Închide meniul

Ucraina – Italia 0-0, Cehia – Moldova 3-0! Campioana en-titre s-a calificat la EURO 2024. Vis spulberat pentru moldoveni

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 20 noiembrie 2023, 23:40

Ucraina – Italia 0-0, Cehia – Moldova 3-0! Campioana en-titre s-a calificat la EURO 2024. Vis spulberat pentru moldoveni

Ucraina - Italia 0-0, Cehia - Moldova 3-0

Italia a remizat cu Ucraina şi s-a calificat la EURO 2024 / Profimediaimages

Ucraina – Italia 0-0 şi Cehia – Moldova 3-0 au putut fi urmărite în format LIVE SCORE pe AS.ro. Campioana en-titre a reuşit să obţină calificarea in extremis la EURO 2024. Italia a smuls o remiză împotriva Ucrainei şi şi-a îndeplinit obiectivul. Moldova a ratat prezenţa la turneul final.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

A fost dramatism şi în confruntarea dintre Slovenia şi Kazahstan, echipe care s-au luptat pentru locul al doilea din Grupa H. Slovenia a câştigat graţie unui gol marcat de Verbic pe final.

Italia, Cehia şi Slovenia au făcut pasul spre turneul final

Echipa naţională a Italiei a încheiat la egalitate luni seara, în deplasare, scor 0-0, cu naţionala Ucrainei, calificându-se la Euro 2024. La turneul final s-au mai calificat Cehia (3-0 cu Moldova) şi Slovenia (2-1 cu Kazahstan).

La Leverkusen, pe BayArena, Italia avea două şanse din trei să se califice direct la Euro 2024: egalul sau victoria. A fost prima variată, deşi echipa lui Luciano Spalletti a dominat partida şi a avut ocazii de gol. Replica ucraineană a venit în repriza secundă, Mudryk ratând o şansă mare în minutul 65, la o gafă a apărării italiene, reparată în cele din urmă de Donnarumma.

Italia nu a reuşit să înscrie până la final, ambii portari având intervenţii salvatoare, iar Squadra Azzura s-a calificat la turneul final de pe locul secund al grupei C. Anglia a câştigat grupa, cu 20 de puncte, urmată de Italia, cu 14 puncte şi Ucraina – tot 14 puncte. Pe locul 4 a venit Macedonia de Nord, cu 8 puncte, iar Malta nu a acumulat nici un punct.

Reclamă

Cehia s-a impus cu 3-0 în meciul decisiv, jucat acasă împotriva Moldovei. Oaspeţii au rezistat o bună parte din meci fiind conduşi la limită de cehi. Însă lucrurile s-au schimbat după eliminarea lui Vladislav Baboglo, din minutul 55. Cehia a marcat de două ori în superioritate şi a terminat pe locul al doilea în grupa E, cu 15 puncte. Tot 15 puncte are şi câştigătoarea grupei, Albania. Pe locul al treilea este Polonia, cu 11 puncte, iar Moldova, de pe locul 4, are 10 puncte. Insulele Feroe încheie clasamentul, cu două puncte.

A treia echipă calificată luni seara la euro 2024 este Slovenia, victorioasă cu 2-1 în faţa contracandidatei Kazhastan, în grupa H. Danemarca a câştigat grupa, cu 22 de puncte. Pe locul secund a venit Slovenia, cu acelaşi număr de puncte, urmată de Finlanda, cu 18 puncte, Kazahstan – 18 puncte, Irlanda de Nord – 9 puncte şi San Marino – zero puncte.

Ucraina – Italia 0-0 şi Cehia – Moldova 3-0

Rezultatele din meciurile serii:

Reclamă 4 / 0/3
  • Albania – Insulele Feroe 0-0
  • Cehia – Moldova 3-0
  • Irlanda de Nord – Danemarca 2-0
  • Macedonia de Nord – Anglia 1-1
  • San Marino – Finlanda 1-2
  • Slovenia – Kazahstan 2-1
  • Ucraina – Italia 0-0

Min. 90+3: Fază controversată în Ucraina – Italia. Ucrainenii puteau primi penalty după un duel între Acerbi şi Mudryk.

Min. 90: Cehia – Moldova 3-0. A marcat şi Soucek. Moldovenii sunt la pământ!

Min. 86: Slovenia – Kazahstan 2-1. Verbic a înscris şi este aproape de a-şi duce naţionala la EURO 2024.

Min. 81: Irlanda de Nord – Danemarca 2-0. Charles a marcat în poarta lui Schmeichel!

Min. 72: Cehia – Moldova 2-0! Chory a înscris după un corner şi se spulberă visul moldovenilor de a obţine calificarea la EURO.

Min 60: Irlanda de Nord – Danemarca 1-0. Isaac Price a înscris din pasa lui Charles.

Min. 59: Macedonia de Nord – Anglia 1-1. Harry Kane a înscris la un minut după ce a intrat pe teren, în locul lui Watkins.

