Închide meniul

Reacția antrenorului lui Naomi Osaka după ce francezii au amenințat-o cu excluderea de la Roland Garros! ”E îngrijorată de probleme fundamentale”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 31 mai 2021, 15:10

Reacția antrenorului lui Naomi Osaka după ce francezii au amenințat-o cu excluderea de la Roland Garros! ”E îngrijorată de probleme fundamentale”

Profimediaimages

Naomi Osaka s-a retras de la Wimbledon

Oficialii de la Roland-Garros au ameninţat-o, duminică, pe Osaka, locul 2 mondial, cu descalificarea dacă va continua să boicoteze conferinţele de presă organizate după meciuri, despre care ea a spus că îi dăunează sănătăţii mintale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Naomi are ocazia să-şi folosească statutul pentru a aborda probleme şi a iniţia lucrurile”, a declarat belgianul Wim Fissette, fost antrenor al Simonei Halep, pentru revista germană Der Spiegel.

Potrivit lui Fissette, Osaka „ştie că este important să vorbeşti cu presa” şi că nu boicotează mass-media „pentru ea însăşi”, ci pentru că este „îngrijorată de probleme fundamentale şi vrea să provoace o schimbare”.

Citește și:

Reacția antrenorului lui Naomi Osaka după ce francezii au amenințat-o cu excluderea

„În Statele Unite, sportivii vor mai multă libertate în relaţiile lor cu presa. Deci, pur şi simplu nu sunt ameninţaţi imediat cu o sancţiune dacă nu se simt bine într-o zi”, a explicat antrenorul.

Reclamă

După victoria de duminică împotriva Patriciei Maria Tig, locul 63 WTA, scor 6-4, 7-6 (4), Osaka trebuie să o înfrunte pe Ana Bogdan, locul 102 WTA, miercuri, în turul al doilea al French Open.

Organizatorii turneului de la Roland Garros au anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că Naomi Osaka a fost amendată cu 15.000 de dolari pentru că nu şi-a onorat obligaţiile contractuale legate de mass-media, decizie venită după meciul japonezei cu Patricia Ţig. Dacă va continua să refuze să se prezinte la conferinţele de presă, Osaka riscă să fie chiar exclusă din competiţie.

“Favorita numărul 2 a fost amendată pentru încălcarea regulii acordării de interviuri pentru mass-media la Roland Garros. Miercuri, Naomi Osaka a anunţat în social media că nu va participa la conferinţele de presă la Roland Garros. După acest anunţ, echipele Roland Garros i-au cerut să îşi reanalizeze poziţia şi au încercat fără succes să discute cu ea, să verifice dacă este bine, să înţeleagă particularităţile situaţiei sale şi ce s-ar putea face pentru soluţionarea situaţiei.

Reclamă 4 / 0/3

Ca urmare a lipsei de implicare a lui Naomi Osaka, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open i-au scris împreună sportivei pentru a verifica dacă este în regulă şi a-i oferi susţinere, a sublinia dăruirea pentru binele sportivilor şi a sugera un dialog. Ei i s-au amintit şi obligaţiile sale, consecinţele în cazul nerespectării şi că regulile ar trebui să se pună în aplicare în mod egal pentru toţi sportivii.

Naomi Osaka a ales astăzi să nu îşi onoreze obligaţiile contractuale legate de mass-media. Drept urmare, ea a fost amendată cu 15.000 de dolari”, se arată pe site-ul turneului.

 

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și