Închide meniul

Novak Djokovic s-a calificat în turul 2 la Roland Garros. Discurs superb despre Rafael Nadal, care a fost învins de Zverev

Bogdan Stănescu Publicat: 29 mai 2024, 8:15

Reclamă
Novak Djokovic s-a calificat în turul 2 la Roland Garros. Discurs superb despre Rafael Nadal, care a fost învins de Zverev

Novak Djokovic s-a calificat în turul 2 la Roland Garros. Discurs superb despre Rafael Nadal

Novak Djokovic / Profimedia Images

Novak Djokovic s-a calificat în turul 2 la Roland Garros. Sârbul l-a învins în primul tur pe jucătorul francez Pierre-Hugues Herbert (locul 142 ATP).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Scorul a fost 6-4, 7-6 (3), 6-4 pentru Djokovic, care a stat două ore şi 33 de minute pe teren.

Novak Djokovic s-a calificat în turul 2 la Roland Garros. Discurs superb despre Rafael Nadal, care a fost învins de Zverev

Novak Djokovic a vorbit, după partidă, atât despre meciul cu Herbert, cât şi despre marele său rival, Rafael Nadal.

Novak Djokovic va încerca să îşi apere trofeul cucerit anul trecut aici, la Roland Garros. Sârbul deţine recordul celor mai multe titluri de Grand Slam cucerite, 24. La Roland Garros a fost campion de 3 ori, în 2016, 2021 şi 2023.

Este o mare plăcere să revin aici după 12 luni. Este un loc foarte special în cariera mea. A fost un meci bun. Serviciul lui a fost uimitor, eu sunt mulțumit de cum am returnat.

Reclamă
Reclamă 4

M-am simțit bine, poate cel mai bine din tot anul. Am fost concentrat tot timpul, tie-break-ul a fost un adevărat decisiv. Nu vreau să fiu prea fericit cu victoria mea, dar merg în direcția bună. Victoriile în turneele de Grand Slam sunt cele pentru care mă ridic din pat dimineața. Anul trecut a fost o mare provocare să câștig titlul…

Baena (n.r. următorul său adversar) este un specialist pe zgură. Sunt conștient că trebuie să merit victoria pentru a o obține”, a declarat Novak Djokovic după meci, potrivit eurosport.ro.

Novak Djokovic, declaraţie fabuloasă despre Rafael Nadal, după înfrângerea spaniolului cu Zverev: „A arătat ca un tânăr de 25 de ani”

Novak Djokovic a fost şi el în tribune la meciul lui Nadal cu Zverev. Spaniolul a fost învins în 3 seturi, dar sârbul a fost impresionat de evoluţia „Matadorului”.

Reclamă

A arătat ca un tânăr de 25 de ani ieri, mult mai bine decât la Roma și Barcelona. În setul al doilea și al treilea a fost aproape de Zverev.

A fost grozav să-l văd din nou pe viu. Swiatek și Alcaraz au fost acolo cu mine. A fost o atmosferă nebună. Am vrut cu toții să vedem un moment unic și de neuitat, care ar fi putut fi ultimul pentru el. Nu a părut să fi fost, însă, ultimul.

Îl felicit pentru cariera lui incredibilă. Am un mare respect pentru el, pentru tot ce a făcut în sportul nostru, mai ales aici la Roland Garros. Ceea ce a reușit pe această suprafață va rămâne în istoria sportului”, a spus Novak Djokovic despre marele său rival, Rafael Nadal.

Djokovic îl conduce cu 30-29 pe Rafael Nadal la meciurile directe. Totodată, sârbul are mai multe titluri de Grand Slam decât Nadal. Nadal a fost primul care a ajuns la 22 de titluri de Grand Slam, odată cu victoria din 2022 de la Australian Open, dar între timp Djokovic a mai cucerit 3 titluri de Grand Slam şi a ajuns la borna 24. Djokovic nu a putut juca în perioada pandemiei pentru că a refuzat să se vaccineze. Sârbul este în prezent lider mondial.

Rafael Nadal a declarat după înfrângerea cu Zverev că ar putea fi ultimul său turneu de la Roland Garros. A fost de 14 ori campion aici. Totuşi, Nadal a lăsat o portiţă deschisă în ceea ce priveşte posibila lui întoarcere la Roland Garros. El va evolua la Paris şi în turneul de simplu de la Jocurile Olimpice. Cel mai probabil, va încerca să joace şi turneul de dublu, alături de Carlos Alcaraz.

 

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
19:27

Andrei Raţiu şi Ianis Hagi, ratări colosale la aceeaşi fază în Slovacia – România! Fază superbă reuşită de tricolori

19:21

Ucraina – Belgia 0-0. Luptă strânsă pentru calificarea în optimile EURO 2024 în grupa României

18:59

FotoAtmosferă de senzație la Slovacia – România! Fanii naționalei au făcut spectacol încă de la intonarea imnului!

18:54

LIVE TEXTSlovacia – România 1-0. „Tricolorii”, asalt spre calificarea în „optimile” EURO 2024. Duda a deschis scorul. Clasamentul

18:32

„Plecăm cu un singur gând!” Florinel Coman, mesaj de luptă înainte de Slovacia – România! Promisiune uriașă pentru fani

18:23

Dan Şucu a bătut palma cu un jucător al României de la EURO 2024! Fotbalistul care şi-a dat acordul să semneze cu Rapid

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 4 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad
Citește și