Închide meniul

Australian Open 2021 | Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 7-5. VICTORIE! Românca s-a calificat în turul trei. Halep a avut o revenire fabuloasă în "decisiv"!

Antena Sport Publicat: 10 februarie 2021, 9:11

Australian Open 2021 | Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 7-5. VICTORIE! Românca s-a calificat în turul trei. Halep a avut o revenire fabuloasă în "decisiv"!

Profimediaimages

Simona Halep a învins-o pe Ajla Tomljanovic în set decisiv

  • Simona Halep - Ajla Tomljanovic e live text pe AS.ro
  • Simona Halep a câştigat toate meciurile cu Ajla Tomljanovic

În faza următoare a competiţiei, Simona se va duela cu Veronika Kudermetova (36 WTA). Va fi prima lor întâlnire!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

LIVE SCORE Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 7-5

UPDATE 12:42: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 7-5. VICTORIE! Simo a obţinut o victorie uriaşă, după 2 ore şi 34 de minute!

UPDATE 12:40: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 6-5. Meci incredibil la Melbourne! Simona este la un singur punct de câştigarea meciului! A reuşit break-ul din a patra încercare. 

Reclamă

UPDATE 12:37: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 5-5. Simona a câştigat cel de-al treilea game la rând şi a restabilit egalitatea! Evoluţie stelară a campioanei de la Wimbledon!

UPDATE 12:34: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 4-5. Revenire fabuloasă a Simonei! Românca a reuşit să facă break-ul la 15!

Reclamă

UPDATE 12:30: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 3-5. Simona şi-a făcut serviciul şi rămâne în calcule. Acum este obligată să facă break-ul!

UPDATE 12:25: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 2-5. Ajla a reuşit "scurte" incredibile şi s-a apropiat la un singur game de câştigarea meciului!

UPDATE 12:20: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 2-4. Break la zero pentru Ajla. Simona şi-a pierdut încrederea, iar adversara ei defilează pe teren!

Reclamă 4 / 0/3

UPDATE 12:17: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 2-3. Australianca nu cedează! Sportiva de pe locul 72 WTA a servit incredibil. A trimis doi aşi la rând, după care a câştigat un schimb uriaş.

UPDATE 12:13: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 2-2. Game, Halep! Simona luptă impresionant pentru fiecare minge şi încheie game-ul cu un as. 

UPDATE 12:09: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 1-2. Halep a reintrat în cărţi. A condus cu 40-0 şi a câştigat game-ul după o dublă greşeală a adversarei!

UPDATE 12:05: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 0-2. Australianca reuşeşte break-ul. Ajla are şansa de partea ei. Două puncte le-a câştigat după ce mingea a căzut chiar pe linie. Situaţia se complică pentru Simo!

UPDATE 12:03: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 0-1. Primul game al setului 3 a fost unul extrem de spectaculos. Simona a alergat pe tot terenul şi a câştigat punctul de 30-40 cu o lovitură în cross fabuloasă. Din păcate pentru ea, Ajla a reuşit în cele din urmă să îşi facă serviciul.

UPDATE 11:56: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4. Set Simona! Românca a restabilit egalitatea la seturi şi meciul se va decide în "decisiv". Game-ul care i-a revenit lui Halep a început cu un schimb fabulos, decis după 27 de lovituri. Simona şi l-a adjudecat şi imediat a reuşit un as! A servit în continuare fără greşeală şi a făcut un pas uriaş spre victorie!

UPDATE 11:52: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 5-4. Australianca a condus cu 40-0, dar au urmat două puncte câştigate de Simona. În cele din urmă, Tomljanovic a izbutit să-şi treacă în cont game-ul.

Reclamă

UPDATE 11:48: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 5-3. Simo este la un punct de câştigarea setului 2. Halep a fost nevoită să îşi schimbe racheta, după ce una dintre corzi a cedat. Jocul ei nu a părut deloc afectat – au urmat două lovituri câştigătoare care au stârnit ropote de aplauze! Ocupanta locului 2 WTA încântă pe teren.

UPDATE 11:45: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 4-3. Revenire de senzaţie a româncei, care a reuşit un nou break! Este favorită acum să câştige setul şi să trimită meciul în "decisiv"!

