Închide meniul

Roland Garros 2022 | Rafael Nadal şi Novak Djokovic, în optimi! „Matadorul”, reacţie genială după ce a atins o bornă uriaşă: „E clar, sunt foarte bătrân”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 27 mai 2022, 21:20

Roland Garros 2022 | Rafael Nadal şi Novak Djokovic, în optimi! „Matadorul, reacţie genială după ce a atins o bornă uriaşă: „E clar, sunt foarte bătrân

Rafael Nadal şi Novak Djokovic, în optimi la Roland Garros 2022

Profimedia

Rafael Nadal şi Novak Djokovic s-au calificat în optimi la Roland Garros 2022! Astfel, ibericul a depăşit şi el borna de 300 de victorii la turneele de Grand Slam.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rafael Nadal, locul 5 mondial, s-a calificat vineri fără emoţii în optimi de finală la Roland Garros, învingându-l pe olandezul Botic Van De Zandschulp (29 ATP), cu 6-3, 6-2, 6-4, după 2 ore şi 11 minute, informează EFE, conform agerpres.ro.

Rafael Nadal şi Novak Djokovic, în optimi la Roland Garros 2022

Nadal a câştigat de 13 ori turneul de Mare Şlem pe zgură din capitala Franţei şi a ajuns în optimi de 17 ori în 18 participări în această competiţie. Doar în 2016 el nu a atins această fază, când a trebuit să se retragă din cauza unei probleme la încheietura mâinii stângi.

Nadal îl va întâlni în optimi pe canadianul Felix Auger-Aliassime, care este antrenat de unchiul său Toni. Pentru Nadal, aceasta a fost victoria cu numărul 301 obţinută la turneele de Grand Slam. Nadal a avut o reacţie genială.

„Sunt două lucruri certe. Primul, e clar că sunt foarte bătrân. Al doilea, desigur, am avut o carieră nemaipomenită. Datorită tenisului am trăit experiențe pe care nu le-aș fi putut avea altfel. Trebuie să-i mulțumesc vieții pentru că a aranjat lucrurile astfel”, a spus Rafael Nadal. 

Reclamă

Meciul lui Nadal din turul 3 a fost urmărit din tribune de fostul fotbalist şi antrenor al lui Real Madrid, Zinedine Zidane, cu o zi înaintea finalei Ligii Campionilor, pe care echipa din capitala Spaniei o va juca împotriva lui Liverpool.

Novak Djokovic, calificare fără emoţii în optimile de finală de la Roland Garros

Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, s-a calificat vineri în optimi de finală la Roland Garros după o victorie clară în faţa slovenului Aljaz Bedene (195 ATP), 6-3, 6-3, 6-2.

Novak Djokovic va lupta pentru un loc în sferturi cu argentinianul Diego Schwartzman (16 ATP), care a trecut uşor vineri de bulgarul Grigor Dimitrov (21 ATP), 6-3, 6-1, 6-2. Schwartzman, semifinalistul ediţiei din 2020 de la Roland Garros, şi-a luat revanşa după meciul recent de la Madrid în care a fost surclasat de Dimitrov, 6-0, 6-3, notează AFP.

Reclamă 4 / 0/3

Angelique Kerber, OUT de la Roland Garros 2022

Americanca Amanda Anisimova, locul 28 WTA, şi canadianca Leylah Fernandez, locul 18 WTA, vor fi adversare în optimile de finală ale turneului de tenis de Grand Slam de la Roland Garros 2022.

Amanda Anisimova, cap de serie numărul 27, a acces vineri în optimi după ce jucătoarea cehă Karolina Muchova (81 WTA) a fost nevoită să se retragă, ea accidentându-se la glezna dreaptă în timpul meciului. Karolina Muchova îşi adjudecase primul set, 7-6 (9/7), l-a pierdut pe al doilea cu 6-2 şi era condusă cu 3-0 în decisiv.

Muchova, 25 de ani, la un moment dat locul 19 mondial, a fost semifinalistă anul trecut la Australian Open şi a jucat două sferturi de finală la Wimbledon, însă în ultimele 12 luni a avut probleme cu accidentările. Jucătoarea cehă o eliminase în turul anterior pe grecoaica Maria Sakkari, numărul 3 mondial.

Anisimova, în vârstă de 20 de ani, a devenit acum trei ani cea mai tânără americancă semifinalistă la Roland Garros după Jennifer Capriati în 1990. La ediţia din acest an, ea a trecut în primul tur de japoneza Naomi Osaka, ce are în palmares patru victorii în turnee de Grand Slam.

Ea va lupta pentru un loc în sferturi cu canadianca Leylah Fernandez (18 WTA), finalista ultimei ediţii a US Open. Aceasta a eliminat-o vineri pe campioana olimpică, elveţianca Belinda Bencic (14 WTA), după trei seturi, 7-5 3-6 7-5.

În optimi a mers şi tânără jucătoare americană Coco Gauff, 18 ani şi locul 23 WTA, cea mai tânără jucătoare de la actuala ediţie, care a învins-o cu 6-3, 6-4, pe estoniana Kaia Kanepi (46 WTA), care este la 36 de ani cea mai vârstnică jucătoare de la ediţia din acest an.

Următoarea adversară a lui Coco Gauff va fi belgianca Elise Mertens (32 WTA), care s-a impus vineri în duelul cu rusoaica Varvara Graceva (71 WTA), 6-2, 6-3.

Reclamă

Tot în turul 3, belarusa Aleksandra Sasnovici (47 WTA) a eliminat-o pe germanca Angelique Kerber, locul 17 WTA, fost lider mondial, după două seturi, 6-4, 7-6 (7/5). Aleksandra Sasnovici o va întâlni în optimi pe italianca Martina Trevisan (59 WTA). Aceasta nu a avut emoţii în turul 3 în faţa australiencei Daria Saville (127 WTA), de care a dispus cu 6-3, 6-4.

Recomandări
  • Rafael Nadal şi Novak Djokovic, în optimi la Roland Garros 2022
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și