Închide meniul

Aryna Sabalenka, demonstraţie de forţă în faţa Paulei Badosa la Roland Garros! Şi Elena Rybakina s-a calificat în optimi

Alex Masgras Publicat: 1 iunie 2024, 17:08

Reclamă
Aryna Sabalenka, demonstraţie de forţă în faţa Paulei Badosa la Roland Garros! Şi Elena Rybakina s-a calificat în optimi

Aryna Sabalenka, demonstraţie de forţă în faţa Paulei Badosa la Roland Garros! Şi Elena Rybakina s-a calificat în optimi

Aryna Sabalenka, după meciul cu Paula Badosa de la Roland Garros 2024 / Profimedia

Aryna Sabalenka a făcut o demonstraţie de forţă în faţa Paulei Badosa la Roland Garros, în turul al treilea de la Paris. Numărul 2 WTA s-a impus cu 7-5, 6-1, la finalul unei partide care a durat o oră şi 19 minute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prietene foarte bune în afara terenului, cele două au uitat de acest lucru în timpul duelului de pe arena Philippe Chatrier. Sabalenka a reuşit şi o revenire de senzaţie în primul set, care a lăsat-o fără replică pe Paula Badosa.

Aryna Sabalenka, demonstraţie de forţă în faţa Paulei Badosa la Roland Garros! Şi Elena Rybakina s-a calificat în optimi

Primul set a avut şapte break-uri, iar jucătoarea din Spania a reuşit să se desprindă la 4-2 şi 5-3. Cu toate acestea, fostul număr 2 mondial nu a reuşit să profite de acest avantaj, iar Sabalenka a mai pierdut doar 4 puncte în ultimele 4 game-uri ale setului.

Jucătoarea din Belarus a început perfect şi setul al doilea, care a durat mai puţin de jumătate de oră. Cu trei break-uri în actul secund, Sabalenka a obţinut calificarea în optimile de finală de la Roland Garros, fază a turneului în care ajunge pentru a doua oară. În 2023, ea ajungea până în semifinale.

Reclamă
Reclamă 4

Următoarea adversară a Arynei Sabalenka va fi din Statele Unite ale Americii. Campioana ultimelor două ediţii de la Australian Open va juca pentru un loc în sferturi cu câştigătoarea partidei dintre Madison Keys (12 WTA) şi Emma Navarro (24 WTA).

Fără prea multe emoţii s-a calificat şi Elena Rybakina în optimile de finală de la Roland Garros. A patra jucătoare a lumii s-a impus cu 6-4, 6-2, duă o oră şi 8 minute de joc.

Chiar dacă a pierdut de două ori pe propriul serviciu în primul set, Elena Rybakina a realizat rebreak-ul de fiecare dată, după care a reuşit să facă un nou break la 5-4, pentru a-şi trece în cont primul set. În setul al doilea, jucătoarea din Kazahstan a făcut mult mai puţine greşeli şi s-a impus cu 6-2. Pentru un loc în sferturile de finală, Elena Rybakina va juca împotriva câştigătoarei dintre Elina Svitolina şi Ana Bogdan.

Reclamă

Irina Begu, învinsă în turul 3 de la Roland Garros 2024

Irina Begu a fost învinsă în turul 3 de la Roland Garros 2024. Românca a pierdut duelul cu Varvara Gracheva, cu 5-7, 3-6. Aceasta a fost a doua întâlnire directă dintre cele două, scorul fiind egal.

În primul act, Irina a salvat trei mingi de set consecutive, la 4-5, pe propriul serviciu. Condusă cu 40-0, ea a câştigat cinci puncte la rând şi a egalat la 5. Au urmat apoi şase game-uri adjudecate de Varvara.

Gracheva a ajuns astfel la 7-5, 4-0 şi, chiar dacă şi-a pierdut atunci seriviciul, a revenit şi s-a impus cu un convingător, 7-5, 6-3. Locul 126 a ratat şansa de a egala cea mai bună performanţă de la Openul francez, optimile din 2022.

Pentru participarea la Roland Garros 2024, Irina Begu va primi un CEC în valoare de 158.000 de euro. De partea celalată, Gracheva pune pâna pe 250.000 de euro.

Pe tabloul de simplu feminin de la Riland Garros a rămas o singură jucătoare din România, Ana Bogdan, care va evolua în turul trei cu sportiva ucraineaă Elina Svitolina.

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:36 28 iun.

„S-au calificat cu stil!” UEFA a analizat „la sânge” naţionala lui Edi Iordănescu! Care a fost momentul „culminant” de la EURO

23:12 28 iun.

Adrian Mutu cere o schimbare majoră în echipa naţională, înaintea meciului cu Olanda: „Putem să facem asta!”

23:06 28 iun.

Cursa de sprint din Marele Premiu al Austriei va fi în direct pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 13:00)

22:49 28 iun.

„Aproape îmi spune ‘tată'” Pepe, mesaj savuros despre un coleg de la naţională! Ce a spus despre Cristiano Ronaldo

22:34 28 iun.

Giovanni Becali a numit jucătorul care va fi titular de bază la echipa națională! Numele rostit de impresar

22:08 28 iun.

Neil Lennon, prima înfrângere pe banca Rapidului! Giuleștenii au pierdut amicalul cu Celje, campioana din Slovenia

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024
Citește și