Închide meniul

Rafael Nadal, dezvăluire uluitoare după ce a câştigat Roland Garros 2022: „Am jucat având o injecţie în nerv!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 5 iunie 2022, 19:27

Rafael Nadal, dezvăluire uluitoare după ce a câştigat Roland Garros 2022: „Am jucat având o injecţie în nerv!

„Rafa”, campion la Roland Garros pentru a 14-a oară

Rafael Nadal a câştigat Roland Garros 2022 / Profimedia

Rafael Nadal a făcut o dezvăluire uluitoare după ce a câştigat Roland Garros 2022. Marele campion a jucat la Paris cu probleme, motiv pentru care a fost nevoit să facă mai multe injecţii în timpul turneului. „Rafa” a vorbit despre starea sa de sănătate după ce s-a încoronat din nou rege pe zgura din capitala Franţei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spaniolul e regele suprem al zgurii pariziene. „Rafa” a pus din nou mâna pe trofeu după ce l-a învins, în finală, pe Casper Ruud, jucătorul format la propria academie.

Rafael Nadal, dezvăluire uluitoare după ce a câştigat Roland Garros 2022

„Dacă nu credeam, nu mă aflam aici. Toată lumea ştie că pregătirea nu a fost ideală. Nu prea m-am antrenat din cauza accidentării. La Roma a fost foarte greu, dar nu ştiu ce să spun. Doctorul meu mi-a fost alături aici. Am jucat având o injecţie în nerv. Mai bine nu ştii (n.r. – câte injecţii am făcut în timpul turneului).

Casper e un băiat deosebit, foarte plăcut. Mă bucur mult pentru ce a realizat. Am împărtăşit momente frumoase. Îmi pare rău pentru el azi, dar mă bucur să îl văd atât de sus în clasament. Am avut puţină şansă. Game-ul unu a fost un dezastru. Faptul că am avut şansa de a-mi recupera serviciul a fost important!”, a declarat Rafael Nadal pentru eurosport.ro.

Despre performanţa lui Rafael Nadal a vorbit şi Mats Wilander, triplu câştigător la Roland Garros în 1982, 1985, 1988, care a avut doar cuvinte de laudă.

Reclamă

„E minunat că se poate spune asta şi că poate să admită cât de grea a fost accidentarea. Se descurcă foarte bine cu orice situaţie. Această accidentare a adus ceva nou, a scos ceva nou din el. E uimitor! E atât de modest, are princpii sănătoase”, a spus fostul campion, potrivit sursei citate.

„Regele Zgurii” şi-a încântat fanii

Rafael Nadal a avut o reacţie de mare campion după ce a câştigat cel de-al 22-lea titlu de Grand Slam al carierei și al 14-lea la Roland Garros.

„Mulţumesc mult tuturor. În primul rând, Casper, a fost o plăcere să joc împotriva ta o finală la Roland Garros. Joci foarte bine, vreau să te felicit. În aceste săptămâni ai făcut un pas foarte important în faţă. Eşti grozav, îţi urez mult succes în viitor.

Reclamă 4 / 0/3

Trebuie să continui cu echipa mea şi familia mea. E incredibil ce se întâmplă, vă mulţumesc foarte mult pentru ceea ce faceţi, fără voi nimic nu ar fi fost posibil. Dacă nu aveam sprijinul vostru, nimic nu ar fi fost posibil pentru că m-aş fi retras de mult. Vă mulţumesc!

Vreau să spun în continuare că sunt recunoscător celor care au făcut posibil acest turneu, ştim istoria lui. Faceţi o treabă minunată. Pentru mine este mereu plăcut să mă aflu aici. Mă faceţi să mă simt ca acasă. Vreau să mulţumesc tuturor de la Roland Garros şi Federaţiei Franceze.

Pentru mine, personal, e foarte greu să descriu sentimentele care le încerc acum. Nu m-am gândit că mă voi afla aici la 36 de ani, să mai joc o singură dată în finală. Înseamnă mult pentru mine. E ceea ce am nevoie pentru a continua. Mulţumesc, Paris!

Este incredibil să evoluez aici, având această susţinere extraordinară, sunt foarte bucuros şi vreau să vă mulţumesc tuturor. Nu ştiu ce se poate întâmpla pe viitor, dar voi continua să lupt!”, a declarat Rafael Nadal la eurosport.ro.

Recordurile stabilite Rafael Nadal, după ce a câştigat Roland Garros 2022

Rafael Nadal s-a impus din nou la Roland Garros şi a ajuns la 22 de turnee de Grand Slam. Este un record absolut cu care i-a devansat pe pe rivalii Novak Djokovic și Roger Federer, care au fiecare câte 20 de succese.

Rafael Nadal a debutat la Paris în 2005, la 19 ani, şi a ajuns la cele mai multe victorii la turneul din capitala Franţei, 14 la număr. Ajuns la 36 de ani, Rafa a devenit cel mai în vârstă jucător care câștigă la Rolang Garros. De asemenea, „Regele Zgurii” este primul star din tenis care reuşeşte să câştige 14 titluri la acelaşi turneu.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:40 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și