Reclamă

Min. 58: San Marino – Finlanda 0-2. A înscris şi Soiri pentru oaspeţi.

Min. 55: Moldova a rămas în inferioritate numerică. Baboglo a văzut două cartonaşe galbene în decurs de opt minute şi a fost trimis la cabine!

Min. 50: San Marino – Finlanda 0-1. Soiri a punctat în poarta ultimei clasate din Grupa H.

Min. 48: Slovenia – Kazahstan 1-1. Orazov a marcat şi Kazahstan continuă să spere la calificarea la turneul final de anul viitor.

Min. 46: S-au reluat meciurile serii din preliminariile EURO 2024.

Rezultatele de la pauză:

Min. 41: Macedonia de Nord – Anglia 1-0. Surpriză la Skopje. Bardhi a reuşit să înscrie în poarta liderului din Grupa C. Mijlocaşul lui Trabzonspor a ratat de la 11 metri, dar mingea a revenit la el şi l-a învins pe Pickford!

Min. 41: Slovenia – Kazahstan 1-0. Sesko a marcat pentru gazde, din penalty.

Min. 14: Cehia – Moldova 1-0! Doudera a deschis scorul după un contraatac. Cehii au deschis la prima ocazie ivită. Vadim Raţă semnase, cu scurt timp înainte, o ratare uriaşă!

Min. 1: Au început meciurile serii din preliminariile EURO 2024.

Update 21.05: Echipele de start la Ucraina – Italia

Ucraina: Trubin – Konoplya, Svatok, Zabarnyi, Mykolenko – Stepanenko – Tsygankov, Sudakov, Zinchenko, Mudryk – Dovbyk

Italia: Donnarumma – Di Lorenzo, Acerbi, Buongiorno, Dimarco – Frattesi, Jorginho, Barella – Zaniolo, Raspadori, Chiesa

Update 21.00: Echipele de start la Cehia – Moldova

Cehia: Stanek – Vitik, Zima, Holes – Masopust, Soucek, Sadilek, Doudera – Provod – Chory, Hlozek

Moldova: Răilean – Revnco, Crăciun, Baboglo, Posmac, Reabciuk – Postolachi, Rață, Caimacov, Motpan – Nicolaescu

Moldova poate realiza o performanţă istorică în Cehia. Cu 10 puncte după 7 meciuri, Moldova poate obţine biletele pentru EURO 2024. Un succes în Cehia le-ar asigura moldovenilor calificarea istorică. Cehia are 12 puncte şi este pe locul al doilea, având nevoie de un singur punct pentru a merge mai departe. În aceeaşi grupă, Albania este deja calificată, în timp ce Polonia a pierdut orice şansă pentru turneul final.

Tot luni, Italia, campioana europeană en-titre, va juca la Leverkusen meciul cu Ucraina. Italia şi Ucraina se află la egalitate de puncte, ambele cu câte 13, dar italienii au un golaveraj mai bun.

O a treia echipă care va obţine biletele pentru Germania se va decide în meciul Slovenia – Kazahstan, din Grupa H. Slovenia este pe locul 2, cu 19 puncte, în timp ce Kazahstan se află pe locul 3, cu 18 puncte, având nevoie de o victorie în deplasarea din ultima etapă.

Programul de luni din preliminariile EURO 2024 (toate meciurile se dispută la ora 21:45)

Portugalia – Islanda 2-0 și Spania – Georgia 3-1

Portugalia – Islanda 2-0 și Spania – Georgia 3-1 au fost în format LIVE SCORE pe AS.ro. Portugalia s-a impus cu 2-0 în meciul de pe teren propriu, într-un meci în care Cristiano Ronaldo a fost integralist, dar nu a reuşit să înscrie. Portugalia a încheiat grupa cu 10 victorii şi merge alături de Slovacia la Campionatul European.

Spania a întâlnit pe teren propriu Georgia, într-un meci arbitrat de Ovidiu Haţegan. Spania a câştigat cu 3-1 ultima partidă din preliminariile EURO 2024, dar are şi motive de îngrijorare. În minutul 26, Gavi a părăsit terenul în lacrimi, după ce s-a accidentat la genunchi. Cel mai spectaculos meci al serii a fost cel dintre Scoţia şi Norvegia, încheiat la egalitate, scor 3-3, într-un meci în care Erling Haaland nu a jucat. Echipele din Grupa A care merg la turneul final sunt Spania şi Scoţia.

Ziua de duminică a propus spectacol în preliminariile EURO 2024. În cele 9 meciuri s-au marcat 31 de goluri, dar Cristiano Ronaldo nu s-a regăsit pe lista marcatorilor. Starul portughez a ratat din toate poziţiile în meciul dintre Portugalia şi Islanda, câştigat de campioana europeană din 2016 cu 2-0.

Rezultatele de duminică din preliminariile EURO 2024

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” Vezi toate știrile
Citește și