Închide meniul

Wimbledon 2023 | Carlos Alcaraz, după ce l-a învins pe Novak Djokovic în finală: „M-am îndrăgosit de această suprafaţă”

Alex Masgras Publicat: 16 iulie 2023, 21:36 / Actualizat: 16 iulie 2023, 23:27

Reclamă
Wimbledon 2023 | Carlos Alcaraz, după ce l-a învins pe Novak Djokovic în finală: „M-am îndrăgosit de această suprafaţă

Wimbledon 2023 | Carlos Alcaraz, după ce l-a învins pe Novak Djokovic în finală

Carlos Alcaraz, după victoria în faţa lui Novak Djokovic de la Wimbledon / Profimedia

Wimbledon 2023 | Carlos Alcaraz a vorbit după ce l-a învins pe Novak Djokovic în finală. Spaniolul este noul campion de pe iarba londoneză, după succesul din ultimul act în faţa lui „Nole”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alcaraz a cucerit al doilea turneu de Grand Slam al carierei la capătul unui meci de 4 ore şi 44 de minute, încheiat cu scorul de 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4 în favoarea spaniolului.

Wimbledon 2023 | Carlos Alcaraz, după ce l-a învins pe Novak Djokovic în finală: „M-am îndrăgosit de această suprafaţă”

Carlos Alcaraz, vizibil emoţionat de victoria obţinută în faţa lui Djokovic, a avut un discurs plin de fair-play la adresa sârbului de 36 de ani. Spaniolul a declarat la festivitatea de premiere că ar fi fost mândru de realizările sale chiar şi în cazul în care ar fi pierdut ultimul act de la Wimbledon.

Alcaraz a dezvăluit că a început să iubească să joace pe iarbă, după ce a avut mult de muncă pentru a putea să îşi îmbunătăţească jocul pe această suprafaţă. Alcaraz nu l-a uitat nici pe Regele Spaniei, cel care s-a aflat în tribunele terenului central de la All England Club.

„Este un vis împlinit pentru mine, este nemaipomenit să câştigi. Dar şi dacă pierdeam aş fi fost foarte mândru de mine şi de ce am făcut. Fac parte din istorie în acest turneu. Pentru mine este incredibil să fiu aici, într-o finală cu Djokovic.

Reclamă

Sunt foarte mândru de ceea ce am reuşit, de echipa mea, de munca pe care o depunem zilnic. Sunt mândru de această experienţă.

După primul set mi-am spus trebuie să ridic nivelul tenisului pentru toţi cei care au venit să mă susţină. Este incredibil să joci împotriva lui Djokovic. De când m-am născut l-am văzut câştigând turnee. Cred că eşti într-o formă mai bună decât mine. Cred că 36 este noul 26, este nemaipomenit.

Este un moment special să joc în faţa roialităţilor, prinţului. E a doua oară când joc în faţa ta (n.r. a Regelui Spaniei), sper să mai vii la meciuri. Îţi mulţumesc că ai venit şi m-ai susţinut.

Reclamă 4 / 0/3

M-am îndrăgosit de această suprafaţă, nu m-am aşteptat să joc la acest nivel. Am jucat doar patru turnee pe iarbă. Am muncit foarte bine în a mă adapta la această suprafaţă. Am învăţat repede cum să mă mişc şi sunt mândru de noi toţi.

Este nemaipomenit să fii membru aici, e un club iconic. Am auzit că şi Federer a avut probleme aici. Este special să fiu membru al acestui club exclusivist, o să vin aici şi în afara turneului”, a declarat Carlos Alcaraz la finalul meciului, potrivit eurosport.ro.

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, schimb de replici cu arbitrul de scaun. Momente tensionate în timpul finalei cu Carlos Alcaraz

În cel mai echilibrat game al finalei, la a cincea egalitate (setul 3, 3-1 pentru Alcaraz pe serviciul sârbului), Novak Djokovic s-a plâns de faptul că Fergus Murphy, arbitrul de scaun, porneşte cronometrul prea devreme.

Sârbul a motivat că nu are timp să ajungă la prosoapele de la marginea terenului. În ultimii trei ani, chiar şi după ce pandemia s-a încheiat, copiii de mingi nu mai aduc prosoapele jucătorilor, iar aceştia sunt nevoiţi să meargă la marginea terenului pentru a se întoarce.

„La ce te referi? Nu pot să iau prosopul de la copilul de mingi, trebuie să îl iau eu din coş. De ce dai drumul la cronometru când eu mă duc să iau prosopul?”, i-a spus Novak Djokovic lui Fergus Murphy, arbitrul de scaun al finalei.

În cele din urmă, Carlos Alcaraz a câştigat game-ul maraton şi a făcut break-ul, după 13 egalităţi şi 26 de minute. Ulterior, el a câştigat setul al treilea cu 6-1.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și