Închide meniul
Foto

După Irinel Columbeanu şi Alex Rădulescu, un alt milionar român a ajuns la sapă de lemn! Tribunalul a declarat falimentul

Publicat: 23 mai 2024, 17:11

Reclamă
După Irinel Columbeanu şi Alex Rădulescu, un alt milionar român a ajuns la sapă de lemn! Tribunalul a declarat falimentul

După Irinel Columbeanu şi Alex Rădulescu, un alt milionar român a ajuns la sapă de lemn!

Ion Măgădan / Sursa foto: gazetadebistrita.ro

După Irinel Columbeanu şi Alex Rădulescu, un alt milionar român a ajuns la sapă de lemn. Este vorba despre Ion Măgădan, care în trecut a fost unul dintre cei mai bogaţi oameni din România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tribunalul a declarat falimentul societăţii sale, Miro SA, în urmă cu 6 ani, dar lichidatorul încă încearcă să recupereze din bunurile companiei.

După Irinel Columbeanu şi Alex Rădulescu, un alt milionar român a ajuns la sapă de lemn! Tribunalul a declarat falimentul

Miro SA şi-a cerut insolvenţa în 2013. După 5 ani, Tribunalul stabilea că societatea nu mai are şanse de redresare şi declara falimentul. Acum lichidatorul încearcă să mai recupereze din bunurile pe care le avea compania.

Dispune intrarea în faliment a debitoarei Societatea MIRO SA. În baza art.107 alin.2 din Legea nr.85/2006, Desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe CITR Filiala Sibiu SPRL care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.25 din lege, remuneraţia acestuia urmând a fi stabilită ulterior pe bază de decont, în funcţie de volumul şi complexitatea activităţii prestate. Dispune dizolvarea debitoarei Societatea MIRO SA şi ridicarea dreptului de administrare al acesteia. Fixează data de 11.07.2018 ca termen limită de predare a gestiunii către lichidatorul judiciar, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii”, se arăta în decizia Tribunalului Bistrița-Năsăud, din anul 2018.

Printre bunurile scoase la vânzare se numără: un strung carusel de 46.000 de euro, un altul cu o valoare de peste 80.000 de euro, trei macarale pivotante (fiecare se vinde cu câte 1.700 de euro). Se mai vând cu peste 14.000 de euro două tractoare și o freză la sol. Lichidatorul vinde și un Volkswagen Touareg cu 4.650 de euro, o autoutilitară Peugeot cu 2.600 de euro, un Logan cu 825 de euro și o barcă pentru care cere numai 212 euro, potrivit gazetadebistrita.ro.

Reclamă
Reclamă 4

A fost în Top 300 al celor mai bogaţi români, alături de Ion Ţiriac şi Gigi Becali!

În anul 2005, Ion Măgădan apărea în „Top 300 cei mai bogaţi români”. În acelaşi top mai apăreau Ion Ţiriac şi Gigi Becali. La apogeul său, Ion Măgădan ar fi avut o avere estimată la circa 17 milioane de euro.

Declinul a venit pentru Miro SA după criza economică. În 2013 Măgădan a fost nevoit să ceară insolvenţa societăţii sale.

Dacă în 2005 apărea în Topul celor mai bogaţi români, alături de Ţiriac şi Becali, în 2006 nu mai prindea acest top. Plafonul averii crescuse de la 7 la 10 milioane de dolari. Măgădan şi Ioan Moldovan, ambii din Bistriţa, nu mai prindeau acest top.

Reclamă

În 2005, Gigi Becali era pe locul 7 în Top 300 Capital al celor mai bogaţi români, cu o avere estimată la 400-450 de milioane de dolari. Afacerile lui Gigi Becali se axau atunci pe imobiliare, sport, milionarul având atunci afaceri şi în domeniul industriei.

Ion Ţiriac era în 2005 cel mai bogat român. El avea o avere estimată la circa 1 miliard de dolari.

În 2006, perioadă în care imobiliarele au mers foarte bine, averea lui Gigi Becali „exploda”. Becali prindea în acel an locul 3 în „Top 300 cei mai bogaţi români”, cu o avere estimată la 950 de milioane de dolari.

Ion Ţiriac se afla pe locul 2, cu o avere care creştea şi ea exponenţial, fiind estimată atunci la 1,5 miliarde de dolari. Pe primul loc se afla Iosif Constantin Drăgan, care a decedat în 2008. Omul de afaceri avea o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari.

Ce crezi că va face România în primul meci de la EURO 2024, cu Ucraina?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:50

Italia – Albania 2-1! Debut cu dreptul pentru campioana europeană en-titre, la EURO 2024

23:38

EXCLUSIVCele două mari dileme ale lui Edi Iordănescu, înaintea marelui meci cu Ucraina! Deciziile pe care trebuie sa le ia în timp record

23:20

„Așa vom trata meciul!” Zinchenko și-a făcut planul înainte de România – Ucraina! Mesajul vedetei de la Arsenal

22:57

„Nu sunt o țestoasă ninja!” Marcus Thuram a fost confundat cu Kylian Mbappe și a lansat o ironie fabuloasă!

22:56

Borna negativă atinsă de Spania, prima dată după zece ani şi 112 meciuri! Ce s-a întâmplat în victoria cu Croaţia

22:21

Cel mai rapid gol din istoria EURO! Albania a dat lovitura în duelul cu Italia, după doar 23 de secunde

1 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 2 VIDEOGeorge Russell va pleca din pole-position în Marele Premiu al Canadei! Cursa e duminică (20:45, Antena Stars şi AntenaPLAY) 3 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 4 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 5 Singura condiţie pentru ca Simona Halep să revină în top! Verdictul lui Gică Popescu: „Tenisul fără Simona e atât de sărac” 6 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei. Norris a fost pe 2. Dezastru total pentru piloţii de la Ferrari
Citește și