Închide meniul
Video

Radu Drăguşin, mândru că a fost titular în premieră la naţionala României: „Mi s-a făcut pielea de găină!”. Discurs emoţionant

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 26 martie 2023, 9:00

Radu Drăguşin, mândru că a fost titular în premieră la naţionala României

Radu Drăguşin, în timpul interviului / AntenaSport

Radu Drăguşin s-a declarat mândru că a fost titular în premieră la naţionala României. Fundaşul central în vârstă de 21 de ani a impresionat la debutul tricolorilor în campania de calificare la EURO 2024. A fost integralist în Andorra – România, scor 0-2, meci care a fost transmis LIVE de Antena 1 şi AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În lipsa căpitanului Vlad Chiricheş, care a acuzat probleme medicale, Drăguşin a fost trimis pe teren încă din primul minut de Edi Iordănescu. Jucătorul care a avut evoluţii extrem de apreciate la Genoa nu le-a dat nicio şansă adversarilor nici în Andorra.

Radu Drăguşin, mândru că a fost titular în premieră la naţionala României

Vizibil emoţionat la finalul partidei, Drăguşin a ţinut să precizeze că este mândru că i-a cântat imnul şi că a îmbrăcat din nou tricoul naţionalei României.

Cu siguranţă a fost o seară specială pentru mine. Prima oară titular, sunt foarte fericit şi datorită acestui rezultat pozitiv. Am început cu bine această campanie şi suntem foarte încrezători. Eu o să dau totul pe teren şi rămâne la decizia selecţionerului (n.r. dacă va rămâne titular).

Per total ne-am făcut treaba foarte bine, am luat cele 3 puncte acasă şi mergem mai departe. A fost o atmosferă foarte bună pentru noi, ne-a dat un stimul în plus. Le mulţumesc tuturor celor care au venit din România să ne suţină.

Reclamă

(Reporter: Emoţionat la imn din postura de titular pentru prima dată?) A fost o piele de găină pe care mi-am dorit să o simt cât mai repede. A fost un moment foarte special pentru mine. De când am început să vin la naţionalele României, de la U15 până acum, a fost un moment pe care l-am aşteptat foarte mult. Am muncit foarte mult pentru acest moment şi m-am bucurat pe deplin. Eu nu comentez decizia altora (n.r. de a refuza să vină la naţionala României), eu ştiu că vreau să vin aici cu toată inima şi o să dau totul pe teren.

Bineînţeles (n.r. dacă şi-a dorit de la început să vină la echipa naţională a României). De mic cred că este visul oricărui român care joacă fotbal în faţa blocului. Este o mândrie şi o responsabilitate foarte mare (n.r. să îmbrace tricoul naţionalei) pe care trebuie să ştii să o gestionezi. Este un grup foarte unit, dornic să facă performanţe şi să ducem România la EURO„, a declarat Radu Drăguşin după România – Andorra 0-2.

Denis Alibec a trimis mingea în poarta adversă în minutul 30, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Bucuria a venit 5 minute mai târziu însă, atunci când Dennis Man a deschis scorul cu o lovitură de cap. Olimpiu Moruțan i-a oferit pasa decisivă.

Reclamă 4 / 0/3

Lovitura de grație a fost dată imediat după pauză, în minutul 49. Răzvan Marin l-a lansat excelent pe Denis Alibec, iar atacantul României a înscris fără emoții, scăpat singur cu portarul advers. „Tricolorii” au mai ratat câteva ocazii importante prin Dennis Man și Tavi Popescu, însă scorul final a rămas 2-0.

Grație acestei victorii, România se clasează pe locul 2 în Grupa I, în spatele Elveției. Primele 2 locuri din grupă merg direct la Campionatul European din 2024, găzduit de Germania.

Denis Alibec: „Dacă o ținem pe drumul acesta, vom fi la EURO”

Denis Alibec susține că România ar fi putut marca mai mult în duelul cu Andorra. Atacantul de la Farul își dorește victorie și în partida următoare a „tricolorilor”, cu Belarus, de pe teren propriu. Alibec a transmis și un mesaj pentru fanii români, care au făcut spectacol în tribunele arenei din Andorra.

Trei puncte foarte importante pentru noi, cu siguranță puteam să marcăm mai mult și să jucăm mai bine. Important este că am reușit să câștigăm și să nu primim gol, mergem acasă să luăm cele trei puncte.

A fost primul meci, am avut câteva emoții, dar totuși meritam să marcăm mai mult. S-a văzut unitatea noastră, am început să fim o familie aici la națională, ceea ce este foarte important, cred că dacă o ținem pe drumul acesta, vom fi la EURO.

Important e că am câștigat, nu contează cine marchează. Asta vorbeam și înainte de meci, să câștigăm, și chiar nu contează cine marchează.

Ne-am simțit ca acasă, le mulțumim suporterilor că au venit în număr atât de mare alături de noi, cum o fac întotdeauna. Sperăm să fim alături de ei, să le demonstrăm că jucăm pentru țara noastră.

Reclamă

Cu Belarus ne-am propus să luăm cele trei puncte, asta e cel mai important, după vom vedea câte goluri le vom da”, a declarat Denis Alibec, după Andorra – România 0-2.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:47 Fază controversată în Farul – Rapid! Reuşita lui Mihai Popescu, anulată! Ciprian Marica a răbufnit în lojă 20:46 Luca Andronache, jucătorul revelaţie al lui Gică Hagi! „Regele” a dat lovitura prin fiul fostului antrenor de la FCSB 20:30 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos şi Aris – Olympiacos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Probleme pentru Lucescu 20:25 LIVE TEXTFarul – Rapid 3-1. Inspiraţie uriaşă pentru Gică Hagi! Doi jucători intraţi la pauză au marcat 20:08 VIDEOImaginile durerii lui Răzvan Lucescu. Ce a declarat românul, după ce PAOK a smuls o remiză în minutul 90+10! 20:00 Improvizaţia lui Bogdan Lobonţ, catastrofală în Farul – Rapid! Dan Şucu, devastat după golul marcat de Louis Munteanu 20:00 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele de start 19:42 U Cluj a „ajutat-o” pe Dinamo! Clujenii, victorie la limită cu Poli Iaşi! Cum arată clasamentul din play-out 18:59 FotoPrima reacţie a iubitei lui Olimpiu Moruţan, după ce mijlocaşul român a suferit o accidentare horror şi e OUT de la EURO 2024 18:36 Programul României de la Campionatul European de handbal! Când va avea loc meciul de debut al „tricolorelor” Vezi toate știrile
Citește și