Închide meniul

Wimbledon 2021 | Ashleigh Barty, prima reacție după ce a câștigat al doilea Grand Slam al carierei: „Nu prea am dormit aseară”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 10 iulie 2021, 18:30

Wimbledon 2021 | Ashleigh Barty, prima reacție după ce a câștigat al doilea Grand Slam al carierei: „Nu prea am dormit aseară

Asleigh Barty, campioană la Wimbledon 2021

Profimedia

„Este incredibil! Felicitări Karolinei pentru turneul ei. Îmi place să joc cu tine și sunt convinsă că voi mai juca meciuri cu tine. Le mulțumesc și spectatorilor din tribune.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ashleigh Barty, prima reacție după ce a câștigat Wimbledon 2021

A fost dificial, dar am zis că trebuie să lupt până la capăt. A fost un meci excepțional. Știam că trebuia să joc cel mai bun meci al meu ca să câștig. Am reușit să-mi țin nervii până la final.

E un sentiment incredibil. Nu prea am dormit aseară. Este un vis pentru mine, mă bucur că am reușit să-l fac realitate.

Echipa mea e fantastică și nu pot să le mulțumesc suficient. Craig Tyzzer este căpitanul. Sunt fericită și norocoasă să-l am în echipă alături de mine”, a declarat Ashleigh Barty, la Eurosport.

Barty – Pliskova 6-3, 6-7, 6-3

Ashleigh Barty a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-3, 6-7 (4), 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 9, după un meci de o oră şi 55 de minute de joc.

Reclamă

În setul al doilea, Barty a condus cu 3-1 şi a servit pentru trofeu la 5-4, dar nu a reuşit să se apropie de minge de meci. Australianca a reuşit să impună în cele din urmă după un nou set foarte bun în decisiv.

Câştigătoare primeşte un premiu de aproape două milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA. Învinsa încasează un premiu de un milion de euro şi 1.300 de puncte WTA.

Anterior acestei ediţii, Barty nu trecuse de optimi la All England Club. Ea este prima jucătoare din Australia care se impune la Londra după o pauză de 41 de ani.

Reclamă 4 / 0/3

La 29 de ani, Pliskova rămâne fără trofeu de Grand Slam şi cu o a doua finală disputată, după US Open 2016. Nici jucătoarea cehă nu trecuse anterior de optimi, la Wimbledon. Fostul număr 1 mondial va reveni în Top 10 WTA după acest turneu, urcând până pe locul 7 WTA.

Simona Halep a câştigat ultima ediţie a turneului de la Wimbledon, în 2019. Ea nu a participat în acest an din cauza unei accidentări şi va coborî pe locul 9 WTA.

Recomandări
  • Ashleigh Barty, campioană la Wimbledon 2021
  • Reacția australiancei

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:55 Rafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și