Închide meniul
Video

Cătălin Chirilă, ARGINT la 1.000 de metri şi calificare la Jocurile Olimpice, LIVE exclusiv în AntenaPLAY!

Valentin Pîrcălabu Publicat: 26 august 2023, 13:06 / Actualizat: 26 august 2023, 15:47

Reclamă

Cătălin Chirilă, ARGINT la 1.000 de metri şi calificare la Jocurile Olimpice, LIVE exclusiv în AntenaPLAY!

Cătălin Chirilă / Profimedia Images

Cătălin Chirilă a obţinut medalia de argint la 1.000 de metri, după ce a cucerit aurul la 500 de metri. Finala lui Cătălin Chirilă de la 1.000 de metri a fost LIVE exclusiv în AntenaPLAY. Cătălin Chirilă a obţinut, odată cu argintul la 1.000 de metri, calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Proba de 1.000 de metri este cea preferată a lui Cătălin Chirilă. Cehul Martin Fuksa a reuşit să îl învingă pe Chirilă, dar românul a reuşit o performanţă deosebită şi la Duisburg. Un aur şi un argint sunt medaliile cucerite de Cătălin Chirilă la Campionatele Mondiale de la Duisburg.

Cătălin Chirilă, ARGINT la 1.000 de metri şi calificare la Jocurile Olimpice, LIVE exclusiv în AntenaPLAY!

Cătălin Chirilă a încheiat proba de 1.000 de metri pe locul 2, cu timpul 03:45.958, în spatele câştigătorului Martin Fuksa, care a avut timpul 03:45.124. Pe locul 3 s-a clasat germanul Sebastian Brendel, cu timpul 03:46.581.

Clasamentul probei de 1.000 de metri, care i-a adus argintul lui Cătălin Chirilă
Clasamentul probei de 1.000 de metri, care i-a adus argintul lui Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă trebuia să se claseze în primele 6 locuri pentru a obţine biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Acest obiectiv era o simplă formalitate având în vedere că sportivul român era marele favorit al probei de 1000 de metri la canoe simplu. Chirilă s-a clasat pe 2 la 1.000 de metri, după aurul de la 500 de metri.

Românul este una din marile speranţe pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. El şi-a asigurat astăzi biletele pentru Paris.

Reclamă

Cătălin Chirilă câştigase, anterior, prima semifinală la C1 1.000 de metri. El i-a devansat pe polonezul Wiktor Glazunov, care a încheiat proba cu timpul 03:46.346 şi pe moldoveanul Serghei Tarnovschi, care a obţinut timpul 03:50.359. Chirilă a condus semifinala pe tot parcursul ei.

Chirilă îşi mai adaugă un argint în palmares, după ce a cucerit aurul la 1.000 de metri la Campionatele Mondiale de anul trecut şi aurul la 500 de metri la Campionatele Mondiale de anul acesta. Pentru Chirilă urmează o vacanţă în Deltă, aşa cum recunoştea că şi-a planificat.

„După Campionatul Mondial primul cadou va fi o vacanţă”

„Încercam să îmi imaginez cum e să câştig o nouă medalie de aur şi cred că satisfacţia e şi mai mare. Când am ieşit prima oară campion mondial eram oarecum în necunoştinţă de cauză şi nu ştiam ce o să se întâmple. Am mai trecut prin sentimentul acela şi, dacă reuşesc să reconfirm această poziţie, sentimentul o să fie multiplicat.

Reclamă 4 / 0/3

Cadouri îmi tot fac, sculele de pescuit sunt la ordinea zilei. După Campionatul Mondial primul cadou pe care mi-l voi face o să fie o vacanţă binemeritată în Deltă. Voi petrece alături de iubita mea, câteva zile foarte mult aşteptate”, declara Cătălin Chirilă pentru AntenaSport.

Cătălin Chirilă a recunoscut că proba de 1000 de metri rămâne favorita sa, însă a declarat că iubeşte şi proba de 500 de metri, mai ales după succesul din finala de la Mondialele de la Duisburg.

„Mă simt foarte bine, vă mulţumesc tuturor pentru încurajări. Iubesc această cursă. Cursa de 1000 de metri rămâne favorita mea. Dar o iubesc şi pe cea de 500 de metri, doar sunt campion mondial acum”, a declarat Cătălin Chirilă, după ce a cucerit aurul la 500 de metri.

Video cu cursa lui Cătălin Chirilă din finala de 500 de metri

Despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților canale LIVE pentru competitii sportive, canale live exclusive si canale live pentru posturile TV ale Antenei TV Group, emisiuni TV în ediții integrale, conținut exclusiv și producții originale, zeci de filme românești premiate la cele mai importante festivaluri internaționale, competiții sportive, LIVE exclusiv, pentru toți iubitorii sportului, animații pentru cei mici și știri de ultima oră.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și