Închide meniul

Novak Djokovic poate avea o arenă cu numele lui la Australian Open! Anunţul făcut de directorul turneului

Alex Masgras Publicat: 28 septembrie 2023, 22:18

Reclamă
Novak Djokovic poate avea o arenă cu numele lui la Australian Open! Anunţul făcut de directorul turneului

Novak Djokovic poate avea o arenă cu numele lui la Australian Open

Novak Djokovic, cu trofeul cucerit la Australian Open 2023 / Profimedia

Novak Djokovic poate avea o arenă cu numele lui la Australian Open! Sârbul, care a ajuns la 24 de titluri de Grand Slam după ce s-a impus la US Open, este jucătorul cu cele mai multe titluri obţinute la Melbourne.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Nole” s-a impus până acum de 10 ori pe Rod Laver Arena, iar australienii se gândesc să îi aducă un omagiu numărului 1 mondial.

Novak Djokovic poate avea o arenă cu numele lui la Australian Open

Australia este, cu siguranţă, un loc special pentru Novak Djokovic, chiar dacă acesta a avut parte şi de momente dificile la Antipozi, atunci când i s-a refuzat intrarea în ţară în 2022.

Chiar şi în aceste condiţii, Djokovic nu a avut probleme în a reveni în 2023 pentru a cuceri al zecelea titlu la Australian Open. Mulţi consideră că această performanţă merită răsplătită pe măsură, iar în discuţie a fost adusă şi posibilitatea ca Novak Djokovic să aibă o arenă cu numele său în complexul de la Melbourne.

Craig Tiley, directorul turneului de la Australian Open, a discutat în cadrul podcastului „Rock ‘n’ Roll Tennis” despre posibilitatea ca sârbul să aibă o arenă cu numele său la Melbourne. Tiley a declarat că el ar fi de acord, numai că, spre deosebire de celelalte trei turnee de Grand Slam, Australian Open nu deţine arenele, ci doar le închiriază. Astfel, denumirea arenei ţine foarte mult şi de guvernul australian.

Reclamă

Craig Tiley, directorul Australian Open: „Eu sunt pentru”

„Ești a doua persoană care mă întreabă asta astăzi. Uite, denumirea arenei nu este decizia mea sau a Tennis Australia, pentru că noi… Multă lume nu realizează că Wimbledon, Roland Garros și US Open dețin terenurile pe care se joacă turneele. Noi le închiriem, guvernul din statul Victoria deține proprietatea și suntem destul de norocoși ca ei să investească în ele. Totuși, nu le deținem.

Începem pregătirile pentru turneu din septembrie, iar în decembrie definitivăm totul pentru eveniment și deținem controlul până la mijlocul lunii februarie, iar apoi au loc acolo concerte și alte evenimente pe tot parcursul anului. Nu avem monopol asupra complexului. Ne-am dori să le deținem, dar nu așa stă treaba.

Guvernul face o treabă excelentă în sincronizarea evenimentului. Turneul nostru este diferit de alte evenimente. Denumirea arenei ar fi o decizie care ar trebui să aibă și influența guvernului. Eu sunt pentru, dar nu depinde de mine. Cu siguranță susțin ca Novak să fie recunoscut într-un fel sau altul pentru realizările sale incredibile aici în Australia”, a declarat Craig Tiley, citat de eurosport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

După titlul cucerit la US Open, Novak Djokovic a mai jucat un singur meci, la Cupa David, atunci când l-a învins pe Alejandro Davidovich Fokina. Sârbul a anunţat că nu va participa la turneele din Asia şi că va reveni pentru turneul ATP Masters 1000 de la Paris-Bercy.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB Vezi toate știrile
Citește și