Închide meniul

Ce loc va ocupa Aryna Sabalenka în clasamentul WTA după ce a câștigat Australian Open 2023

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 28 ianuarie 2023, 14:28

Ce loc va ocupa Aryna Sabalenka în clasamentul WTA după ce a câștigat Australian Open 2023

Ce loc va ocopua Aryna Sabalenka în clasamentul WTA după ce a câștigat Australian Open 2023

Aryna Sabalenka, alături de trofeul Australian Open 2023 / Profimedia

Aryna Sabalenka a aflat ce loc va ocupa în clasamentul WTA după ce a câștigat Australian Open 2023, în urma finalei cu Elena Rybakina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După victoria de la Australian Open, Arina Sabalenka va reveni pe locul 2 în clasamentul WTA, de luni, aceasta fiind cea mai bună clasare din carieră pentru sportiva din Belarus.

Ce loc va ocupa Aryna Sabalenka în clasamentul WTA după ce a câștigat Australian Open 2023

În vârstă de 24 de ani, Sabalenka a fost la Australian Open favorită numărul 5.

Tot de luni, kazaha Elena Rîbakina, favorită 25 la Australian Open, va urca pe locul 10 mondial, de asemenea cea mai bună clasare din carieră.

Sabalenka jucase deja trei semifinale de Grand Slam (Wimbledon 2021, US Open 2021 şi 2022) fără să ajungă vreodată în finală. Dar ea jucase şi câştigase deja o finală la Australian Open, în 2021 la dublu, alături de belgiana Elise Mertens.

Reclamă

La rândul său, Rîbakina, învingătoare în 2022 la Wimbledon, nu trecuse niciodată de turul trei în trei apariţii până acum la Australian Open.

Aryna Sabalenka, copleșită de emoții după triumful de la Australian Open

Jucătoarea din Belarus a fost copleșită de emoții după primul ei titlu de Grand Slam din carieră.

„Încă tremur, îmi cer scuze pentru engleza mea. Este o mare motivație și mă inspiră mult că am primit trofeul. Felicitări Elenei, este o jucătoare nemaipomenită și cu siguranță ne vom mai întâlni. Îmi felicit echipa, suntem nemaipomeniți.

Reclamă 4 / 0/3

Vă mulțumesc tuturor celor care au fost implicați în acest turneu, tuturor celor care m-au ajutat, atmosfera a fost nemaipomenită, a fost incredibil să joc în fața voastră. Am trecut prin multe, voi meritați acest trofeu, vă iubesc! Vă mulțumesc pentru atmosfera pe care o faceți, de abia aștept să mă întorc la anul”, a spus Aryna Sabalenka, conform eurosport.ro.

Elena Rybakina, optimistă după ce a pierdut finala

În ciuda, înfrângerii din marea finala, Elena Rybakina este optimistă că va mai juca și alte meciuri cu trofeul pe masă.

„Sper să ne redevem în alte bătălii. Vreau să mulțumesc echipei mele, antrenorului meu, familiei, sponsorilor mei, președintele Federației din Kazahstan. Tuturor celor de aici, le mulțumesc pentru atmosferă. Am avut piele de găină aici, le mulțumesc tuturor celor care au organizat Australian Open. Sper să mai joc o finală și chiar să câștig”, a și Elena Rybakina.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” 15:16 Gică Hagi, anunţ radical despre noul stadion din Constanţa, făcut chiar de ziua „Regelui”: „Nu va purta numele meu!” 14:35 „Ce rol are Gigi Becali în câştigarea Ligii 1?” Răspuns sincer al lui Elias Charalambous. Ce a spus despre primele de titlu 14:32 Selecţionerul Dave MacQueen, înainte de Campionatul Mondial, Dizivia 1, Grupa A: „Cine ştie ce putem realiza cu acest lot” Vezi toate știrile
Citește și