Închide meniul

Rafael Nadal, primele explicaţii după retragerea de la Wimbledon 2022. „Ai de gând să te retragi din tenis?”. Răspunsul dat de spaniol

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 8 iulie 2022, 9:06

Rafael Nadal, primele explicaţii după retragerea de la Wimbledon 2022. „Ai de gând să te retragi din tenis?. Răspunsul dat de spaniol

Rafael Nadal, înainte de revenirea în tenis după o pauză de aproape un an

Rafael Nadal, la conferinţa de presă / Profimediaimages

Rafael Nadal a venit cu primele explicaţii după retragerea de la Wimbledon 2022. Spaniolul de 36 de ani a făcut anunţul teribil chiar cu o zi înainte de semifinala ce trebuia să o dispute cu australianul Nick Kyrgios. Din cauza problemelor medicale a fost nevoită să iasă din cursa pentru al treilea său trofeu la All England Club.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nadal a suferit o accidentare în meciul din sferturi, cu Taylor Fritz, şi, în urma analizelor efectuate joi dimineaţă, a aflat că are o ruptură abdominală de 7 milimetri.

Rafael Nadal, primele explicaţii după retragerea de la Wimbledon 2022

„Rafa” ia în calcul să revină după o lună de pauză. Îşi doreşte să ia startul în Mastersul de la Madrid, care e programat între 7 şi 14 august.

Am luat această decizie pentru că nu pot câştiga astfel de jocuri. Nu este vorba doar că nu pot servi bine, ci că nu pot face mişcarea normală de a servi. Accidentarea nu putea decât să se agraveze. Îmi era imposibil să câştig un meci ca acesta, în condiţia dată. Nu puteam risca să petrec mai mult de 2-3 luni în afara terenului de tenis. Îmi este foarte greu, dar aceasta este decizia mea şi trebuie să trăiesc cu ea. Sunt foarte trist, nu pot spune altceva.

Nu pot să continui să joc, nu acum! Sper că următoarele săptămâni îmi vor permite să mă odihnesc şi să mă recuperez. Ideea mea este să fiu prezent la Montreal. Sper să continui antrenamentele pentru a continua cu programul pe care îl am în minte„, a declarat Rafael Nadal la o conferinţă de presă, citat de marca.com.

Reclamă

Ai de gând să te retragi din tenis?„, a fost întrebarea primită de Rafael Nadal, la care ibericul nu s-a ferit să răspundă. Fanii celui care a câştigat 14 titluri la Roland Garros au de ce să se teamă.

Posibilitatea de a mă retrage e încă în mintea mea!„, a precizat Nadal.

Reacţia lui Nick Kyrgios, după ce Rafael Nadal s-a retras de la Wimbledon 2022

Nick Kyrgios a beneficiat de retragerea lui Rafael Nadal. Australianul va juca prima finală de Grand Slam din carieră. Chiar dacă l-a ajutat enorm retragerea lui Rafael Nadal, Kyrgios a dat dovadă de fair-play.

Reclamă 4 / 0/3

Jucători diferiți, Personalități diferite. Rafa Nadal, sper ca recuperarea ta să meargă bine și cu toții sperăm să te vedem sănătos în curând. Pe data viitoare!„, a scris Nick Kyrgios pe reţelele de socializare.

Australianul va da piept cu învingătorul partidei dintre Novak Djokovic şi Cameron Norrie, de azi. Finala se va disputa duminică, la o zi după finala din circuitul WTA. Este cea mai bună performanţă din cariera lui Nick Kyrgios, care a mai bifat două sferturi de finală în turneele de Grand Slam, la Wimbledon în 2014, şi la Australian Open, un an mai târziu.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial 11:36 Boris Becker a scăpat de faliment 11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana 10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului Vezi toate știrile
Citește și