UPDATE 11:43: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 3-3. A reuşit şi Halep să îşi facă serviciul. A câştigat la 15 şi pune presiune pe Ajla!

UPDATE 11:40: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 2-3. Ajla este prima jucătoare care izbuteşte să câştige, în actul secund, pe propriul serviciu. Adversara Simonei are şansa de partea ei. Banda fileului continuă să o ajute pe Tomljanovic.

UPDATE 11:34: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 2-2. Simona nu îşi poate face serviciul. Ajla a impresionat cu loviturile de rever şi nu i-a dat nicio şansă româncei. A trimis mingea numai pe linie!

UPDATE 11:29: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 2-1. Un nou break! Campioana de la Wimbledon a reuşit să se impună, chiar dacă australianca a avut şansă în acest game. Mingea trimisă de ea a atins de două ori banda fileului, iar Simo nu a mai putut interveni! Din fericire, Halep a reuşit să treacă la conducere pe tabelă.

UPDATE 11:25: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 1-1. Ocupanta locului 72 WTA a restabilit imediat egalitatea. A câştigat pe serviciul Simonei, după ce a doua favorită s-a întrecut în greşeli neforţate.

UPDATE 11:19: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6, 1-0. Campioana noastră a început bine actul secund. Simona a reuşit break-ul!

UPDATE 11:14: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-6. Game, SET Tomljanovic! Simona serveşte excelent şi ajunge repede la 40-0. Urmează însă două puncte adjudecate de Ajla. Avem din nou egalitate după un lung de linie completa ratat de Halep. Minge de game, după o lovitură inteligentă a Simonei. Ajla nu renunţă, este rezistentă şi egalează din nou. Simona ridică nivelul şi atacă excelent din apropierea fileului. Un nou retur pe linie al lui Tomljanovic complică game-ul. Cele două joacă la un nivel extrem de ridicat. Încă un retur senzaţional aduce o minge de set pentru australiancă. Un punct uimitor o ţine în set pe Halep. Simona scapă o minge afară şi e o nouă minge de break. Un serviciu perfect aduce o nouă egalitate. A treia minge de set pentru Tomljanovic vine după o greşeală a Simonei. E set Tomljanovic!

UPDATE 10:59: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-5. Game, Tomljanovic! Simona joacă variat şi schimbă ritmul. Halep are minge de break, dar urmează un serviciu excelent al Ajlei. Serviciu doi excelent pentru Tomljanovic care are minge de game, pe care o fructifică.

UPDATE 10:55: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 4-4. Game, Halep! Schimb de mingi incredibil prin care Simona egalează la 30-30. Asta după ce Ajla trimisese o scurtă impresionantă pentru 15-30. Simona ajunge apoi la altă scurtă şi se apropie de 4-4. Urmează un retur în picioare trimis de Ajla şi avem încă un game lung pe serviciul Simonei. Dublă greşeală şi şansă de break Tomljanovic. O minge trimisă în fileu de australiancă readuce egalitatea. Simona mai salvează o şansă de break şi egalează cu ajutorul unui serviciu excelent.

UPDATE 10:47: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 3-4. Break, Halep! Ajla greşeşte mult şi Simona profită. Ea întrerupe seria de 4 jocuri câştigate de Tomljanovic.

UPDATE 10:43: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 2-4. Break, Tomljanovic! Ajla joacă extaordinar la retur şi reuşeşte un nou break, profitând şi de erorile Simonei. 

UPDATE 10:39: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 2-3. Game, Tomljanovic! Ajla serveşte impecabil şi câştiga la 15 al treilea game consecutiv. 

UPDATE 10:36: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 2-2. Break, Tomljanovic! Tomljanovic atacă la retur şi trece în avantaj, 30-15, dar urmează două servicii senzaţionale ale româncei, între care şi un as. Un voleu drive ratat din apropierea fileului ne aduce la egalitate. Minge de break după un forehand un pic afară trimis de Simona. Game-ul se prelungeşte şi Halep trece din nou în avantaj, doar pentru moment. Urmează două mingi de break pentru Ajla, ambele salvate. O dublă greşeală aduce echilibrul pe tabelă.

UPDATE 10:26: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 2-1. Game, Tomljanovic! Favorita gazdelor punctează pe tabelă după un game excelent pe propriul serviciu. 

