Închide meniul

Australian Open 2024 | Jaqueline Cristian a fost eliminată în primul tur! Sorana Cîrstea, singura româncă rămasă în competiţie

Alex Masgras Publicat: 15 ianuarie 2024, 9:19

Reclamă
Australian Open 2024 | Jaqueline Cristian a fost eliminată în primul tur! Sorana Cîrstea, singura româncă rămasă în competiţie

Jaqueline Cristian a fost eliminată în primul tur de la Australian Open 2024

Jaqueline Cristian, în timpul unui meci / Profimedia

Australian Open 2024 | Jaqueline Cristian a fost eliminată în primul tur. Numărul 83 WTA din România a evoluat în ziua a doua de concurs de la Melbourne în faţa cehoaicei Katerina Siniakova, locul 49 WTA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cehoaica de 27 de ani s-a impus cu 6-2, 7-5, după o oră şi 28 de minute de joc. Aceasta a fost a doua victorie a cehoaicei în faţa lui Jaqueline Cristian.

Australian Open 2024 | Jaqueline Cristian a fost eliminată în primul tur!

După ce a ratat o minge de break în debutul partidei, Jaqueline Cristian a cedat de două ori la rând pe propriul serviciu în faţa cehoaicei, care a dus rapid scorul la 4-1. Românca a recuperat un break, dar serviciul său a cedat din nou, Siniakova reuşind un break la zero. În cele din urmă, ea a câştigat primul set cu 6-2.

Serviciul i-a pus mari probleme lui Cristian şi în debutul setului secund. Siniakova a reuşit al doilea break la zero la rând şi a preluat conducerea setului. Până la 4-3, ambele jucătoare şi-au făcut serviciul, după care a urmat o serie de patru break-uri la rând. În ambele dăţi în care Cristian a realizat break-ul, Siniakova a răspuns cu un rebreak. La 6-5, Siniakova a servit mai bine şi a obţinut calificarea în turul secund, scor 6-2, 7-5.

În turul secund, Katerina Siniakova va juca împotriva câştigătoarei partidei dintre Viktorija Golubic (85 WTA) şi Veronika Kudermetova (17 WTA).

Reclamă

După această înfrângere, România rămâne pe tabloul principal de la Melbourne doar cu o singură reprezentantă. Sorana Cîrstea (27 WTA) va juca marţi dimineaţă contra lui Yafan Wang (94 WTA) din China. Aceasta va fi a treia confruntare directă între cele două, victoriile fiind împărţite până acum. În 2015, la un turneu ITF din Franţa disputat pe zgură, Wang s-a impus cu 2-1 la seturi, în timp ce Sorana Cîrstea a câştigat duelul de la Wuhan din 2017 care s-a disputat pe hard cu 2-0 la seturi.

Novak Djokovic, sceptic în privinţa noilor reguli de la Australian Open 2024

Novak Djokovic este sceptic în privinţa noilor reguli de la Australian Open 2024. Campionul sârb a obţinut calificarea în turul al doilea de la Melbourne după un meci echilibrat cu tânărul croat de 18 ani Dimo Prizmic.

Sârbul a avut nevoie de patru ore pentru a se impune cu 6-2, 6-7(5), 6-3, 6-4. Acesta a fost cel mai lung meci într-un prim tur de Grand Slam pentru Novak Djokovic.

Reclamă 4 / 0/3

În timpul partidei de pe Rod Laver Arena, cei doi jucători au fost nevoiţi să se obişnuiască cu noile reguli de la Melbourne. Organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului le permit spectatorilor să intre în arenă, chiar dacă nu este pauză. Sârbul a dezvăluit că nu ştia de această regulă înainte de a debuta la ediţia din acest an de la Australian Open:

„Nu știam de această nouă politică sau regulă. Înțeleg că motivul din spatele deciziei este îmbunătățirea experienței fanilor. Jucăm pentru fani. Vrem să avem o experiență grozavă pe teren.

Tiafoe, de exemplu, a spus că ar trebui să lăsăm fanii să umble prin tribune și să vorbească în timpul meciurilor, la fel ca în alte sporturi. E dificil, aș spune eu. Înțeleg asta și susțin într-o oarecare măsură, dar toată cariera mea am fost obișnuit cu o altfel de atmosferă.

Dacă asta se schimbă îți distrage puțin atenția. Astăzi am pierdut destul de mult timp când lăsau oamenii să vină la locurile lor, deși nu era pauză. Adversarul meu aștepta ca aceștia să se așeze.

Nu știu dacă e cea mai bună regulă, dar înțeleg din perspectiva organizatorilor și a fanilor că e mai bine decât să aștepte. Vor doar să vină și să se bucure de fiecare punct. Părerea mea e oarecum împărțită între cele două situații”, a declarat Novak Djokovic, citat de eurosport.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:41 Cole Palmer, cifre impresionante la Chelsea! La doar 21 de ani, a intrat în istoria Premier League 17:38 VIDEOValentin Mihăilă, gol după o cursă fabuloasă a lui Dennis Man în Parma – Cremonese! Românii fac spectacol total în Serie B 17:27 LIVE VIDEOParma – Cremonese și Palermo – Ascoli, acum în AntenaPLAY! Mihăilă a marcat din pasa lui Man 17:11 Câți jucători va da FCSB la EURO 2024! Mihai Stoica e sigur: „Am vrut să-l sun pe Edi, dar Gigi Becali nu m-a lăsat!” 17:05 VIDEOFranco Vazquez a marcat un gol superb în Parma – Cremonese! Dennis Man și Valentin Mihăilă, martori la reușita spectaculoasă 16:33 Gigi Becali pregătește trei lovituri pe piața transferurilor! Lista scurtă a FCSB-ului pentru „visul Champions League” 16:21 „Am pătimit împreună” Mesajul postat de oficialii lui Dinamo în ziua de Paște. Ce le-au transmis fanilor, după 3-3 cu U Cluj 15:55 Eliza Samara – Chen Xingtong LIVE VIDEO în AntenaPLAY, de la ora 19:05. Duel infernal pentru româncă la Saudi Smash 2024 15:24 Darwin Nunez, în locul lui Robert Lewandowski la Barcelona! Decizie total neașteptată luată de Xavi 14:52 Dan Şucu, anunţ bombă în ziua de Paşte: „Îl dorim pe Mircea Lucescu manager general! Lucrăm la asta!” Vezi toate știrile
Citește și