, după Kosovo - România 0-0: "Sunt mândru!"

Ianis Hagi, în timpul interviului / AntenaSport

Ianis Hagi a avut prima reacţie după meciul Kosovo – România, scor 0-0, din Grupa I a preliminariilor EURO 2024. Partida a putut fi urmărită LIVE pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Confruntarea a avut loc chiar în ziua în care selecţionerul Edward Iordănescu împlinit 45 de ani. În minutul 69, Zhegrova a marcat pentru Kosovo, însă golul a fost anulat pentru ofsaid, după consultarea VAR. Horaţiu Moldovan, titularizat în premieră între buturile reprezentativei tricolore, într-un meci oficial, a reuşit parade de senzaţie.

Ianis Hagi, prima reacţie după Kosovo – România 0-0

Revenit la echipa naţională, Ianis Hagi a fost trimis pe teren în minutul 86, în locul lui Nicolae Stanciu.

Am spus-o şi înainte de meci, sunt mândru de ce am realizat, după o accidentare de un an să intru în circuitul naţionalei din nou.

A fost unul dintre obiective atunci când îmi planificam ce trebuie să fac după revenire. Sunt bucuros că am revenit, că am jucat, acum sunt pregătit pentru următorul meci.

Reclamă

(n.r.: Ţi-a fost teamă să intri pe un astfel de teren?) Nu. Sunt situaţii şi situaţii. Te adaptezi. La echipa naţională nu vii şi nu-ţi garantează nimeni că terenul va fi perfect şi că tot ce ai lucrat la antrenament cu o săptămână înainte o să-ţi iasă. Te adaptezi, noi asta am făcut, a trebuit să schimbăm un pic tactica ofensivă, defensivă, dar într-un final…

Normal că contează tactica, mai ales la nivelul ăsta, european.

Sunt 3 meciuri, e devreme. Mai avem un meci cu Elveţia, ideal ar fi să luăm 3 puncte, aşa cum ne-am dorit, să terminăm aceste două jocuri cu minim 4 puncte.

Reclamă 4 / 0/3

Apoi continuăm în septembrie, noiembrie. Chiar dacă şi meciul ăsta a fost important, orice meci e important, dar e devreme să vorbim de clasament.

(n.r: Putem să luăm 3 puncte în Elveţia?) Doar nu mergem acolo doar să ne prezentăm. Eu ştiu cu cine intru în teren, nu cred că există jucător care să se gândească să mergem să scoatem un egal.

(n.r.: Te aştepţi să primeşti mai multe minute în Elveţia) Vreau să joc. Ce îmi doresc e să câştigăm. Nu simt niciun fel de teamă. Totul e la normal din punct de vedere medical.

Edi Iordănescu a vorbit în faţa grupului, nu personal.

Discuţiile pe care le-am avut, şi eu, şi impresarul meu, imediat cum s-a terminat sezonul au fost foarte pozitive. Sezonul pentru mine, personal, nu s-a încheiat. Când semnezi după un an de accidentare prelungirea înseamnă că ai făcut ceva bine. Sunt fericit că am semnat cu o echipă imensă în Europa„, a declarat Ianis Hagi, după Kosovo – România 0-0.

România are 7 puncte după 3 meciuri şi se află pe locul 2 în grupa de calificare I. Elveţia a învins Andorra, scor 2-1, în timp ce Israel a învins cu 2-1 Belarus, după ce a fost condusă cu 1-0.

România ocupă poziţia secundă în grupa I, la două puncte în spatele liderului Elveţia, care are maximum de puncte după 3 meciuri.

Reclamă

Israel, echipă aflată în urna a 2-a la tragerea la sorţi, se află acum pe locul 3 în grupă. Israel a fost condusă cu 1-0, dar a întors soarta meciului prin două goluri marcate în minutele 85 şi 91. Israel are acum 4 puncte.

România urmează să joace contra liderului Elveţia luni, 19 iunie, de la ora 21:45. Tricolorii vor evolua în deplasare şi împotriva elveţienilor.

Edi Iordănescu, după Kosovo – România 0-0: „Îmi felicit echipa, e un punct câştigat”

Edi Iordănescu i-a felicitat pe jucătorii săi pentru remiza obţinută la Priştina.

Mulţumesc pentru urări. Nu am simţit că a fost ziua mea astăzi, dar era mai puţin important.

Un punct câştigat. Nu pot să încep decât prin a-mi felicita echipa. E un rezultat important împotriva unei contracandidate care are de recuperat o anumită distanţă faţă de noi.

Vă spun cu sinceritate că am gândit jocul pentru 3 puncte. Eram conştient că va fi un joc foarte dificil. Aveam şi plasa de siguranţă, să obţinem un punct.

Am gândit jocul într-un fel, am vrut să avem mingea, dar ce s-a întâmplat, condiţiile de joc, a trebuit să ne repoziţionăm.

Am schimbat 3 jucători încercând să ne adaptăm la condiţiile de joc.

Echipa a răspuns bine. Am făcut o modificare la pauză, am întors triunghiul de la mijlocul terenului. Am reuşit să tragem acest punct, muncit. Am avut eficienţă.

(n.r.: despre teren) Cu tot respectul, mi s-a părut că nu s-au făcut eforturi cu adevărat ca să rezolve situația cu terenul. Nu te poți pune cu vremea, dar au intervenit doar cu două ore înainte de meci și cu puține persoane.

„Echipa a arătat caracter, a dat ce are mai bun”

Rămânem cu o seară în care echipa a arătat caracter, ştie să şi sufere. Încet-încet formăm o echipă care sperăm să ne ducă la Euro.

(n.r.: despre accidentarea lui Camora) A fost o problemă pentru noi, ne-a dat peste cap. Nu e uşor când pierzi un jucător în prima repriză, ne-am adaptat. Fiecare jucător care a fost introdus pe teren a dat tot ce a dat mai bun, cei care au intrat la fel.

Adversarii au avut câteva ocazii bune, dar şi noi am avut şansele noastre. Îl felicităm pe Horaţiu Moldovan, a dat siguranţă.

Am arătat că am putut să construim cu Andorra, cu Belarus. Vedeţi ce a făcut Elveţia cu Andorra, 2-1. Hai să găsim punctele bune, echipa a dat ce are mai bun. Va fi o provocare să recuperăm băieţii pentru Elveţia. Referitor la Denis, a avut nişte probleme musculare, dar mai mult decât atât am considerat că George poate fi o soluţie mai bună pe acest teren.

(n.r.: despre Ianis Hagi) Am avut ceva emoţii să îl expun pe acest teren. A intrat bine, conectat, mi-a plăcut că nu a avut niciun fel de trac”, a declarat selecţionerul României, Edi Iordănescu, EXCLUSIV pentru Antena 1, după Kosovo – România 0-0.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:31 „Anchete în stilul Bulibașa!” Mircea Sandu a auzit acuzațiile lui Mircea Lucescu și a izbucnit nervos: „Perversitatea asta…” 8:18 Florin Talpan, atac furibund la adresa FCSB! Campioana a primit interzis în Ghencea: „Nu are ce să caute acolo!” 0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
Vezi toate știrile
Citește și