Închide meniul

Roger Federer a explicat de ce s-a enervat şi s-a certat cu arbitrul în timpul meciului cu Cilic: „La început, nu am înţeles”

Antena Sport Publicat: 4 iunie 2021, 9:26

Roger Federer a explicat de ce s-a enervat şi s-a certat cu arbitrul în timpul meciului cu Cilic: „La început, nu am înţeles

Hepta

Roger Federer a avut un dialog aprins cu arbitrul în timpul meciului cu Marin Cilic

  • Roger Federer, dialog aprins cu arbitrul la Roland Garros
  • Roger Federer s-a calificat în turul al treilea

Roger Federer a avut un dialog aprins cu arbitrul în timpul meciului cu Marin Cilic. Elveţianul a venit cu explicaţii suplimentare la conferinţa de presă cu privire la acest incident.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La început, nu am înţeles. Mi-am spus că arbitrul trebuie să fi vorbit cu mine şi trebuie să-mi fi dat un avertisment. După aceea, am încercat să înţeleg de ce. Nu eram acolo încercând să câştig timp şi nu îl ţineam pe cel care servea în aşteptare. Am realizat acest lucru când m-am aşezat, dar nu înainte, chiar şi când am vorbit cu el la fileu. La un moment dat, Marin a servit şi eu nu eram la locul meu. Mi-am spus: <El îşi exersează serviciul, este ciudat>. Nu, de fapt, poate pentru că a fost deranjat un timp… I-am spus arbitrului: <De ce nu mi-ai spus? Pentru că nu ştiam că asta îl deranjează pe Marin>. Arbitrul mi-a spus: <Am crezut că ştii că …> Iată… acestea sunt totale neînţelegeri!”, a spus Roger Federer la conferinţa de presă, potrivit lefigaro.fr.

Roger Federer a avut un dialog aprins cu arbitrul în timpul meciului cu Marin Cilic

Roger Federer, locul 8 ATP, şi-a ieşit din pepeni după ce a primit un avertisment în timpul meciului cu croatul Marin Cilici, locul 47 ATP, din turul al doilea al French Open şi a avut o discuţie lungă cu arbitrul de scaun.

Reclamă

Elveţianul a câştigat destul de uşor primul set, cu 6-2, apoi şi-a pierdut serviciul şi a fost condus de Cilic pe tot parcursul setului secund. La 1-3, Federer s-a dus să-şi ia prosopul şi să-şi şteară racheta şi a primit un avertisment pentru că a întârziat serviciul adversarului său. Cilic era pregătit să servească, dar fostul lider ATP nu era la primire.

Potrivit lefigaro.fr, considerând că a fost penalizat în mod nedrept, Roger Federer s-a sprijinit cu mâna pe fileu în faţa scaunului arbitrului, şi-a încrucişat picioarele şi a explicat, cu gesturi lămuritoare: „Vin de aici, mă duc acolo, mă întorc. Crezi că sunt lent? Nu m-ai văzut niciodată jucând? El a făcut asta de zece ori în primul set şi nu l-ai oprit„.

Reclamă

Federer a continuat apoi agasat. „Asculţi sau vorbeşti? Te-am ascultat până acum, tu mă asculţi? (…) Crezi că a fost deranjat că a durat prea mult, hai să-l întrebăm!” Şi Federer i-a strigat rivalului său: „Am fost prea lent?

Elveţianul a reluat jocul după minute bune, în aplauzele publicului, dar fără a reuşi să-şi scoată episodul din memorie. La schimbarea terenurilor, supărat în continuare, a vorbit din nou cu arbitrul, care a rămas la părerea sa.

Este pentru prima dată când un tip serveşte în timp ce eu nu sunt încă acolo şi tu nu ai reacţionat, nu spui nimic…”, a spus Federer, indicând că nu a înţeles că Marin Cilici părea să dea semne de nerăbdare. „M-am gândit că ai înţeles”, a răspuns arbitrul. „Te-ai gândit… Te-ai gândit greşit”, a reacţionat imediat favoritul numărul 8.

Reclamă 4 / 0/3

Roger Federer a pierdut setul secund, 2-6, apoi s-a impus într-un set 3 foarte echilibrat, 7-6 (4). Scăpat de tensiune, elveţianul a defilat în setul al patrulea şi a câştigat meciul cu 6-2, 2-6, 7-6 (4), 6-2, după două ore şi 35 de minute de joc.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie Vezi toate știrile
Pe același subiect
Novak Djokovic, Cristiano Ronaldo al tenisului
Tenis • 25 ian., 18:30
Novak Djokovic, Cristiano Ronaldo al tenisului! Comparaţiile geniale făcute de Patrick Mouratoglou între tenis şi fotbal
Roger Federer şi Rafael Nadal
Tenis • 17 ian., 21:09
Roger Federer a vizitat Academia Rafael Nadal! Imagini de colecţie cu cei doi mari campioni
Imagini de colecție cu Roger Federer, în vestiarul Africii de Sud
Alte sporturi • 29 oct., 11:30
Imagini de colecție cu Roger Federer, în vestiarul Africii de Sud, după finala Cupei Mondiale
Roger Federer, răspuns direct când a fost întrebat dacă îi este dor să joace împotriva lui Rafael Nadal
Tenis • 16 oct., 13:25
Roger Federer, răspuns direct când a fost întrebat dacă îi este dor să joace împotriva lui Rafael Nadal
Nick Kyrgios şi Mike Tyson, interviu de colecţie
Tenis • 5 oct., 14:14
Nick Kyrgios şi Mike Tyson, interviu de colecţie! Australianul a dezvăluit cel mai dificil adversar din „The Big 3”