Închide meniul

Wimbledon 2023 | Marketa Vondrousova a cucerit titlul! Cehoaica s-a impus în două seturi în finala cu Ons Jabeur

Alex Ioniță Publicat: 15 iulie 2023, 16:48

Reclamă
Wimbledon 2023 | Marketa Vondrousova a cucerit titlul! Cehoaica s-a impus în două seturi în finala cu Ons Jabeur

Wimbledon 2023 | Ons Jabeur - Marketa Vondrousova LIVE SCORE, 16:00

Colaj Ons Jabeur Marketa Vondrousova / Profimediaimages

Wimbledon 2023 | Marketa Vondrousova a cucerit titlul! Cehoaica s-a impus în două seturi în finala cu Ons Jabeur. Finalistă şi în 2019 la Roland Garros, Vondrousova a cucerit primul titlu de Grand Slam al carierei. Ea s-a impus în finala cu Ons Jabeur cu 6-4, 6-4, după o oră şi 22 de minute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vondrousova a trecut în semifinală de Elina Svitolina, în minim de seturi, scor 6-3, 6-3. În celălalt duel, tunisianca Jabeur a trecut de Aryna Sabalenka cu scorul de 6-7(5), 6-4, 6-3.

Wimbledon 2023 | Marketa Vondrousova a cucerit titlul! Cehoaica s-a impus în două seturi în finala cu Ons Jabeur

Update 17.28: Marketa Vondrousova este noua campioană de la Wimbledon! După finala din 2019 de la Roland Garros, pierdută în faţa australiencei Ashleigh Barty, jucătoarea din Cehia a cucerit primul său turneu de Grand Slam. Ea a învins-o în ultimul act pe Ons Jabeur, cea care a jucat finala de la All England Club şi anul trecut, scor 6-4, 6-4. Jucătoarea din Tunisia a pierdut astăzi a treia finală de Grand Slam a carierei, după ce a mai pierdut în ultimul act la Wimbledon 2022 şi la US Open 2022.

Update 16.48: Marketa Vondrousova a luat primul set al finalei cu Ons Jabeur. Jucătoarea din Cehia s-a impus cu 6-4 într-un prim set în care am avut parte de 5 break-uri.

Reclamă

Update 16.00: A început finala feminină de la Wimbledon dintre Ons Jabeur şi Marketa Vondrousova.

Turneul de la All England Club va avea o câștigătoare în premieră. Niciuna dintre jucătoarele participante în ultimul act al competiției nu a mai câștigat un turneu de Grand Slam.

Ons Jabeur a mai jucat în finala de la Wimbledon și anul trecut, atunci când a fost învinsă de Elena Rybakina.

Reclamă 4 / 0/3

Marketa Vondrousova a participat la o singură finală semnificativă, cea de la Roland Garros, în anul 2019, atunci când a fost învinsă de Ashleigh Barty.

Wimbledon 2023 | Ons Jabeur, pregătită să câştige primul titlu de Grand Slam

Wimbledon 2023 | Ons Jabeur s-a declarat pregătită să câştige primul ei titlu de Grand Slam, după ce s-a calificat în finala de la All England Club. Tunisianca susţine că lucrează foarte mult la ea, şi a învăţat să aibă mai multă răbdare pe terenul de joc.

Am învăţat să am mai multă răbdare şi să accept şi tot ce mi se întâmplă în ce priveşte accidentările, pentru că nu puteam face nimic. Am făcut tot ce am putut pentru a fi pregătită de competiţie. Probabil că în urmă cu 12 luni nu aş fi putut câştiga acest meci (cu Sabalenka). Poate chiar şi acum şase luni”, a spus Jabeur.

„Dar nu mai sunt aceeaşi jucătoare. Lucrez la mine ca o nebună. Nu aveţi idee ce fac. Sunt foarte dură cu mine, încerc mereu să mă îmbunătăţesc. Am crezut mereu în forţa mentală. Mă pregătesc la asta de la zece ani, cred, pentru că ştiu că dacă nu eşti pregătit fizic, poţi câştiga întotdeauna cu mentalul. Este probabil ce s-a întâmplat la ultimele două meciuri”, a adăugat ea.

În căutarea primului său titlu de Mare Şlem, Jabeur va juca a doua finală consecutivă la Wimbledon, după cea pierdută în faţa kazahei Elena Rîbakina, pe care a învins-o acum în sferturi de finală. Anul trecut, tunisianca a fost finalistă şi la US Open, notează agerpres.ro.

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic s-a calificat în finală!

Novak Djokovic s-a calificat în finala Wimbledon 2023, după ce l-a învins în 3 seturi pe italianul Jannick Sinner. Djokovic a dispus de Sinner cu 6-3, 6-4, 7-6 (7-4).

Jannick Sinner a avut două mingi de set în setul 3, dar în cele din urmă a trebuit să se declare învins la tie-break. Djokovic este pentru a 9-a oară în finală la Wimbledon. A cucerit de 7 ori titlul la Wimbledon, iar în total are 23 de titluri de Grand Slam.

Reclamă

„Au fost 3 seturi apropiate. Jannick a fost foarte aproape, putea să câştige setul al treilea. Este unul dintre liderii noii generaţii. Mi-ar plăcea să cred că joc cel mai bun tenis al meu. Trebuie să te bazezi doar pe tine. Trebuie să fii într-o poziţie foarte bună din punct de vedere fizic, emoţional ca să fii aici.

36 e noul 26, aşa mă simt, ca la 20 de ani. Sportul acesta mi-a dat totul în viaţă. Sper să returnez sportului ceea ce mi-a dat mie. O să fac recuperarea şi o să mă uit şi la meci (n.r.: Alcaraz cu Medvedev), sunt doi jucători foarte buni”, a declarat Novak Djokovic după ce l-a învins pe Jannick Sinner, pentru eurosport.ro.

În setul 3, după ce italianul a pierdut şi ultima dintre cele două mingi de set pe care le-a avut, Novak Djokovic a avut o reacţie ironică la adresa publicului.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și