UPDATE 10:23: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 2-0. Game, Halep! Simona ajunge repede la 30-0, după un punct în care s-a apărat perfect şi un serviciu excelent. A urmat o greşeală neforţată a australiencei, dar şi un retur direct câştigător şi o dreaptă scăpată a Simonei. Un serviciu excelent al lui Halep i-a adus game-ul de 2-0.

UPDATE 10:19: Simona Halep – Ajla Tomljanovic 1-0. Break, Halep! Simona a condus cu 30-15 pe serviciul adversarei, dar aceasta a revenit la conducerea punctelor. Au urmat însă două duble greşeli consecutive şi o minge de break fructificată de Simona.  

Update 10:02: Cele două jucătoare intră pe terenul de pe Margaret Court.

Ştirea iniţială

Simona Halep va juca cu Ajla Tomljanovic în turul al doilea al turneului de la Australian Open 2021. Simona Halep a trecut în primul tur de Lizette Cabrera în două seturi, scor 6-2, 6-1.

Imediat după meci, Simona a dat asigurări că se simte în formă. Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Australian Open a fost finala pierdută în 2018, în faţa Carolinei Wozniacki. Halep visează anul acesta să câştige pentru prima dată la Melbourne. De cealaltă parte, Ajla Tomljanovic a trecut în primul tur de Misaki Doi, cu 6-2, 6-1.

"E grozav să mă întorc aici, la Melbourne, şi să joc la Australian Open. Am amintiri minunate şi este întotdeauna o plăcere să revin. Azi a fost o zi bună. A fost greu să joc din nou aici, în primul tur, după atât de mult timp.

La Adelaide am jucat un meci împotriva lui Barty şi a fost foarte bine. Apoi am venit la Melbourne şi am avut câteva meciuri. Corpul meu este în formă!", a declarat Simona Halep, imediat după victoria din primul tur. 

Simona Halep – Ajla Tomljanovic LIVE TEXT | Simona Halep, coşmar pentru Ajla Tomljanovic

Simona o conduce cu 4-0 pe jucătoarea din Australia, însă o partidă dintre ele reprezintă un adevărat coşmar pentru Tomljanovic. 

În 2018, la Cincinnati, Ajla Tomljanovic a fost aproape de prima victorie din carieră în faţa Simonei Halep. Atunci, Ajla a condus cu 3-0 şi cu două break-uri în faţă, însă Simona a revenit formidabil şi s-a impus cu 6-3.  De altfel, Ajla Tomljanovic are coşmaruri şi acum cu desfăşurarea uluitoare din setul decisiv al partidei din 2018. 

"În ultimul meci, am stat prea departe de teren şi m-am trezit târziu. Am fost aproape la Cincinnati, acel moment mă bântuie. Am condus cu 3-0 în setul decisiv. Dar aici este vorba de terminarea meciurilor şi de a juca bine în momentele cheie. De aceea ea se află acolo sus de atât timp", a spus Ajla Tomljanovic în momentul în care a aflat că va juca cu Simona Halep în turul al doilea de la Australian Open 2021. 

LIVE TEXT Simona Halep – Ajla Tomljanovic. Ce a spus Simona despre meci

"Este întotdeauna dificil să joc împotriva ei. Tomljanovic loveşte foarte tare, aşa că trebuie să fiu puternică pe picioare, să mă concentrez asupra mea şi să dau tot ce pot", a spus şi Simona Halep.

Simona Halep şi Ajla Tomljanovic s-au întâlnit prima dată la Fed Cup, în 2010. Fostul lider mondial a triumfat cu 6-7, 6-1, 7-6. A urmat partida de la Cincinnati, dinn 2018, acolo unde românca s-a impus cu 4-6, 6-3, 6-3. În trei seturi s-a decis şi meciul lor din 2019, de la Roland Garros. A fost 6-2, 3-6, 6-1 pentru Halep.

Ultimul lor duel s-a consemnat în 2020, la Adelaide. Halep a avut şi atunci o misiune dificilă, dar a câştigat cu 6-4, 7-5.

Simona Halep – Ajla Tomljanovic LIVE TEXT – Australian Open 2021

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, crede că eleva sa are forţa de a lupta pentru trofeu. 

