Închide meniul
Foto

Ons Jabeur, eliminată de la Australian Open după ce a fost învinsă cu un scor incredibil de o jucătoare de 16 ani!

Bogdan Stănescu Publicat: 17 ianuarie 2024, 9:21

Reclamă
Ons Jabeur, eliminată de la Australian Open după ce a fost învinsă cu un scor incredibil de o jucătoare de 16 ani!

Ons Jabeur, eliminată de la Australian Open după ce a fost învinsă cu un scor incredibil de o jucătoare de 16 ani!

Ons Jabeur, în meciul cu Mirra Andreeva / Profimedia Images

Tenismena tunisiancă Ons Jabeur a fost eliminată în turul doi de la Australian Open de jucătoarea din Rusia Mirra Andreeva, în vârstă de doar 16 ani. Ons Jabeur a cedat cu un scor de neînchipuit, 0-6, 2-6 în faţa rusoaicei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În turul anterior, Ons Jabeur obţinuse o victorie facilă în faţa tenismenei Yulia Starodubtseva, din Ucraina, în vârstă de 23 de ani: 6-3, 6-1.

Ons Jabeur, eliminată de la Australian Open după ce a fost învinsă cu un scor incredibil de o jucătoare de 16 ani!

Ons Jabeur (locul 6 WTA) a părăsit competiţia după numai 56 de minute, rusoaica Mirra Andreeva (locul 47 WTA) producând cea mai mare surpriză de până acum de la primul turneu de Grand Slam al anului.

Devastată de înfrângerea uluitoare, Ons Jabeur a găsit, totuşi, puterea, la final de meci, să o îmbrăţişeze pe talentata jucătoare de doar 16 ani.

În turul următor, Mirra Andreeva o va întâlni pe franțuzoaica Diane Parry (21 de ani, locul WTA), care a învins-o pe Kamillla Rakhimova (22 de ani, locul 90 WTA).

Reclamă

Ons Jabeur are 3 finale de Grand Slam jucate în carieră, toate pierdute

Ons Jabeur a disputat până acum 3 finale de Grand Slam, pe care, din păcate, le-a pierdut. La Wimbledon 2022, tunisianca a cedat în faţa Elenei Rybakina, scorul final fiind 6-3, 2-6, 2-6.

În 2022, Ons Jabeur a jucat finala şi la US Open, fiind învinsă de liderul mondial Iga Swiatek. De data aceasta, tunisianca nu a câştigat niciun set, poloneza învingând-o cu 6-2, 7-6 (5).

Ultima finală de Grand Slam pierdută de Ons Jabeur a avut loc în 2023, tot la Wimbledon, atunci când cehoaica Marketa Vondrousova a învins-o cu un dublu 6-4.

Reclamă 4 / 0/3

Emma Răducanu, în turul doi la Australian Open! Se va duela cu tenismena chineză care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu s-a calificat în turul doi la Australian Open, după ce a trecut de americanca Shelby Rogers, scor 6-3, 6-2.

Răducanu, în vârstă de 21 de ani, nu mai jucase la un turneu major de la ediţia de anul trecut de la Melbourne, după ce a lipsit aproape opt luni în urma unor operaţii la încheietura mâinii şi la gleznă.

Campioana de la US Open 2021 va juca, joi, în turul doi, cu chinezoaica Wang Yafan, care a eliminat-o în runda inaugurală  pe Sorana Cîrstea.

Sorana Cîrstea a fost eliminată de la Australian Open 2024, după ce a condus cu 6-0, 3-0, în meciul din primul tur de la Antipozi, cu Yafan Wang. Românca rămâne fără victorie în 2024.

Cîrstea a început ca din tun meciul de la Melbourne cu Yafan Wang şi a câştigat primul set după numai 22 de minute. Ea a continuat să domine şi a ajuns şi la 3-0 şi 4-1, în actul secund.

Chinezoaica a câştigat apoi 3 game-uri consecutive şi a împins setul în prelungiri, impunându-se cu 7-5. În setul decisiv, Sorana şi-a pierdut de trei ori serviciul, fiind învinsă cu 6-0, 5-7, 2-6 de ocupanta locului 94 WTA, după aproape două ore de joc.

România a rămas fără nicio reprezentantă la turneul de simplu de la Australian Open

Cîrstea a încheiat cu 25 de mingi direct câştigătoare, faţă de 21 ale adversarei sale, dar a făcut mai multe erori neforţate, 31-24.

Reclamă

Sorana Cîrstea, care rămâne fără victorie în acest sezon, a învins-o pe Wang în 2017, în primul tur la Wuhan, cu 6-3, 6-3. Chinezoaica se impusese la prima lor confruntare, în 2015, la Saint-Gaudens (Franţa), în primul tur, cu 7-6 (7/1), 4-6, 6-2.

Pentru Sorana Cîrstea, aceasta este a treia înfrângere în tot atâtea partide disputate în 2024. Ea a fost învinsă la Brisbane, de Noskova, şi la Adelaide, de Jelena Ostapenko.

În turul doi, sportiva chineză va evolua cu învingătoarea meciului dintre britanica Emma Răducanu, locul 299 mondial, beneficiară a unui wild card, şi americanca Shelby Rogers, locul 156 mondial.

România nu mai are nicio reprezentantă pe tabloul de simplu la primul grand slam al anului, după ce şi Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian au fost eliminate în runda inaugurală.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:23 Cine l-a sfătuit pe Florinel Coman să se transfere în Qatar: „Am vorbit cu el, mi-a spus să mă duc!” 15:47 Constantin Budescu s-a despărţit oficial de Farul Constanţa! Anunţul clubului condus de Gică Hagi 15:29 Fanii fostei echipe a lui Mircea Rednic i-au împiedicat pe jucători să ajungă la stadion! Meciul a fost anulat 15:29 „Rețineți cuvintele mele” Luis Enrique, prima reacție după ce Kylian Mbappe și-a luat adio de la PSG! 14:55 VIDEOYokohama – Al Ain 2-1 a fost în AntenaPLAY. Japonezii au nevoie să nu piardă în retur pentru a cuceri Liga Campionilor Asiei! 14:52 Final de sezon în Liga a 2-a! Unirea Slobozia și Gloria Buzău, promovate direct! Cine mergre la baraj și cine a retrogradat 14:50 FotoCât de frumoasă e şi cu ce se ocupă cea mai rapidă femeie din România! 14:33 UPDATEFCSB – CFR LIVE TEXT, 20:00. Campioana primește trofeul în fața lui Dan Petrescu! „Erupe” Arena Națională! Derby-ul, sold-out! 14:15 „Ghencea e mică” Gheorghe Mustață, ironie la adresa CSA Steaua în ziua în care FCSB primește titlul! 14:00 LIVE VIDEOFIA World Endurance Championship 2024 | Cursa de 6 ore de la Spa-Francorchamps e ACUM în AntenaPLAY! Vezi toate știrile
Citește și