Închide meniul

Iga Swiatek – Coco Gauff, finala Roland Garros 2022! Poloneza e mare favorită

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 2 iunie 2022, 23:50

Iga Swiatek – Coco Gauff, finala Roland Garros 2022! Poloneza e mare favorită

Iga Swiatek e favorită să câștige Roland Garros 2022

Iga Swiatek, în timpul meciului cu Daria Kasatkina, din semifinalele Roland Garros 2022 / Profimedia

Iga Swiatek – Coco Gauff e finala Roland Garros 2022. Poloneza e mare favorită împotriva jucătoarei de 18 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Update 20.00: Coco Gauff, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 18, a trecut de italianca Martina Trevisan, locul 59 WTA, şi s-a calificat în finală la Roland Garros, al doilea grand slam al anului. Gauff s-a impus, scor 6-3, 6-1, după o oră şi 28 de minute. La 18 ani, Gauff nu a pierdut niciun set la Roland Garros şi va evolua în finală contra numărului 1 mondial Iga Swiatek.

Știrea inițială

Iga Swiatek – Coco Gauff, finala Roland Garros 2022

Liderul mondial s-a impus în meciul cu rusoaica Daria Kasatkina, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 20, scor 6-2, 6-1, după 64 de minute de joc. Dacă poloneza se va impune sâmbătă la Paris, ea va egala cea mai lungă serie de victorii din acest secol, reuşită de Venus Williams în 2000, între Wimbledon şi turneul de la Linz.

Reclamă

Totuşi, actualul număr 1 mondial mai are încă un drum foarte lung de parcurs până s-o ajungă din urmă pe deţinătoarea recordului de victorii consecutive de la crearea WTA în 1973, Martina Navratilova, autoarea unei serii de 74 de succese la rând între 1983 şi 1984.

În cealaltă semifinală se vor întâlni jucătoarea americană Coco Gauff, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 18, şi italianca Martina Trevisan, locul 59 WTA.

Finala are loc sâmbătă. Poloneza este a doua oară în finala de la Roland Garros, după ce s-a impus în 2020.

Reclamă 4 / 0/3

Iga Swiatek, dezamăgită de organizatorii de la Roland Garros 2022

Iga Swiatek este marea favorită la cucerirea Roland Garros 2022. Cu toate acestea, poloneza este nemulţumită de organizatori, care decid să programeze doar partide de pe tabloul masculin în sesiunea de seară, când publicul este mult mai prezent.

În cele 10 zile scurse de la debutul Roland Garros 2022, un singur meci de pe tabloul feminin a fost programat în sesiunea de seară. Acest fapt se poate datora şi eliminării premature a favoritelor. 6 jucătoare din top 10 au fost eliminate în primele zile de concurs, la acestea adăugându-se şi Simona Halep, una dintre favorite la startul competiţiei.

 „În ceea ce mă privește, este punctul meu de vedere, cred că e mai bine să se joace la ore normale pentru jucători. Dar este și partea distractivă. Îmi place să arăt cel mai bun tenis al meu la fiecare meci. Cred că este o părere personală a fiecărui individ dacă îi place mai mult tenisul masculin sau tenisul feminin sau dacă e o egalitate în acest sens. Unii ar putea spune că tenisul feminin este imprevizibil și fetele nu sunt consecvente. Dar acest lucru poate fi, de asemenea, ceva care este cu adevărat atrăgător și poate genera interes pentru foarte mulţi oameni”, a declarat Swiatek, citată de eurosport.ro.

Amelie Mauresmo: „Meciurile bărbaților sunt mai atractive”

Amelie Mauresmo, fostă jucătoare de tenis şi actual director al Grand Slam-ului de la Paris, a declarat că tenisul feminin nu este unul atrăgător, în comparaţie cu cel masculin.

„În vremurile în care suntem, nu mă simt prost și nu cred că este nedrept să spun – din postura de femeie și fostă jucătoare de tenis – că meciurile bărbaților sunt mai atractive în general.

Când fac programul în fiecare zi, încă din primul tur, obiectivul meu este să văd ce meci între femei aș putea programa seara. Confruntarea sau vedeta pe care aș putea-o pune seara. Să fiu sinceră, am luat asta în considerare în fiecare zi – bine, nu în fiecare zi – dar în majoritatea zilelor am încercat să vedem, eu și întreaga echipă, ce putem face”, a declarat Mauresmo, citată de skysports.com.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
0:27
Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2
26
apr.
0:10
Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out
23:58 FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off 23:55 Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!” 23:35 FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul 23:22 Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord” 23:05 „S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB 22:53 UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek 22:47 FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui! 22:41 Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor Vezi toate știrile
Citește și