Închide meniul

Irina Begu, eliminată în turul doi la Australian Open! România rămâne fără reprezentante pe tabloul de simplu

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 19 ianuarie 2023, 9:59

Irina Begu, eliminată în turul doi la Australian Open! România rămâne fără reprezentante pe tabloul de simplu

Irina Begu, eliminată de la Australian Open

Irina Begu, în timpul unui meci de la Australian Open/ Profimedia

Irina Begu, favorită 27 şi locul 30 WTA, a fost eliminată, joi, în turul doi al turneului de Grand Slam Australian Open, după un meci de peste trei ore.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După eliminarea suferită de Irina Begu, România rămâne fără reprezentante pe tabloul principal de simplu de la Antipozi.

Irina Begu, eliminată de la Australian Open

Irina Begu a fost învinsă de germana Laura Siegemund (158 WTA), scor 5-7, 7-5, 6-3, în trei ore şi 12 minute.

Românca a început bine meciul şi a condus cu 2-0 şi 3-1, dar apoi a fost egalată şi Siegemund (34 ani, 148 WTA) a servit pentru set la 5-4, însă Begu s-a impus cu 7-5 după trei ghemuri consecutive. Setul secund a fost echilibrat până la 5-5, când germanca a reuşit break-ul care a făcut diferenţa (7-5 pentru Siegemund).

Setul decisiv a fost dominat de Siegemund, care s-a impus cu 6-3, după ce a condus cu 5-1, şi şi-a egalat astfel cea mai bună performanţă a sa la Melbourne (turul al treilea – 2016).

Reclamă

Begu a încheiat cu 8 duble greşeli (doar 3 pentru adversara sa), a totalizat 25 de mingi direct câştigătoare (faţă de 40 câte a avut Siegemund), făcând multe erori neforţate, 53 (Siegemund a avut 60). Românca a avut şi un procentaj scăzut la mingile de break fructificate, 28% (5/18), în timp ce Siegemund a atins 44% (7/16).

Irina Begu s-a ales cu un cec de 158.850 de dolari australieni şi 45 de puncte WTA. Begu era ultima româncă rămasă în cursă la simplu la turneul de la antipozi, după ce Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig au fost eliminate din primul tur.

Irina Begu va evolua şi la dublu, alături de americanca Shelby Rogers, dar în primul tur vor înfrunta favoritele numărul 3, Gabriela Dabrowski (Canada)/Giuliana Olmos (Mexic), anunță agerpres.ro. 

Reclamă 4 / 0/3

O nouă surpriză la Australian Open! Casper Ruud a fost eliminat

Casper Ruud a părăsit competiția de la Antipozi după un meci dramatic. Norvegianul a fost învins de americanul Jenson Brooksby, locul 39 ATP, scor 6-3, 7-5, 6-7 (4), 6-2. Meciul a durat trei ore şi 55 de minute.

Americanul a reușit o partidă de vis, și a avut ocazia să încheie partida în trei seturi. Casper Ruud a salvat trei mingi de meci în setul al treilea, pe care ulterior l-a și câștigat.

După primele două tururi disputate de la Australian Open, primii doi favoriți au fost eliminați. Până la meciul lui Casper Ruud, Rafael Nadal a fost învins în trei seturi, într-un meci în care a fost chinuit de o accidentare.

În turul al treilea, Brooksby îl va întâlni pe conaţionalul său Tommy Paul, numărul 35 mondial, anunță news.ro.

După ce favoritul al doilea a fost eliminat, cel mai bine clasat jucător de pe tabloul principal este Stefanos Tsitsipas, urmat de Novak Djokovic, marele favorit al competiției de la Antipozi.

Recomandări
  • Irina Begu, eliminată de la Australian Open
  • Românca părăsește turneul în turul doi

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și