Închide meniul

Carlos Alcaraz a revenit cu victorie la Australian Open! Spaniolul a trecut în primul tur de la Melbourne de Richard Gasquet

Alex Masgras Publicat: 16 ianuarie 2024, 14:46

Reclamă
Carlos Alcaraz a revenit cu victorie la Australian Open! Spaniolul a trecut în primul tur de la Melbourne de Richard Gasquet

Carlos Alcaraz a revenit cu victorie la Australian Open

Carlos Alcaraz, în timpul meciului din primul tur de la Australian Open 2024 / Profimedia

Carlos Alcaraz a revenit cu victorie la Australian Open! După ce a ratat ediţia din 2023, tânărul de 20 de ani a revenit la Antipozi pentru ediţia din 2024. În primul tur, el l-a întâlnit pe veteranul francez Richard Gasquet.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul lider ATP s-a impus cu 7-6(5), 6-1, 6-2. după 2 ore şi 24 de minute, în ultimul meci al zilei de pe tabloul masculin.

Carlos Alcaraz a revenit cu victorie la Australian Open!

Carlos Alcaraz a revenit cu victorie la Melbourne. Spaniolul a ratat ediţia din 2023 din cauza unei accidentări şi speră să aibă un turneu memorabil în Australia, acolo unde a participat doar de două ori până acum şi nu a reuşit să treacă de turul al treilea.

Alcaraz, care nu a mai jucat înainte de debutul la primul Grand Slam al anului, l-a întâlnit pe veteranul Richard Gasquet. Primul set a fost echilibrat, fără break-uri, dar cu un Gasquet care a reuşit de fiecare dată să salveze mingile de break ale spaniolului. În total, Alcaraz a avut 9 mingi de break nefructificate în primul set, pe care l-a câştigat în cele din urmă la tiebreak. cu 7-5.

În setul secund, spaniolul s-a dezlănţuit. El a reuşit să se distanţeze rapid la 3-0, pierzând un sigur punct în primele trei game-uri. Gasquet a salvat apoi alte trei mingi de break şi şi-a trecut în cont singurul game al setului câştigat de spaniol cu 6-1.

Reclamă

Setul al treilea a început cu două break-uri ale spaniolului, care s-a distanţat rapid la 5-2, atunci când a servit pentru meci. Gasquet i-a făcut însă viaţa grea lui Alcaraz, spaniolul având nevoie de cinci mingi de meci pentru a obţine calificarea în turul secund.

În turul al doilea, Carlos Alcaraz îl va întâlni pe italianul Lorenzo Sonego (46 ATP). Sonego a trecut în primul tur de britanicul Dan Evand (39 ATP), după aproape patru ore de joc, scor 4-6, 7-6(8), 6-2, 7-6(4).

Reclamă 4 / 0/3

Sorana Cîrstea, OUT de la Australian Open 2024, după ce a condus cu 6-0, 3-0

Sorana Cîrstea e OUT de la Australian Open 2024, după ce a condus cu 6-0, 3-0, în meciul din primul tur de la Antipozi, cu Yafan Wang. Românca rămâne fără victorie în 2024.

Cîrstea a început ca din tun meciul de la Melbourne cu Yafan Wang şi a câştigat primul set după numai 22 de minute. Ea a continuat să domine şi a ajuns şi la 3-0 şi 4-1, în actul secund.

Chinezoaica a câştigat apoi 3 game-uri consecutive şi a împins setul în prelungiri, impunându-se cu 7-5. În setul decisiv, Sorana şi-a pierdut de trei ori serviciul, fiind învinsă cu 6-0, 5-7, 2-6 de ocupanta locului 94 WTA, după aproape două ore de joc.

Cîrstea a încheiat cu 25 de mingi direct câştigătoare, faţă de 21 ale adversarei sale, dar a făcut mai multe erori neforţate, 31-24.

Sorana Cîrstea, care rămâne fără victorie în acest sezon, a învins-o pe Wang în 2017, în primul tur la Wuhan, cu 6-3, 6-3. Chinezoaica se impusese la prima lor confruntare, în 2015, la Saint-Gaudens (Franţa), în primul tur, cu 7-6 (7/1), 4-6, 6-2.

Pentru Sorana Cîrstea, aceasta este a treia înfrângere în tot atâtea partide disputate în 2024. Ea a fost învinsă la Brisbane, de Noskova, şi la Adelaide, de Jelena Ostapenko.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:10 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe de start 21:04 Dennis Man şi Valentin Mihăilă au promovat în Serie A! Performanţă uriaşă pentru jucătorii naţionalei, alături de Parma! 21:00 VIDEOLecco – Sampdoria a fost în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo a făcut un pas important în lupta pentru baraj 20:51 Video„Selecţionerul nostru e un clovn!” Scandal uriaş la naţionala Ungariei, după înfrângerea istorică cu România 20:32 FotoAverea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români! 20:11 Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de la Madrid! Seria incredibilă a spaniolului, încheiată de Andrey Rublev 19:58 „Rămâne Mitriţă?” Mihai Rotaru a dat răspunsul la întrebarea care îi frământă cel mai tare pe suporterii Universităţii Craiova! 19:26 Fanii FCSB-ului iau cu asalt Arena Naţională la meciul cu CFR Cluj! Mihai Stoica a anunţat câte bilete s-au vândut în numai o oră 19:26 Horaţiu Moldovan a primit o veste uriaşă din Spania! Decizia luată de Diego Simeone şi Atletico Madrid 18:57 Transferurile de milioane de euro ale lui Dan Şucu la Rapid, făcute praf: „Să ne mai lase. Are dreptate Gigi Becali” Vezi toate știrile
Citește și