Închide meniul

Iga Swiatek se teme de Simona Halep! Declarație fabuloasă după ce a câștigat Roland Garros 2022

Alexandru Ivan Publicat: 4 iunie 2022, 19:35

Iga Swiatek se teme de Simona Halep! Declarație fabuloasă după ce a câștigat Roland Garros 2022

Iga Swiatek și Simona Halep s-au întâlnit de patru ori de-a lungul timpului

Simona Halep, într-un meci cu Iga Swiatek / Profimedia

  • Iga Swiatek se teme de Simona Halep
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Iga Swiatek se teme că Simona Halep poate să-i întrerupă seria de victorii consecutive obținute în circuitul WTA. Poloneza a câștigat Roland Garros 2022, dar e cu gândul la un posibil duel cu campioana noastră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iga Swiatek a egalat cea mai lungă serie de victorii din acest secol (35), reuşită de Venus Williams în 2000, între Wimbledon şi turneul de la Linz. Întrebată cine ar putea să-i pună capăt șirului de succese, poloneza a menționat prima dată numele Simonei Halep.

Iga Swiatek se teme de Simona Halep

„A fost un sezon bun, 35 de victorii la rând, am muncit mult, lucrurile merg bine. Am vorbit des cu
echipa mea despre acest lucru, nu mă tem că voi pierde la un moment dat. Seria aceasta ține de câteva luni. Vine Wimbledon, vom vedea.

Reclamă

Sunt multe jucătoare bune, Serena Williams a fost, acum e Simona Halep, e Muguruza, sunt mult foarte valoroase. Le urmăream de când eram copil. Al doilea Grand Slam e o confirmare. Sunt foarte bucuroasă că am câștigat, sper să mai câștig”, a spus Iga Swiatek, conform eurosport.ro.

De-a lungul timpului, Simona Halep și Iga Swiatek s-au întâlnit de patru ori, iar raportul victoriilor este egal: 2-2. Două dintre meciuri au avut loc la Roland Garros (6-1, 6-0 pentru Halep, în 2019, și 6-1, 6-2 pentru Swiatek, în 2020), un meci s-a jucat la Australian Open 2021, 3-6, 6-1 6-4 pentru Halep, iar ultima partidă s-a jucat la Indian Wells 2022, 7-6, 6-4 pentru Swiatek.

Reclamă

Atât Simona Halep, cât și Iga Swiatek, au în palmares câte două titluri de Grand Slam. Raportul totalul turneelor câștigate e covârșitor în favoarea româncei, 23-8. La fel e și în cazul câștigurilor din tenis, 39 de milioane dolari pentru Simo, doar nouă pentru Swiatek.

Iga Swiatek, 35 de victorii la rând și 6 turnee câștigate

Chiar dacă a egalat cea mai lungă serie de victorii din acest secol, Iga Swiatek are încă un drum foarte lung de parcurs până s-o ajungă din urmă pe deţinătoarea recordului de victorii consecutive de la crearea WTA în 1973, Martina Navratilova, autoarea unei serii de 74 de succese la rând între 1983 şi 1984.

Poloneza a mai câștigat Roland Garros 2020. Înainte de competiția de la Paris, ea mai cucerit titlurile de campioană și la Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart și Roma, având în total 6 turnee la rând câștigate.

Reclamă 4 / 0/3

Swiatek e doar a zecea jucătoare care a câștigat cel puțin două titluri Roland Garros la simplu în Era Open (din 1968 până în prezent). Swiatek, care a împlinit 21 de ani marți, este a patra cea mai tânără jucătoare care a triumfat de cel puțin două ori la Paris, fiind întrecută doar de Monica Seleș, Stefanie Graf și Chris Evert.

Swiatek este, de asemenea, cea mai tânără jucătoare care a câștigat cel puțin două titluri de Grand Slam în ultimii 16 ani, de la Maria Sharapova, care a cucerit al doilea titlu de Grand Slam la vârsta de 19 ani, la US Open, în 2006.

Iga Swiatek, în lacrimi după ce a câștigat Roland Garros 2022

Iga Swiatek a vorbit printre lacrimi după ce a câștigat Roland Garros 2022. Poloneza nu și-a putut stăpâni emoțiile și a avut un discurs emoționant. Lidera WTA i-a încurajat și pe ucrainenii greu încercați de război.

„Îmi cer scuze că am început să plâng. Vreau în primul rând să o felicit pe Cori. Cu siguranţă vei găsi drumul pentru a câştiga un Grand Slam. Vreau să-mi felicit echipa, fără voi evident nu aş fi fost unde sunt. Simt că munciţi din greu, la fel şi eu, totul se leagă.

Tată, nu aş fi fost pe lume fără tine, îţi mulţumesc pentru tot. Acum simt că am făcut totul pentru a ajunge aici, chiar dacă au fost şi perioade mai grele. Mă bucur că văd atâtea steaguri poloneze. Mă bucur atât de mult că avem atât de mulţi suporteri polonezi.

Abia aştept să mă întorc aici. Doamne (n.r. emoţionată, a început să plângă)! În final, vreau în final să spun câteva cuvinte Ucrainei, sper ca toată lumea să fie putenică acolo (n.r. este aplaudată la scenă deschisă). Speram ca, în momentul în care voi câştiga un nou turneu, situaţia să fie mai bună”, a spus Iga Swiatek, conform eurosport.ro.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 10:01 Danielle Collins – Elena Rybakina e finala de la Miami 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare Vezi toate știrile
Pe același subiect
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
WTA • 28 mart., 23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep