Închide meniul

Jasmine Paolini, prima finalistă de la Wimbledon 2024! Italianca a scris istorie la All England Club

Alex Masgras Publicat: 11 iulie 2024, 18:52

Reclamă
Jasmine Paolini, prima finalistă de la Wimbledon 2024! Italianca a scris istorie la All England Club

Jasmine Paolini, prima finalistă de la Wimbledon 2024! Italianca a scris istorie la All England Club

Jasmine Paolini, după calificarea în finala Wimbledon 2024 / Profimedia

Jasmine Paolini este prima finalistă de la Wimbledon 2024. Ocupanta locului 7 WTA s-a impus în semifinala cu Donna Vekic, scor 2-6, 6-4, 7-6(8), la capătul unui meci de 2 ore şi 51 de minute, cea mai lungă semifinală feminină din istoria Wimbledon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aceasta este a doua finală de Grand Slam la rând pentru Paolini, care a jucat în ultimul act şi luna trecută, la Roland Garros, acolo unde a fost învinsă de Iga Swiatek.

Jasmine Paolini, prima finalistă de la Wimbledon 2024! Italianca a scris istorie la All England Club

Parcursul jucătoarei de 28 de ani la ediţia din acest an este cu atât mai impresionantă în condiţiile în care ea nu câştigase niciodată un meci pe iarba londoneză până săptămâna trecută. În precedentele trei participări, ea a fost eliminată de fiecare dată încă din primul tur.

Jasmine Paolini a devenit şi prima jucătoare din istoria Italiei care ajunge în finala de la Wimbledon, dar şi prima italiancă cu două finale de Grand Slams la turnee diferite.

Reclamă
Reclamă 4

Mai mult, Jasmine Paolini este doar a doua jucătoare din Era Open care reuşeşte să ajungă în finala de la Wimbledon fără să câştige vreun meci la ediţiile precedente. Singura jucătoare care a mai reuşit acest lucru este Justine Henin, în 2001.

Jasmine Paolini îşi aşteaptă acum adversara din finala de sâmbătă. În a doua semifinală a zilei de pe terenul central se vor întâlni Barbora Krejcikova, campioana din 2021 de la Roland Garros, şi Elena Rybakina, campioana de la Wimbledon din 2022. Cehoaica conduce cu 2-0 întâlnirile directe, dar ambele partide s-au disputat pe hard, în 2021 şi 2022.

Reclamă

Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele de la Wimbledon 2024 fără să joace

Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele de la Wimbledon 2024 fără să joace. De 7 ori campion la All England Club, sârbul a revenit în careul de aşi pe iarba londoneză. De data aceasta, Nole nu a mai fost nevoit să intre pe teren. Alex De Minaur, australianul de pe locul 9 ATP, s-a retras din turneu cu câteva ore înainte de startul partidei.

Calificat în premieră în sferturile de finală de la Wimbledon, Alex De Minaur a fost nevoit să se retragă din cauza accidentării suferite chiar în timpul ultimului punct din meciul cu Arthur Fils, din optimi. Australianul s-a impus atunci cu 6-2, 6-4, 4-6, 6-3.

De Minaur a confirmat în cadrul unei conferinţe de presă că a luat decizia după mai multe investigaţii, atunci când s-au confirmat problemele pe care le are la şold.

Cine va câştiga Balonul de Aur?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:42 15 iul.

Constantin Budescu a tras un semnal de alarmă, după ce a fost huiduit de fanii fostei sale echipe!

23:26 15 iul.

William Baeten a fost prezentat oficial la FCSB! Când va putea debuta la echipa lui Gigi Becali

23:25 15 iul.

Petrolul – Gloria Buzău 0-0. Mehmet Topal nu a reuşit să câştige la debutul în Liga 1. Gicu Grozav a ratat un penalty!

23:23 15 iul.

CSA Steaua a primit o ofertă scrisă de asociere pentru a obţine dreptul de promovare în Liga 1!

23:06 15 iul.

FotoPrimele imagini cu William Baeten la antrenament, după transferul la FCSB! Cum s-a pregătit noul jucător al campioanei

23:02 15 iul.

EXCLUSIVFederico Piovaccari a spus care sunt cei doi jucători ai FCSB-ului care îl impresionează: „Am urmărit mereu echipa”

1 FotoCum a arătat tortul de nuntă al lui Ianis Hagi și al Elenei! Momente superbe la petrecerea de la Domeniul Știrbey 2 FotoImagini de vis cu valsul mirilor, de la nunta anului! Ianis şi Elena Hagi au strălucit pe ringul de dans 3 FotoImagini superbe, după ce Spania a câştigat trofeul EURO 2024! Recordul uriaş stabilit de Lamine Yamal 4 Jucătorul care a devenit favorit să cucerească Balonul de Aur după ce Spania a câştigat EURO 2024! 5 Spania a scris istorie şi a devenit cea mai titrată naţională din Europa! Succes uriaş la EURO 2024, în finala cu Anglia 6 FotoApariţie rară a Luminiţei Becali! Ce a putut spune despre căsnicia cu Gigi Becali şi cum a reacţionat patronul FCSB
Citește și