Închide meniul

Rafael Nadal – Casper Ruud, finala de la Roland Garros 2022! Nadal, la un pas de al 14-lea titlu pe zgura pariziană

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 iunie 2022, 0:21

Rafael Nadal – Casper Ruud, finala de la Roland Garros 2022! Nadal, la un pas de al 14-lea titlu pe zgura pariziană

Rafael Nadal - Casper Ruud va fi finala de la Roland Garros 2022

Rafael Nadal - Casper Ruud / Profimediaimages

  • Rafael Nadal – Casper Ruud va fi finala Roland Garros 2022
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Rafael Nadal – Casper Ruud va fi finala de la Roland Garros 2022. Ibericul aflat pe locul 5 ATP a profitat de abandonul lui Alexander Zverev şi a obţinut calificarea chiar în ziua în care a împlinit 36 de ani. Va avea un adversar surpriză în meciul care se va juca cu trofeul pe masă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Casper Ruud a devenit primul norvegian care va juca finala de la Roland Garros după ce l-a eliminat pe croatul Martin Cilic, cap de serie 20, cu scorul 3-6, 6-4, 6-2, 6-2. Meciul a durat două ore şi 55 de minute.

Reclamă

Rafael Nadal – Casper Ruud, finala de la Roland Garros 2022

Confruntarea dintre Ruud şi Cilic a fost perturbată de o tânără care a protestat şi s-a legat de fileu. “Mai avem 1028 de zile”, era mesajul de pe tricoul celei care a oprit meciul mai multe minute.

În vârstă de 23 de ani, Casper Ruud a reuşit în cele din urmă să obţină cea mai importantă victorie din cariera lui şi va încerca, duminică, să îl oprească pe Nadal din a scrie istorie. Spaniolul poate câştiga al 14-lea titlu la Roland Garros şi al 22-lea într-un turneu de Grand Slam. S-ar distanţa de Roger Federer şi Novak Djokovic, cei care au triumfat de 20 de ori în cele mai importante competiţii din tenis.

Reclamă

Indiferent ce va face în finală, Ruud are asigurat locul 6 în clasamentul general. Nu a mai jucat niciodată împotriva lui „Rafa” Nadal.

Este uimitor. El este ultimul jucător din Big 3 şi cel mai bun jucător din luma împotriva căruia nu am jucat niciodată. Deci este moemntul perfect şi a meritat aşteptarea. Să joc, în sfârşit, într-o finală de Grand Slam, va fi un moment special pentru mine„, a declarat Casper Ruud după meciul cu Cilic, potrivit atptour.com.

Alexander Zverev, scos de pe teren în scaun cu rotile, în meciul cu Rafael Nadal

Alexander Zverev s-a accidentat în setul al doilea, când Nadal egalase la 6. După un schimb prelungit de mingi cu Nadal, germanul a alunecat și s-a accidentat grav la gleznă. Zverev s-a prăbușit și a țipat de durere. Jucătorul de 25 de ani nu a putut să mai calce în piciorul accidentat. A fost scos de pe teren în scaun cu rotile.

Reclamă 4 / 0/3

După minute bune în care fanii s-au rugat pentru sănătatea lui, Zverev s-a întors pe teren, în cârje, și a declarat abandonul. Rafael Nadal câștigase primul set la mare luptă, scor 7-6. A avut o reacţie de mare campion la conferinţa de presă.

Sunt foarte trist, îmi pare rău pentru el. A făcut un turneu grozav. Este unul dintre jucătorii cu care mă înțeleg foarte bine. Știu cât de mult luptă pentru a câștiga un Grand Slam. Îi doresc o recuperare cât mai rapidă și tot binele din lume!

E una dintre cele mai mari provocări din circuit. Pentru mine e un vis că m-am calificat iar în finala Roland Garros. Când l-am văzut plângând, a fost un moment foarte greu pentru mine”, a transmis Rafa Nadal, conform eurosport.ro.

Rafael Nadal – Casper Ruud va fi marea finală de la Roland Garros 2022.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul Vezi toate știrile
Pe același subiect
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells
ATP • 23 mart., 21:52
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells! Posibil duel „de foc” cu Rafael Nadal
Novak Djokovic a stabilit o nouă bornă incredibilă, după victoria de la Indian Wells! Sârbul vine după recordul lui Rafael Nadal
ATP • 10 mart., 13:12
Novak Djokovic a stabilit o nouă bornă incredibilă, după victoria de la Indian Wells! Sârbul vine după recordul lui Rafael Nadal
Rafael Nadal, OUT de la Indian Wells
Tenis • 7 mart., 8:46
Rafael Nadal, OUT de la Indian Wells: „Nu mă pot minţi pe mine şi nici pe miile de fani”
Rafael Nadal, învins de Carlos Alcaraz într-un meci demonstrativ de milioane
ATP • 4 mart., 9:35
Rafael Nadal, învins de Carlos Alcaraz într-un meci demonstrativ de milioane: „Mă bucur că nu îl voi mai întâlni de multe ori!”
Rafael Nadal şi Novak Djokovic, în acelaşi avion spre Indian Wells
ATP • 24 feb., 10:29
Rafael Nadal şi Novak Djokovic, în acelaşi avion spre Indian Wells! Reacţia genială a unui adversar din ATP când a văzut imaginea