Închide meniul

Cluburile din Premier League se pregătesc pentru o schimbare radicală! Manchester United şi Manchester City au votat împotrivă

Alex Masgras Publicat: 29 aprilie 2024, 20:11

Reclamă
Cluburile din Premier League se pregătesc pentru o schimbare radicală! Manchester United şi Manchester City au votat împotrivă

Cluburile din Premier League se pregătesc pentru o schimbare radicală! Manchester United şi Manchester City au votat împotrivă

Manchester United - Manchester City / Profimedia

Cluburile din Premier League se pregătesc pentru o schimbare radicală! Presa din Anglia a anunţat că 16 formaţii din primul eşalon fotbalistic englez au ajuns la un acord de principiu pentru introducerea unui plafon salarial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Manchester United, Manchester City şi Aston Villa sunt cluburile care au votat împotrivă, în timp ce singura echipă care s-a abţinut a fost Chelsea.

Cluburile din Premier League se pregătesc pentru o schimbare radicală!

Cluburile din Premier League au ajuns la un acord de principiu în privinţa introducerii unui plafon salarial, un vot final fiind aşteptat în iunie, a indicat luni BBC, potrivit Reuters, potrivit agerpres.ro.

Cluburile au convenit provizoriu să fixeze o limită pentru suma pe care o pot cheltui, plafonul fiind bazat pe suma obţinută din drepturile de televiziune de clubul cu cele mai mici venituri din ligă.

Reuters a contactat Premier League pentru comentarii.

Reclamă

The Athletic a indicat că măsura a fost discutată luni în cadrul adunării acţionarilor cluburilor din prima divizie a campionatului de fotbal al Angliei, la Londra, iar plafonul ar putea intra în vigoare încă din sezonul 2025-26.

Manchester United şi Manchester City au votat împotrivă

16 cluburi au votat în favoarea noilor linii directoare, Chelsea s-a abţinut, iar Manchester City, Manchester United şi Aston Villa s-au opus, a menţionat The Independent.

În această lună, cluburile din Premier League au discutat o trecere către un nou sistem bazat pe raportul dintre costurile echipei şi venituri pentru un număr de luni, similar cu Regulamentul UEFA privind sustenabilitatea financiară (FSR). Actualele reguli de profitabilitate şi sustenabilitate (PSR) ale Premier League ar urma să fie eliminate treptat până la startul sezonului 2025/2026.

Reclamă 4 / 0/3

Cluburile se vor limita probabil să cheltuiască 85% din veniturile lor pe transferuri, salarii şi comisioane pentru agenţi dacă noile reguli sunt adoptate la Adunarea Generală Anuală din iunie.

PSR va fi încă în vigoare în sezonul viitor, cu o perioadă de tranziţie în sezonul 2024-25, la fel şi deducerile de puncte, care vor rămâne, de asemenea, parte din noile reguli după adoptarea acestora.

Pentru încălcarea PSR, Everton a fost sancţionat cu o penalizare de opt puncte, pentru două încălcari ale regulilor, în timp ce Nottingham Forest a suferit o deducere de patru puncte.

Citește și:

Care este cel mai bun antrenor al momentului în fotbalul mondial?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:35 Ce salariu va avea la FCSB primul jucător transferat de Gigi Becali! Campioana a început asaltul pe piaţa transferurilor 11:01 Demitere neaşteptată în Liga a 2-a! Nicolae Dică e gata să revină, „la pachet” cu Dani Coman 10:32 Anunţul italienilor despre viitorul lui Dennis Man şi al lui Valentin Mihăilă! Ce se întâmplă cu cei doi români de la Parma 10:11 Răzvan Lucescu a ieşit la atac, după ce a devenit campion cu PAOK: „Catastrofal! Au fost fotografiaţi!” 9:35 „Nu-l apucă prima zăpadă!” Dumitru Dragomir, mesaj categoric după ce Neil Lennon a fost prezentat la Rapid 9:11 Adi Popa regretă revenirea la FCSB! Mesajul categoric transmis: „Am cedat presiunii lui Gigi Becali!” 8:37 Ce a răspuns Răzvan Lucescu când a fost întrebat dacă e cel mai bun antrenor român 8:34 Dan Petrescu, sfătuit să-l transfere pe jucătorul lui Dinamo, care a fost huiduit de fani la baraj: „Se ‘bate’ cu Deac!” 8:16 Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Dinamo după victoria de la baraj: „Nu înseamnă mult, mă aşteptam la altceva!” 20
mai
23:46
Ioan Andone cere şi el plecarea lui Zeljko Kopic de la Dinamo: „Trebuie un antrenor român. Aş păstra doar 5 jucători”
Vezi toate știrile
Citește și