Închide meniul

Barbora Krejcikova s-a calificat în finala de la Wimbledon! Revenire spectaculoasă în faţa campioanei din 2022

Alex Masgras Publicat: 11 iulie 2024, 21:34

Reclamă
Barbora Krejcikova s-a calificat în finala de la Wimbledon! Revenire spectaculoasă în faţa campioanei din 2022

Barbora Krejcikova s-a calificat în finala de la Wimbledon! Revenire spectaculoasă în faţa campioanei din 2022

Barbora Krejcikova, după ce s-a calificat în finala de la Wimbledon 2024 / Profimedia

Barbora Krejcikova s-a calificat în finala de la Wimbledon. Campioana din 2021 de la Roland Garros bifează o nouă finală de Grand Slam, după victoria în faţa Elenei Rybakina, scor 3-6, 6-3, 6-4, după 2 ore şi 9 minute de joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Krejcikova o va întâlni în ultimul act pe Jasmine Paolini. Italianca, finalistă şi la Roland Garros luna trecută, a învins-o pe Donna Vekic.

Barbora Krejcikova s-a calificat în finala de la Wimbledon! Revenire spectaculoasă în faţa campioanei din 2022

Rybakina a început perfect meciul şi s-a distanţat la 4-0. Jucătoarea care reprezintă Kazahstanul a pierdut şi de două ori pe propriul serviciu, dar s-a impus cu 6-3.

Setul al doilea a fost extrem de echilibrat, iar diferenţa a fost făcută de un singur break, obţinut de Krejcikova, care s-a impus cu acelaşi scor, 6-3. Scenariul s-a repetat şi în setul decisiv, câştigat de cehoaică cu 6-4.

Reclamă
Reclamă 4

Krejcikova revine astfel într-o finală de Grand Slam, după succesul din 2021 de la Roland Garros. Finala cu Paolini de sâmbătă va reprezenta şi o premieră în Era Open, în ceea ce priveşte circuitul feminin. Este pentru prima oară când în finala unui Grand Slam se vor întâlni două jucătoare care s-au întâlnit şi în calificările unui turneu major. Acest lucru se întâmpla la Australian Open 2018.

Jasmine Paolini, prima finalistă de la Wimbledon 2024! Italianca a scris istorie la All England Club

Jasmine Paolini este prima finalistă de la Wimbledon 2024. Ocupanta locului 7 WTA s-a impus în semifinala cu Donna Vekic, scor 2-6, 6-4, 7-6(8), la capătul unui meci de 2 ore şi 51 de minute, cea mai lungă semifinală feminină din istoria Wimbledon.

Reclamă

Aceasta este a doua finală de Grand Slam la rând pentru Paolini, care a jucat în ultimul act şi luna trecută, la Roland Garros, acolo unde a fost învinsă de Iga Swiatek.

Parcursul jucătoarei de 28 de ani la ediţia din acest an este cu atât mai impresionantă în condiţiile în care ea nu câştigase niciodată un meci pe iarba londoneză până săptămâna trecută. În precedentele trei participări, ea a fost eliminată de fiecare dată încă din primul tur.

Jasmine Paolini a devenit şi prima jucătoare din istoria Italiei care ajunge în finala de la Wimbledon, dar şi prima italiancă cu două finale de Grand Slams la turnee diferite.

Mai mult, Jasmine Paolini este doar a doua jucătoare din Era Open care reuşeşte să ajungă în finala de la Wimbledon fără să câştige vreun meci la ediţiile precedente. Singura jucătoare care a mai reuşit acest lucru este Justine Henin, în 2001.

Cine va câştiga Balonul de Aur?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
12:00

Horaţiu Moldovan, aproape de plecarea de la Atletico Madrid. Poate deveni coleg cu un alt român

11:33

Marian Iancu a dat verdictul în lupta la titlu: „Este mare favorită! Va fi greu să le facă faţă cineva!”

10:55

Prezentarea lui Kylian Mbappe la Real Madrid LIVE, ora 13:00. Starul francez a făcut vizita medicală

10:29

„Face prea multe prostii!” Gigi Becali a mai scos un jucător din primul 11, după startul ratat din Liga 1: „O să încercăm cu el!”

10:00

Preşedintele Federaţiei columbiene de fotbal a fost arestat la Miami după finala Copa America 2024

9:20

Echipele României, calificate în trei finale la Campionatele Europene de juniori la tenis de masă

1 FotoCum a arătat tortul de nuntă al lui Ianis Hagi și al Elenei! Momente superbe la petrecerea de la Domeniul Știrbey 2 FotoImagini de vis cu valsul mirilor, de la nunta anului! Ianis şi Elena Hagi au strălucit pe ringul de dans 3 FotoImagini superbe, după ce Spania a câştigat trofeul EURO 2024! Recordul uriaş stabilit de Lamine Yamal 4 Jucătorul care a devenit favorit să cucerească Balonul de Aur după ce Spania a câştigat EURO 2024! 5 VIDEOGigi Becali a făcut spectacol la nunta lui Ianis Hagi! A dansat pe ritmuri machedonești, ca în vremurile bune! Imagini virale 6 FotoApariţie rară a Luminiţei Becali! Ce a putut spune despre căsnicia cu Gigi Becali şi cum a reacţionat patronul FCSB
Citește și