Închide meniul

Rafael Nadal s-a amuzat pe seama scandalului lui Novak Djokovic. „Din punct de vedere personal, aş prefera să nu fi jucat”. Spaniolul îi critică pe australieni: „S-a creat un circ cu această poveste”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 10 ianuarie 2022, 13:46

Rafael Nadal s-a amuzat pe seama scandalului lui Novak Djokovic. „Din punct de vedere personal, aş prefera să nu fi jucat. Spaniolul îi critică pe australieni: „S-a creat un circ cu această poveste

Rafael Nadal s-a amuzat pe seama scandalului lui Novak Djokovic

Profimediaimages

„S-a creat un circ cu această poveste! Fie că sunt sau nu de acord cu Djokovic cu privire la unele lucruri, justiţia a vorbit şi a spus că are dreptul de a participa la Australian Open şi cred că este cea mai corectă decizie. Îi doresc mult noroc!”, a spus Nadal luni pentru Onda Cero.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Din punct de vedere personal, aş prefera să nu fi jucat”, a glumit Nadal, adăugând că „totul este mult mai bine când cei mai buni pot juca”. Nadal şi-a reafirmat sprijinul pentru vaccinarea împotriva Covid-19, criticând poziţia lui Djokovic: „Cele mai importante instituţii din lume spun că vaccinul este modalitatea de a opri această pandemie şi dezastrul pe care îl trăim în ultimele 20 de luni.”

Novak Djokovic va afla marţi dacă va juca la Australian Open 2022

Ministrul australian al Imigrării, Alex Hawke, nu va decide, luni, dacă va anula din nou viza tensimenului Novak Djokovic, informează The Age.

Pentru ca Djokovic să fi reţinut din nou şi audiat, Hawke avea la dispoziţie patru ore, timp în care să decidă o nouă anulare a vizei, pe baza prerogartivelor de care dispune. Ministrul a decis să nu acţioneze în această perioadă, astfel că Djokovici se poate deplasa liber în ţară.

Hawke va lua o decizie marţi dimineaţă, a precizat sursa citată. „În urma deciziei de astăzi a tribunalului (…), baztaă pe un motiv procedural, rămâne la discreţia ministrului imigraţiei Hawke să ia în considerare anularea vizei domnului Djokovic, în temeiul puterii sale personale de anulare, în conformitate cu articolul 133C(3) din Legea privind migraţia. Ministrul analizează în prezent chestiunea şi procesul rămâne în desfăşurare”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, citat de The Guardian.

Reclamă

Nu există o limită de timp pentru exercitarea puterii de care dispune Hawke, cea de a anula viza. Aceasta poate fi exercitată oricând ajunge la concluzia că există un motiv pentru a face acest lucru şi că este în interesul public, a adăugat publicaţia citată.

Novak Djokovic a câştigat procesul cu autorităţile din Australia

Instanţa a revocat, luni, anularea de către autorităţile federale australiene a vizei de intrare în ţară a tenismenului sârb Novak Djokovic.

Judecătorul Anthony Kelly a casat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovici şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Lui i se va returna paşaportul, judecătorul Kelly ordonând să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi.

Reclamă 4 / 0/3

Avocatul guvernului, Christopher Tran, a declarat, luni, că ministrul imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în ţară a tenismenului Novak Djokovic, după ce instanţa din Melbourne a decis să revoce prima anulare.

Tan a precizat că ministrul Imigrării se va gândi acum dacă îşi va exercita „puterea personală de anulare”, chiar dacă judecătorul Anthony Kelly a casat decizia ministrului Afacerilor Interne de a anula viza primită de jucătorul sârb.

Novak Djokovic poate fi interzis 3 ani în Australia

Judecătorul Kelly i-a spus lui Tan că apreciază avertismentul. El a avertizat, la rândul său, că, dacă ministrul ia decizia de anulare, Djokovici nu se poate întoarce timp de trei ani în Australia şi hotărârea ar putea fi atacată din nou.

Potrivit The Guardian, în conformitate cu secţiunea 133C(3) din Legea privind migraţia, Alex Hawke ar putea anula din nou viza în următoarele condiţii: deoarece există un motiv pentru anularea vizei (în acest caz pretinsa ameninţare la adresa sănătăţii publice, pentru că Djokovic nu este vaccinat), titularul de viză „nu-l convinge pe ministru că temeiul nu există” şi pe baza faptului anularea vizei că ar fi în interes public.

Djokovic ar putea contesta şi această decizie, dar ar avea mai puţine şanse de succes în instanţă.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și