Închide meniul

Cornel Dinu îl laudă pe Edi Iordănescu, după Bosnia – România 1-0: „E o diferenţă foarte mare!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 8 iunie 2022, 9:26 / Actualizat: 11 martie 2024, 17:08

Cornel Dinu îl laudă pe Edi Iordănescu, după Bosnia – România 1-0: „E o diferenţă foarte mare!

Cornel Dinu, atacuri în rafală la adresa lui Edi Iordănescu

Cornel Dinu a ieșit la atac / Hepta

Cornel Dinu îl laudă pe Edi Iordănescu, după Bosnia – România 1-0. Cornel Dinu vede o îmbunătăţire în jocul echipei naţionale, fapt ce i-l atribuie lui Edi Iordănescu. România a pierdut şi  în deplasarea din Bosnia, scor 1-0, al doilea meci din Nations League. Edi Iordănescu este selecţionerul cu cel mai slab start din istorie pe banca României. Nu a câştigat niciun meci din primele 4. Bilanţul lui Edi Iordănescu este de 3 înfrângeri şi un egal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a fost învinsă de Bosnia cu 1-0, însă „tricolorii” au făcut un meci bun. Cornel Dinu este de părere că Edi Iordănescu a fost inspirat în privinţa echipei, însă fără rezultat. Următorul meci al României este sâmbătă, 11 iunie, cu Finlanda, în direct la Antena 1, de la 21:45.

Cornel Dinu îl laudă pe Edi Iordănescu, după Bosnia – România 1-0

Cornel Dinu se arată optimist după partida cu Bosnia. În ciuda înfrângerii, echipa naţională a prestat un joc bun, având numeroase ocazii.

„E o diferenţă foarte mare. M-am uitat la discursul lui Edi. E fantastic. E de propagandist. De ce? E o imensă diferenţă şi a avut un sufleor inspirat. Faţă de 4-3-3 pe care l-a jucat complet neinspirat la Podgorica, formula 3-5-1-1 s-a dovedit mai apropiată de adevăr, când întâlneşti astfel de echipe, cu jucători care evoluează în campionate mai puternice decât ai noştri. Diferenţa a fost majoră, aşa trebuia să abordeze şi meciul cu Podgorica. Echipei îi lipseşte ceva mental-emoţional. La Podgorica ai aranjat echipa total neinspirat şi mai apropiat de adevăr a fost la Zenica.

Problema care se pune e… Nu se poate să rateză ocazia aia, prin Puşcaş. Am mai avut ocazii. Doar Puşcaş a reuşit să tragă în fundaşul advers. Bosnia a fost mai mult spre vacanţă, căzută. Am mai avut şi ocazia lui Burcă, lovitura de cap”, a declarat Cornel Dinu la orangesport.ro.

Reclamă

Cornel Dinu crede că Mihai Stoichiţă s-a implicat la naţională

Deşi jocul echipei naţionale a avut o îmbunătăţire evidentă, Cornel Dinu nu îi atribuie toate meritele lui Edi Iordănescu pentru această schimbare. Dinu consideră că selecţionerul a fost ajutat de Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF.

„Nu poţi veni să ne spui înaintea meciului că problema e mental-emoţională, când tu ai schimbat tactica… Stoichiţă cred că i-a spus. S-a jucat 3-5-1-1. Edi nu e de asemenea nivel, deocamdată, deşi are o capacitate de a epata sfidător, aroganţă. Că el nu-şi strică palmaresul, că a avut ofertă mult mai bună. N-a avut norocul să de ducă în Golf, că dau un exemplu, Boloni, care a avut o ofertă decentă.

Am convingerea că i s-a şoptit să stăm cu băieţii ăştia în apărare. Diferenţa a fost mult prea mare între meciuri, între ce a gândit la Podgorica, unde sunt sigur că a gândit el, faţă de acum, când i s-a şoptit. I s-a spus să ne închidem foarte bine şi să surprindem, ca dovadă am avut ocazii”, a declarat Cornel Dinu pentru aceeaşi sursă.

