Închide meniul

Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024! A câştigat 8 dintre ultimele 10 frame-uri

Dan Roșu Publicat: 4 mai 2024, 19:07

Reclamă
Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024! A câştigat 8 dintre ultimele 10 frame-uri

Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024

Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024 - Profimedia Images

Kyren Wilson este primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024. Englezul de 32 de ani s-a calificat în ultimul act, după ce l-a învins pe David Gilbert, cu 17-11.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primele două sesiune ale semifinalei de la Crucible au fost echilibrate, astfel că scorul a fost egal, 8-8. A fost şi 9-9, înainte ca numărul 12 mondial să îşi adjudece opt dintre ultimele 10 frame-uri ale semifinalei de la Sheffield.

Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024

Englezul din Kettering speră să devină cel de-al 32-lea campion mondial, dar şi cel mai slab clasat din 2006, de la Graeme Dott. Aceasta este şi finala cu numărul 14 din cariera lui Kyren.

Pentru David Gilbert, aceasta este a doua semifinală a carierei. El a mai fost învins şi de John Higgine, în 2019, cu 17-16. Eşecul de sâmbătă îl va ţine în continuare în afara topului 16.

Kyren Wilson va juca în finală împotriva învingătorului dintre Jak Jones şi Stuart Bingham. Galezul care l-a eliminat pe Judd Trump în sferturi conduce cu 13-10, înaintea sesiunii decisive.

Reclamă
Reclamă 4

Pentru Wilson, aceasta este a doua finală a carierei, la Sheffield. În prima, Kyren nu a contat în faţa lui Ronnie O`Sulliavan, în 2020, „Racheta” impunându-se cu un sever 18-8.

„Atunci am avut emoții mari în prima sesiune și mă simțeam distrus și din punct de vedere fizic, pentru că e un turneu lung și obositor, te seacă. Acum am altă experiență, mă simt mult mai proaspăt.

Nu pot spune că știu foarte multe în termeni de cum trebuie tratată o finală de Mondial, dar am experiența din 2020. Plus, am încercat să învăț de la cei cu mai multă experiență cum trebuie pregătite astfel de meciuri, sunt convins că voi arăta altfel de această dată”, a spus Wilson.

Reclamă

Ronnie O`Sullivan şi-a ales favoritul la câştigarea Campionatului Mondial de snooker

Ronnie O`Sullivan şi-a ales favoritul la câştigarea Campionatului Mondial de snooker. „Racheta” a părăsit competiţia de la Crucible încă din faza sferturilor. Septuplul campion mondial a fost învins de Stuart Bingham (13-10).

Şi tocmai „Ball-run” este cel despre care crede că poate merge până la final la Sheffield, acolo unde Bingham s-a impus în 2015. Ajuns şi el la 47 de ani, Stuart vine după un sezon care poate fi considerat slab, cu sferturi la turnee pe puncte doar la Scottish Open.

Asta nu l-a împiedicat să treacă pe tabloul principal de 3 jucători din Top 20, Gary Wilson, Jack Lisowski şi Ronnie O’Sullivan. Pentru un loc în finală, el joacă împotriva galezului Jak Jones. În cealaltă semifinală, se întâlnesc David Gilbert şi Kyren Wilson.

„Am fost surprins să îl văd pe Stuart jucând atât de bine pentru atât de mult timp. A făcut breakuri consistente, după perioada mai puţin reuşită din ultimele sezoane a fost impresionant să îl văd la acest nivel.

M-am uitat la câteva frameuri din meciul lui cu Jack Lisowski şi cineva mi-a spus că a reuşit doar 3 breakuri de peste 50 de puncte în tot meciul. Nu mă aşteptam să vină cu un asemenea snooker contra mea, să puncteze cu atâta constanţă. A fost fantastic să îl urmăresc, cred că poate merge până la capăt”, a spus Ronnie, citat de Eurosport.

 

Pe ce poziţie se va clasa România în Grupa E de la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
18:02

Daniel Pancu este invitatul lui Dan Pavel, miercuri, de la 10:30, la AS.ro LIVE. Concluzii după victoria uriaşă a României

17:53

OFICIAL | Universitatea Craiova s-a despărţit de Atanas Trică! Mesajul echipei lui Rotaru şi reacţia nepotului lui Ilie Balaci!

17:45

VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 iunie

17:39

Gigi Becali pune presiune pe naţionala lui Edi Iordănescu: „De ce să mă gândesc că bate Franţa sau Germania?”

17:38

Transferul lui Ianis Hagi este iminent! Scoţienii au făcut anunţul: „Cu cât mai multe meciuri pentru România, cu atât mai bine!”

17:30

Virtus a reacţionat după ce a picat cu FCSB în Liga Campionilor! Mesajul postat pe contul campioanei României

1 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 2 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 3 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 4 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 5 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 6 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!”
Citește și