Simona are un moral excelent în această perioadă, ei îi place mult să joace în Australia. Am văzut multe meciuri din primul tur, sunt multe jucătoare în formă. Oricine poate câștiga, dar eu sper să fie Simona.

Se va impune jucătoarea care nu cunoaște frica, care iese pe teren și își face jocul. Cine nu va avea probleme de sănătate și va crede în ea are cele mai mari șanse”, a precizat Darren Cahill într-un interviu acordat Sky Sports. 

Australian Open 2021 | Simona Halep – Ajla Tomljanovic LIVE TEXT. Totul despre adversara Simonei

Jucătoarea de 27 de ani are cea mai bună performanţă la un Grand Slam la Roland Garros 2014, atunci când a ajuns în optimi, acolo unde a fost învinsă de Carla Suarez Navarro. La Australian Open, ea a ajuns cel mai departe în turul 2 (2014, 2015, 2020 şi 2021).

Ea a câştigat de-a lungul carierei patru turnee ITF şi a adunat din premii peste 3 milioane de dolari. Ajla are 1.80 metri şi s-a apucat de tenis la 7 ani. Suprafaţa ei favorită este hardul şi lovitura preferată este backhand-ul.

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:05 Istvan Kovacs nu l-a iertat pe Kylian Mbappe, după golul marcat de PSG! Decizia arbitrului român l-a şocat pe starul parizienilor 22:48 Costel Gâlcă urmează să semneze cu Universitatea Craiova! Lovitură dată de Mihai Rotaru 22:39 Boris Becker cere timp pentru Simona Halep, după revenirea în circuitul WTA! Ce şanse îi dă pentru a câştiga un Grand Slam 22:22 LIVE VIDEOSouthampton – Preston se joacă ACUM în AntenaPLAY. „Sfinţii” încă speră la promovarea directă în Premier League 22:10 LIVE VIDEOFamalicao – Sporting Lisabona se joacă ACUM în AntenaPLAY. „Leii” pot face un pas uriaş către titlu în Liga Portugal 21:55 LIVE TEXTBarcelona – PSG şi Borussia Dortmund – Atletico Madrid se joacă ACUM! Istvan Kovacs l-a eliminat pe Araujo 21:28 Ce salariu îi pregăteşte Dan Şucu lui Marius Şumudică, la Rapid! „Şumi”, în pole-position să-i ia locul lui Cristiano Bergodi 21:20 VIDEOMomente uluitoare înainte de Barcelona – PSG! Fanii catalani au atacat, din greşeală, autocarul echipei lui Xavi 20:59 Ladislau Boloni, verdict dur despre transferul lui Florinel Coman! Cum a descris plecarea în Qatar a jucătorului de la FCSB 20:59 Bernadette Szocs – Prithika Pavade LIVE VIDEO (marţi, 17:00, AntenaPLAY). „Finala” Grupei 11 de la Cupa Mondială Macao 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
Boris Becker cere timp pentru Simona Halep, după revenirea în circuitul WTA! Ce şanse îi dă pentru a câştiga un Grand Slam
WTA • 22:39
Boris Becker cere timp pentru Simona Halep, după revenirea în circuitul WTA! Ce şanse îi dă pentru a câştiga un Grand Slam
Va primi Simona Halep wild card la Jocurile Olimpice? Mesajul transmis de Horia Tecău
Jocurile Olimpice 2024 • 16:37
Va primi Simona Halep wild card la Jocurile Olimpice? Mesajul transmis de Horia Tecău
Carlos Martinez, dezvăluiri despre Simona Halep
Tenis • 8:29
„I se umflă vena la gât când pierde!” Carlos Martinez, dezvăluiri despre Simona Halep: „Poate câştiga Roland Garros!”
Simona Halep a coborât în clasamentul WTA! Sorana Cîrstea rămâne în Top 30! Pe ce locuri sunt Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian
WTA • 15 apr., 10:00
Simona Halep a coborât în clasamentul WTA! Sorana Cîrstea rămâne în Top 30! Pe ce locuri sunt Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian
Ion Ţiriac, declaraţie uluitoare despre Simona Halep: "A fost accidentată la cap şi cineva s-a jucat cu ea"
Extra • 13 apr., 22:51
Ion Ţiriac, declaraţie uluitoare despre Simona Halep: „A fost accidentată la cap şi cineva s-a jucat cu ea”