Închide meniul

Aryna Sabalenka şi Elena Rybakina, calificări fără emoţii în sferturile de finală de la Roland Garros

Alex Masgras Publicat: 3 iunie 2024, 15:45

Reclamă
Aryna Sabalenka şi Elena Rybakina, calificări fără emoţii în sferturile de finală de la Roland Garros

Aryna Sabalenka şi Elena Rybakina, calificări fără emoţii în sferturile de finală de la Roland Garros

Aryna Sabalenka şi Elena Rybakina / Colaj Profimedia

Aryna Sabalenka şi Elena Rybakina au obţinut calificări fără emoţii în sferturile de finală de la Roland Garros. Jucătoarele de pe locurile 2 WTA, respectiv 4 WTA şi-au respectat statutul de favorite şi s-au impus categoric în optimi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aryna Sabalenka a învins-o pe Emma Navarro, scor 6-2, 6-3, după o oră şi 11 minute de joc, Elena Rybakina s-a impus cu 6-4, 6-3, tot după o oră şi 11 minute de joc, în faţa Elinei Svitolina.

Aryna Sabalenka şi Elena Rybakina, calificări fără emoţii în sferturile de finală de la Roland Garros

Belarusa Aryna Sabalenka, locul 2 în ierarhia tenisului feminin, şi kazaha Elena Rybakina, clasată cu două poziţii mai jos, au obţinut luni calificări facile în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, potrivit agerpres.ro.

Aryna Sabalenka, în căutarea primului său titlu la Roland Garros, a avut nevoie de ceva mai mult de o oră de joc pentru a trece de americanca Emma Navarro (24 WTA), cu 6-2, 6-3.

Dubă câştigătoare a Openului Australiei (2023, 2024), Sabalenka s-a oprit anul trecut în semifinale la Paris. Ea va juca în sferturi cu câştigătoarea meciului dintre rusoaica Mirra Andreeva (38 WTA) şi franţuzoaica Varvara Gracheva (88 WTA).

Reclamă
Reclamă 4

Elena Rybakina, campioana din 2022 de la Wimbledon, a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina, locul 19 WTA, cu 6-4, 6-3, după o oră şi nouă minute de joc. Jucătoarea din Kazahstan, în vârstă de 24 de ani, a mai ajuns până acum o singură dată în sferturi de finală la Roland Garros, în 2021, notează ATP.

Următoarea sa adversară va fi italianca Jasmine Paolini (15 WTA), care a dispus de rusoaica Elina Avanesian (70 WTA), cu 4-6, 6-0, 6-1. Jasmine Paolini va disputa, la 28 de ani, primul său sfert de finală într-un turneu de Mare Şlem, după ce atinsese o singură dată optimile, la începutul acestui an, la Openul Australiei. Pe zgura pariziană, ea nu trecuse niciodată de turul doi.

Iga Swiatek şi-a demolat adversara în optimile de la Roland Garros în 40 de minute! Statistică fabuloasă a numărului 1 WTA

Iga Swiatek şi-a demolat adversara în optimile de la Roland Garros în 40 de minute. Prima jucătoare a lumii s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Paris după o victorie zdrobitoare în faţa Anastasiei Potapova (41 WTA). Swiatek s-a impus cu 6-0, 6-0 după doar 40 de minute de joc. Poloneza a disputat cel mai scurt meci al carierei.

Reclamă

În cele 40 de minute de pe Philippe Chatrier, Iga Swiatek a pierdut doar 10 puncte, din totalul de 58 de puncte disputate în meciul de duminică. De asemenea, Swiatek a devenit a treia jucătoare din istoria Roland Garros care a victorii cu 6-0, 6-0 în ani consecutivi, după Gabriela Sabatini (1992-1993) şi Mary Pierce (1993-1994).

În total, Swiatek are 89 de seturi câştigate la 0, 23 dintre acestea având loc la turnee de Grand Slam.

Cel mai scurt meci al carierei de până acum al polonezei fusese duelul cu Simona Halep din 2019, tot de la Roland Garros. Atunci, românca s-a impus cu 6-1, 6-0, potrivit OptaAce.

În sferturile de finală, Iga Swiatek o va întâlni pe Marketa Vondrousova, campioana din 2023 de la Wimbledon. Cehoaica a trecut în optimi de Olga Danilova, locul 125 WTA şi surpriza turneului de la Paris, scor 6-4, 6-2, după o oră şi 21 de minute de joc.

Iga Swiatek şi Marketa Vondrousova s-au mai întâlnit de trei ori până acum, poloneza câştigând toate cele trei partide fără set pierdut.

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:06

Cursa de sprint din Marele Premiu al Austriei va fi live pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY (13:00). Max Verstappen, în pole

22:49

„Aproape îmi spune ‘tată'” Pepe, mesaj savuros despre un coleg de la naţională! Ce a spus despre Cristiano Ronaldo

22:34

Giovanni Becali a numit jucătorul care va fi titular de bază la echipa națională! Numele rostit de impresar

22:08

Neil Lennon, prima înfrângere pe banca Rapidului! Giuleștenii au pierdut amicalul cu Celje, campioana din Slovenia

22:07

Victoria FCSB-ului i-a „speriat” pe olandezi, înaintea meciului cu România din optimile EURO 2024: „Semn rău!”

22:00

Cornel Dinu a văzut transferurile făcute de Dinamo și a dat verdictul! Mesaj direct pentru „câini”

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – Ucraina 1-2. Ucrainenii au reuşit prima victorie de la EURO 2024, după ce au fost conduşi! Shaparenko, gol şi assist
Citește și