Închide meniul
NEWS ALERT

Wimbledon 2022 | OFICIAL! Daniil Medvedev şi Aryna Sabalenka, OUT de la Wimbledon! Jucătorii ruși și bieloruși au fost interziși

Dan Roșu Publicat: 20 aprilie 2022, 17:50

Reclamă
Wimbledon 2022 | OFICIAL! Daniil Medvedev şi Aryna Sabalenka, OUT de la Wimbledon! Jucătorii ruși și bieloruși au fost interziși

Jucătorii din Rusia şi Belarus nu pot participa la Wimbleodn

Profimediaimages

Wimbledon 2022. Jucătorii ruşi vor fi interzişi la următorul turneu de la Wimbledon, din cauza războiului din Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Update 17.50: Este oficial! Jucătorii din Rusia şi din Belarus nu vor putea juca la ediţia din acest an a turneului de Grand Slam de la Wimbledon.

All England Lawn Tennis Club (AELTC) a transmis că are responsabilitatea de a „limita influența globală a Rusiei prin cele mai puternice mijloace posibile”, anunţă bbc.com.

Ţinând cont de circumstanțele unei astfel de agresiuni militare nejustificate și fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obțină orice beneficii din implicarea jucătorilor ruși sau belaruşi”, se arată într-un comunicat al AELTC.

Reclamă

Încă o dată, îi fac pe sportivi ostatici ai prejudecăţilor politice, ai intrigii politice […] Acest lucru este inacceptabil”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, cu scurt timp înainte de anunţul oficial făcut de organizatorii de la Wimbledon.

Ştirea iniţială…

Potrivit New York Times şi site-ul Sportico, organizatorii de la Wimbledon vor decide să excludă jucătorii de naţionalitate rusă şi belarusă de la următorul lor turneu (27 iunie-10 iulie). Aceasta ar fi o consecinţă a invaziei Ucrainei, condusă încă din 24 februarie, de Rusia, căreia Belarus este aliat.

Reclamă 4 / 0/3

Wimbledon 2022 | Daniil Medvedev, OUT de la Wimbledon?

Această decizie i-ar priva pe câţiva jucători înalţi clasaţi în ATP şi WTA de a participa la prestigioasa întâlnire de la Londra: ruşii Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, Andreyi Rublev, care ocupă locul opt sau Anastasia Pavliucenkova, clasată pe locul 15. în WTA, precum şi bielorusele Arina Sabalenka (nr. 4 mondial) şi Victoria Azarenka (nr. 18).

La începutul lunii aprilie, All England Lawn Tennis Club, care organizează Wimbledon, a declarat că este în discuţii cu guvernul britanic dacă vor participa sau nu jucători ruşi şi belarusi.

Elina Svitolina nu își revine. Vedeta, devastată după ce Rusia a invadat Ucraina

Războiul început de Rusia în Ucraina a schimbat mii de vieți. Elina Svitolina, una dintre cele mai bogate ucainence, e distrusă psihic. Vedeta are coșmaruri din cauza invaziei lui Vladimir Putin.

„A fost foarte greu să mă concentrez. Este dificil din punct de vedere psihologic să ieși pe teren. Am încercat să fiu curajoasă și să înfrunt această provocare, dar cu siguranță nu sunt sută la sută pregătită. Am vorbit cu ceilalți jucători ai noștri din Indian Wells și Miami și știu că se confruntă cu același lucru.

Tot ce se întâmplă în Ucraina este foarte, foarte trist. În fiecare oră vedem știri de peste tot. Le poate vedea oricine. Este foarte dureros pentru țara mea. Mă gândesc constant cum să ajut poporul ucrainean.

Prima săptămână a fost foarte grea. Am coșmaruri în fiecare noapte. Este cu adevărat groaznic. Este puțin mai ușor acum pentru că te obișnuiești. O persoană se obișnuiește cu tot. Dar pot spune, cu siguranță, că aceasta este cea mai proastă perioadă din viața mea”, a spus Elina Svitolina, care va participa și ea la Wimbledon 2022.

Reclamă
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:10 Leeds – Southampton LIVE VIDEO în AntenaPLAY (14:30). Leeds își joacă ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 14:04 LIVE VIDEORomânia – Japonia se joacă ACUM în AntenaPLAY. Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 13:54 „Ce mesaj ați primit de la Gigi Becali?” Reacția lui Elias Charalambous. Dezvăluiri de la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului 13:48 „Lipsă totală de respect!” Galeria lui Rapid boicotează meciul cu CFR Cluj! Anunțul de ultim moment 13:17 Cursa de sprint de la Marele Premiu din Miami, 19:00, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 13:07 „Îmbătrânește urât! El e tatăl Cooperativei” Atac total la adresa lui Mircea Lucescu, după acuzațiile incredibile de blat 12:56 Noi detalii despre starea lui George Pușcaș, după operație! Veste importantă pentru Edi Iordănescu, înainte de EURO 12:10 „E fratele meu mai mic!” Dennis Man, mesaj superb despre relația cu Valentin Mihăilă! A vorbit și despre echipa națională 11:34 „E numărul 1 de departe” Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO! Mesaj direct pentru Edi Iordănescu 11:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal Vezi toate știrile
Citește și