Închide meniul

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, pus pe glume, după înfrângerea din finala cu Carlos Alcaraz: „Acum suntem chit”

Alex Masgras Publicat: 16 iulie 2023, 21:17 / Actualizat: 16 iulie 2023, 23:28

Reclamă
Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, pus pe glume, după înfrângerea din finala cu Carlos Alcaraz: „Acum suntem chit

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, pus pe glume, după înfrângerea din finala cu Carlos Alcaraz

Novak Djokovic, în finala de la Wimbledon cu Carlos Alcaraz / Profimedia

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, pus pe glume, după înfrângerea din finala cu Carlos Alcaraz. Sârbul a pierdut duelul contra numărului 1 ATP, după o bătălie de aproape 5 ore. Spaniolul s-a impus cu 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic a ratat şansa de a ajunge la 24 de turnee de Grand Slam şi de a o egala pe Margaret Court. De asemenea, sârbul a ratat şi şansa de a îl egala pe Roger Federer, cel care s-a impus de 8 ori pe iarba londoneză.

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, pus pe glume, după înfrângerea din finala cu Carlos Alcaraz

După aproape 5 ore de tenis la cel mai înalt nivel, Novak Djokovic a avut puterea de a îl felicita pe Carlos Alcaraz şi chiar s-a ţinut de glume la festivitatea de premiere.

„Nu a fost o seară foarte bună pentru mine, dar a fost pentru Carlos. Trebuie să încep bineînţeles cu laudele pentru el. Ai reuşit, la final, să câştigi când ai servit. Ai găsit resursele să loveşti bine, felicitări Carlos.

Credeam că o să am probleme cu tine doar pe zgură, dar iată că şi pe iarbă sunt probleme foarte mari. Este nemaipomenit ce ai făcut. Felicitări echipei tale.

Reclamă

Mie nu îmi place să pierd, e normal. Au fost multe emoţii. Trebuie să fiu mulţumit totuşi, pentru că am câştigat multe titluri şi meciuri. Poate trebuia să pierd câteva finale, dar acum suntem chit.

Poate mâine mă mai gândesc, astăzi nu prea îmi place înfrângerea. Pentru aceste momente luptăm şi lucrăm tot anul. Sunt cele mai importante turnee din lume. Am pierdut în faţa unui jucător formidabil. Îl felicit!”, a declarat Novak Djokovic.

Reclamă 4 / 0/3

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, schimb de replici cu arbitrul de scaun. Momente tensionate în timpul finalei cu Carlos Alcaraz

În cel mai echilibrat game al finalei, la a cincea egalitate (setul 3, 3-1 pentru Alcaraz pe serviciul sârbului), Novak Djokovic s-a plâns de faptul că Fergus Murphy, arbitrul de scaun, porneşte cronometrul prea devreme.

Sârbul a motivat că nu are timp să ajungă la prosoapele de la marginea terenului. În ultimii trei ani, chiar şi după ce pandemia s-a încheiat, copiii de mingi nu mai aduc prosoapele jucătorilor, iar aceştia sunt nevoiţi să meargă la marginea terenului pentru a se întoarce.

„La ce te referi? Nu pot să iau prosopul de la copilul de mingi, trebuie să îl iau eu din coş. De ce dai drumul la cronometru când eu mă duc să iau prosopul?”, i-a spus Novak Djokovic lui Fergus Murphy, arbitrul de scaun al finalei.

În cele din urmă, Carlos Alcaraz a câştigat game-ul maraton şi a făcut break-ul, după 13 egalităţi şi 26 de minute. Ulterior, el a câştigat setul al treilea cu 6-1.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” 14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:08 LIVE VIDEOCoreea de Sud – România se dispută ACUM. „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, în AntenaPLAY 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four Vezi toate știrile
Citește și