Reclamă 4 / 0/3

Cu toate acestea, Dinu critică numirea în funcţia de selecţioner a lui Edi Iordănescu, pe care nu-l consideră potrivit. Acest fapt îl evidenţiază prin schimbările făcute.

„Apoi, în minutul 74, a băgat cinci jucători de atac. Nu se poate să ajungi la 1-5-5. Cu toată responsabilitatea spun că numirea lui Edi e cu totul diferită faţă de caracteristicile fotbalistice”, a mai spus Cornel Dinu.

Mihai Stoica îl face praf pe George Puşcaş, după Bosnia – România 1-0

MM Stoica, managerul lui FCSB, nu îl iartă pe George Puşcaş, atacantul care a ratat o ocazie imensă în meciul de seara trecută. Puşcaş nu a profitat în prima repriză când, într-o situaţie de singur cu poarta goala, a ratat incredibil.

„E greu de scos din context, dar în meciul ăsta n-am jucat rău. Cam asta ar trebui să facă Puşcaş, să-şi rupă legitimaţia. Nu ai voie să ajungi cu portarul advers, să treci şi să scoată fundaşul de pe linia porţii.

Nu ai voie ca jucător al naţionalei. Greşelile astea sunt la fel de grave ca greşelile făcute de ceilalţi jucători din cauza cărora se iau goluri. Arată rău cifrele lui Edi, dar de data asta… Foarte mari ocazii am avut, imense”, a declarat MM Stoica, pentru orangesport.ro.

Video cu rezumatul Bosnia – România 1-0

George Puşcaş, ghinionistul de serviciu în Bosnia – România 1-0

George Puşcaş a fost ghinionistul de serviciu în Bosnia – România 1-0. Atacantul a semnat două ratări uriaşe în prima repriză. La prima a rămas singur cu poarta, însă nu a reuşit să înscrie, iar la a doua a trimis cu capul puţin peste poartă.

„Meciul ăsta a fost puţin diferit, am simţit şi noi că am intrat altfel în joc. A fost un joc mai bun decât cel de dinainte şi ne simţeam mai bine între noi. Din păcate nu am reuşit să deschidem scorul şi am fost… am fost penalizaţi la una dintre singurele lor ocazii.

Reclamă

Pur şi simplu l-am văzut pe portar ieşit, am avut spaţiu să-l driblez, dar nu ştiam că va ajunge cineva atât de repede în poartă şi a scos de pe linia porţii.

Deocamdată e tristeţe, e ceva normal, dar după 3 zile e un alt meci. Ar trebui să trecem peste, ăsta e fotbalul. Baţi, pierzi, trebuie să treci ziua următoare peste pentru că ar putea să se schimbe lucrurile de la un meci la altul”, a declarat George Puşcaş, la finalul meciului.

Recomandări
  • Cornel Dinu vede o îmbunătăţire în jocul naţionalei.
  • România – Finlanda va fi în direct la Antena 1, 11 iunie, de la 21.45

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:34 Emma Răducanu a revenit la forma maximă! S-a calificat în sferturi la Stuttgart şi va avea un duel „de foc” cu Iga Swiatek 9:31 „Va fi făcut sfânt!” Dumitru Dragomir, mesaj despre planul lui Gigi Becali! A făcut plecăciuni în fața patronului de la FCSB 9:11 „Sunt emoții!” Jurgen Klopp nu s-a ferit de cuvinte, după ultimul meci european la Liverpool! Ce a spus despre adversari 9:10 Semnal de alarmă pentru FCSB, înaintea transferului lui Florinel Coman în Qatar: „Nu va fi uşor!” Sfat pentru Gigi Becali 8:51 VIDEOScene incredibile la Marele Premiu al Chinei! Gazonul a luat foc în timpul antrenamentelor! Steagul roșu s-a ridicat imediat 8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” 8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” 7:50 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (10:30) 18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
Vezi toate știrile
Citește și