Închide meniul

Pe ce loc a ajuns Irina Begu după parcursul de la Roland Garros 2022. Românca a intrat în top 50

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 30 mai 2022, 18:53

Pe ce loc a ajuns Irina Begu după parcursul de la Roland Garros 2022. Românca a intrat în top 50

Irina Begu, în sferturi la Roland Garros 2022

Irina Begu, în timpul meciului cu Jessica Pegula, de la Roland Garros 2022 / Profimedia

Irina Begu a ratat calificarea în sferturi la Roland Garros 2022 după înfrângerea cu Jessica Pegula. Chiar și așa, datorită parcursului pozitiv de la turneu, românca a făcut un salt important în clasamentul WTA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înaintea turneului de la Roland Garros, Irina Begu era pe locul 63 în clasamentul WTA. După ce a ajuns până în optimi la Grand Slam-ul parizian, românca a urcat pe locul 42 în ierarhia live.

Pe ce loc a urcat Irina Begu după parcursul la Roland Garros 2022

Cea mai bună performanţă a Irinei Begu la Roland Garros a fost în 2016, când a ajuns în optimile de finală. Atunci, Begu a fost învinsă de Shelby Rogers, după ce a trecut de Mattek, Vandeweghe şi Beck.

Cea mai bună clasare din cariera Irinei Begu a fost locul 22 WTA, în august 2016.

Cea mai bine clasată româncă din clasamentul WTA rămâne Simona Halep, aflată pe poziția a 19-a. Urmează Sorana Cîrstea, pe locul 35.

Reclamă

Irina Begu a ratat cel mai mare premiu din carieră

Irina Begu putea da marea lovitură dacă se califica în sferturile de finală. Românca putea să câştige 380.000 de euro şi 360 de puncte WTA. Acesta ar fi fost cel mai mare premiu din carieră.

În 2016, când a ajuns în optimi, sportiva noastră a încasat o altă sumă uriaşă, 172.844 euro.

Jessica Pegula, aflată pe locul 11 în clasamentul mondial, nu duce însă lipsă de bani. Ea este cea mai bogată jucătoare din circuit. Jessica este fiica miliardarului Terrence Pegula, a cărui avere este estimată la 5,5 miliarde de euro.

Reclamă 4 / 0/3

Begu a riscat să fie descalificată la Roland Garros 2022

Irina Begu a scăpat de descalificare la Roland Garros 2022, după un moment nefericit ce a avut loc în setul decisiv al meciului cu Ekaterina Alexandrova, atunci când românca era condusă cu 2-0. Din nefericire, Irina a dat cu racheta de pământ, lângă scaun, şi racheta a sărit în tribună, în primul rând şi a atins un spectactor.

După mai multe minute în care arbitrul stat de vorbă cu supervizorul, cei doi au ajuns la concluzia că a fost vorba doar de o neglijenţă şi Irina Begu a scăpat doar cu un avertisment.

Organizatorii au anunţat că Irina Begu a primit o amendă de 10.000 de euro, după ce a lovit, din greşeală, un copil.

Recomandări
  • Irina Begu, eliminată de la Roland Garros 2022
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:57 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în Europa 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și