Închide meniul

Roland Garros 2023 | Novak Djokovic l-a învins pe Carlos Alcaraz şi s-a calificat în finala de la Paris

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 9 iunie 2023, 19:42

Roland Garros 2023 | Novak Djokovic l-a învins pe Carlos Alcaraz şi s-a calificat în finala de la Paris

Roland Garros 2023 | Novak Djokovic l-a învins pe Carlos Alcaraz

Novak Djokovic, în semifinala cu Carlos Alcaraz de la Roland Garros / ProfiMedia

Roland Garros 2023 | Novak Djokovic l-a învins pe Carlos Alcaraz şi s-a calificat în finala de la Paris pentru a şaptea oară în cariera sa. Sârbul a trecut în semifinale de numărul 1 mondial, scor 6-3, 5-7, 6-1, 6-1, după mai bine de 3 ore de joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel mai aşteptat meci al anului a avut loc astăzi pe arena Philippe Chatrier. Carlos Alcaraz, numărul 1 mondial, l-a întâlnit pe Novak Djokovic, dublu câştigător al turneului de pe zgura pariziană.

Roland Garros 2023 | Novak Djokovic l-a învins pe Carlos Alcaraz şi s-a calificat în finala de la Paris

Primele două seturi au fost extrem de echilibrate, iar cei doi jucători au evoluat la un nivel foarte înalt. Primul set a fost adjudecat de Novak Djokovic după 57 de minute, scor 6-3.

Setul al doilea a fost la fel de echilibrat. La 4-3, Alcaraz a făcut break-ul şi a servit pentru set, dar sârbul a revenit şi a reuşit să facă rebreak-ul. Pe serviciul sârbului, Alcaraz a avut trei mingi de set, dar nu a reuşit să le fructifice. În cele din urmă, după o oră şi 12 minute de la prima minge din setul secund, Alcaraz a făcut un nou break şi a restabilit egalitatea la seturi.

Reclamă

După două seturi extrem de solicitante au apărut problemele pentru jucătorul spaniol. La 1-1 în setul 3, numărul 1 mondial s-a accidentat la gambă şi a cerut un timeout medical. Pentru că nu era o pauză pentru schimbul de teren, Alcaraz a fost nevoit să cedeze game-ul următor pe propriul serviciu, pentru a putea primi îngrijiri medicale.

Din nefericire pentru campionul din 2022 de la US Open, nu a reuşit să îşi revină după timoeut-ul medical. Djokovic s-a impus cu 6-1 în setul al treilea.

Novak Djokovic revine în finala de la Roland Garros

Alcaraz a mers la vestiare după ce s-a încheiat setul al treilea pentru a primi din nou îngrijiri medicale, dar nu a reuşit să revină la nivelul din primele două seturi. Din momentul accidentării, spaniolul a mai câştigat un singur game, în setul patru, iar Novak Djokovic a obţinut calificarea după 6-3, 5-7, 6-1, 6-1, după 3 ore şi 15 minute de joc.

Reclamă 4 / 0/3

Novak Djokovic revine în finala de la Roland Garros după doi ani. În 2021, sârbul revenea de la 0-2 la seturi în finala de la Paris cu Stefanos Tsitsipas şi câştiga al doilea titlu pe zgura pariziană.

Pentru Djokovic, finala de duminică va fi a 34-a finală de Grand Slam a carierei. La Roland Garros, aceasta va fi a şaptea finală. Dacă se va impune în finală, sârbul va ajunge la 23 de titluri de Grand Slam şi va stabili un nou record.

Adversarul lui Novak Djokovic din finala de duminică se va decide în această seară. A doua semifinală de la Roland Garros se va disputa între Alexander Zverev şi Casper Ruud, finalistul din 2022 de la Paris.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și