Închide meniul

Rafael Nadal s-a retras de la Wimbledon 2022. Anunţul şoc al spaniolului, înainte de semifinala cu Nick Kyrgios

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 7 iulie 2022, 21:33

Rafael Nadal s-a retras de la Wimbledon 2022. Anunţul şoc al spaniolului, înainte de semifinala cu Nick Kyrgios

Rafael Nadal/ Profimedia

Rafael Nadal s-a retras de la Wimbledon 2022. Spaniolul a făcut marele anunţ, chiar cu o zi înainte de semifinala ce trebuia să o dispute cu australianul Nick Kyrgios.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rafael Nadal a făcut marele anunţ. După rezultatul analizelor medicale de joi, care confirmă faptul că spaniolul are o ruptură abdominală de 7 milimetri, acesta şi-a anunţat retragerea din al treilea turneu de Grand Slam al anului, la care ajunsese până în semifinale.

Rafael Nadal s-a retras de la Wimbledon 2022. Anunţul spaniolului

Rafael Nadal a luat decizia de a se retrage de la Wimbledon, înainte de duelul din semifinale cu Nick Kyrgios. Spaniolul a făcut anunţul într-o conferinţă de presă, suţinută la Londra.

„Am petrecut toată ziua gândindu-mă la ce trebuie să fac, dar nu are sens să continui, accidentarea se înrăutăţeşte.

Am luat această decizie pentru că nu cred că pot câştiga meciuri aşa. Nu este vorba că nu pot să mă descurc, ci că nu pot face mișcarile normale.

Reclamă

Nu pot risca mai mult şi să fiu 2-3 luni departe de teren. Este un lucru foarte greu pentru mine dar asta e decizia mea, trebuie să trăiesc cu asta. sunt foarte trist, nu pot spune nimic altceva”, a declarat Rafael Nadal, într-o conferinţă de presă.

Rafael Nadal a dezvăluit şi momentul când a realizat când este accidentat, şi sacrificiile pe care le-a făcut pentru a-l învinge pe Taylor Fritz, în sferturi:

Reclamă 4 / 0/3

„Am accidentarea de săptămâna trecută. Ieri revenind de la 3-1 la seturi am realizat că lucrurile încep să se înrăutăţească. A trebuit să reduc viteza serviciului şi mişcările de asemenea, ca să nu agravez lucrurile”, a mai spus Rafael Nadal.

În final, acesta a venit şi cu un anunţ şoc, despre o posibilă retragere din tenis:

„Posibilitatea retragerii este încă în minte mea”, a mărturisit Rafael Nadal.

În urma retragerii lui Rafael Nadal, Nick Kyrgios se va duela pentru prestigiosul trofeu. Australianul va da piept cu învingătorul partidei dintre Novak Djokovic şi Cameron Norrie, partidă ce va avea loc vineri. Finala se va disputa duminică, la o zi după finala din circuitul WTA. Este cea mai bună performanţă din cariera lui Nick Kyrgios, care a mai bifat două sferturi de finală în turneele de Grand Slam, la Wimbledon în 2014, şi la Australian Open, un an mai târziu.

Verdict dur pentru Rafael Nadal: ruptură de 7 milimetri la muşchii abdominali

Rafael Nadal a avut mari probleme medicale în sfertul de finală de la Wimbledon, câştigat în 5 seturi în faţa lui Taylor Fritz, scor 6-3, 5-7, 6-3, 5-7, 6-7(3). Spaniolul a tras de el, deşi a a acuzat o accidentare.

Rafael Nadal şi-a făcut un control medical înaintea semifinalei cu Nick Kyrgios, iar verdictul a fost unul dur: ruptură de 7 milimetri la unul din muşchii abdominali.

Nadal (36 de ani), cap de serie numărul 4, a acuzat probleme în zona abdominală pe parcursul meciului câştigat greu miercuri, în cinci seturi, 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10/4), în faţa americanului Taylor Fritz.

Reclamă

„M-am gândit de câteva ori că nu voi termina meciul, dar publicul, cu energia pe care mi-a transmis-o, mi-a permis să merg până la capăt„, a spus campionul iberic la finalul jocului câştigat la super tie-break în faţa lui Fritz

Rafael Nadal, ajuns la 36 de ani, este sportivul cu cele mai multe titluri de Grand Slam, 22. Acesta îi depăşeşte pe Novak Djokovic şi Roger Federer, care au câte 20 de titluri. Nole îl poate depăşi pe elveţian, fiind calificat în semifinalele Wimbledon, unde-l va întâlni pe Cameron Norrie.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-2. David Miculescu a dat lovitura! Florinel Coman, schimbat după ce a deschis scorul 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și