Campionatul Mondial de handbal feminin 2021 | România – Olanda, primul meci al tricolorelor în grupele principale. Toate rezultatele şi care sunt echipele calificate
De Iulian Focșăneanu
Publicat: 7.12.2021, 23:15
Update: În urma rezultatelor, din cele patru grupe s-au calificat mai departe echipele: Franţa, Slovenia, Muntenegru (A), Rusia, Serbia, Polonia (B), Norvegia, România, Kazakhstan (C) şi Olanda, Suedia, Puerto Rico (D).
Luni s-au calificat în această fază formaţiile Germania, Ungaria, Cehia (E), Danemarca, Coreea de Sud, Congo (F), Brazilia, Japonia, Croaţia (G) şi Spania, Argentina, Austria (H).
Grupa principală II porneşte de la clasamentul următor, în funcţie de punctele adunate de echipele calificate, în meciurile directe din grupele preliminare:
1. Norvegia 4 puncte
2. Olanda 3 puncte
3. Suedia 3 puncte
4. România 2 puncte
5. Kazakhstan 0
6. Puerto Rico 0
România – Olanda este primul meci pe care îl vor juca tricolorele în grupa principală II. Confruntarea este programată joi, 9 decembrie. După, handbalistele antrenate de Adi Vasile joacă împotriva lui Puerto Rico (11 decembrie) şi cu Suedia (13 decembrie).
Update: Rezultate înregistrate marţi, 7 decembrie, la Campionatul Mondial 2021:
Angola – Slovenia 25-25
Camerun – Polonia 19-33
Kazahstan – Iran 31-25
Puerto Rico – Uzbekistan 30-24
Franţa – Muntenegru 24-19
Norvegia – România 33-22
Olanda – Suedia 31-31
Rusia – Serbia 32-22
Update: România a fost învinsă la 11 goluri de campioana europeană en-titre, Norvegia. Detalii AICI.
Update: România a câştigat al doilea meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin 2021. După victoria cu Iran, 39-11, „tricolorele” au învins clar şi Kazahstan, scor 38-17, şi s-au calificat în grupele principale. Detalii, AICI.
Update: Rezultate înregistrate sâmbătă, 4 decembrie, la Campionatul Mondial 2021:
Opt partide s-au disputat sâmbătă, în grupele preliminare ale Campionatului Mondial de handbal feminin, din Spania. Naţionala României va disputa, duminică, a doua partidă în grupa C, cu Kazakhstan.
Slovacia – Germania 22-36 şi Ungaria – Cehia 32-29 (grupa E), Coreea de Sud – Tunisia 31-29 şi Congo – Danemarca 18-33 (F), Paraguay – Croaţia 16-38 şi Japonia – Brazilia 25-29 (G) şi Austria – Argentina 29-31 şi China – Spania 18-33 (H).
Update: Rezultate înregistrate vineri, 3 decembrie, la Campionatul Mondial 2021:
Franţa – Angola 30-20
Olanda – Puerto Rico 55-15
Rusia – Camerun 40-18
România – Iran 39-11
Muntenegru – Solvenia 18-28
Norvegia – Kazahstan 46-18
Serbia – Polonia 25-21
Suedia – Uzbekistan 46-15
Update: Ce a declarat Adi Vasile după debutul de la CM 2021 şi ce a spus despre accidentarea gravă a Oanei Borş. Detalii AICI.
Update: România a început ca din tun această ediţie a Campionatului Mondial. A învins-o categoric pe reprezentativa Iranului. Scor 39-11. Detalii AICI.
Update: Rezultate înregistrate joi, 2 decembrie, la Campionatul Mondial 2021
Austria – China 38-27
Coreea de Sud – Congo 37-23
Croaţia – Brazilia 25-30
Germania – Cehia 31-21
Danemarca – Tunisia 34-16
Japonia – Paraguay 40-17
Ungaria – Slovacia 35-29
România – Iran este meciul de debut al sportivelor antrenate de Adi Vasile în grupa C. După, selecţionata noastră se va mai duela cu Kazahstan şi cu deţinătoarea titlului european, Norvegia.
Adi Vasile, pregătit pentru duelul România – Iran, de la Campionatul Mondial
„Mondialul este văzut ca un prim pas în noul ciclu olimpic de trei ani, ţinta principală fiind Paris 2024, iar acest turneu final este una dintre bornele construirii unei echipe puternice pentru JO. Ce putem promite este că vom fi pregătiţi să ne luptăm cu fiecare adversar şi vom încerca să fim cea mai bună versiune a noastră.
Rezultatul este greu de prezis, clar este că ne dorim să mergem în grupa a doua, ne aşteaptă şase meciuri, trei cu echipe care nu sunt de pe continentul nostru şi care, poate, la prima vedere vor fi uşor de subestimat, cel puţin două dintre ele, după care trei meciuri cu echipe europene care sunt foarte sus în topul handbalului mondial. Dacă ar fi să visăm, visul nostru ne duce către jocul şapte, adică o prezenţă în sferturile de finală„, a declarat Adi Vasile, potrivit news.ro.
România este singura naţională prezentă la toate cele 25 de ediţii ale Campionatului Mondial. Cea mai bună performanţă a obţinut-o în 1962, când a câştigat trofeul. În 2015, „tricolorele” s-au clasat pe a treia treaptă a podiumului.
Adi Vasile: „Trebuie să câştigăm meciul cu Iran”
„Iranul este la prima prezenţă la CM, îi este clar că ele sunt echipa cu ultima şansă din grupa noastră, nu au nici experienţa unei asemenea competiţii, dar astfel de echipe prezintă un real pericol. Iranul vine multe necunoscute, dar este un meci pe care, evident, trebuie să-l câştigăm. Kazahstanul este o echipă care poate pune probleme unei echipei dacă nu te respecţi şi nu eşti prezent sută la sută. Au un stil total diferit faţă de ce suntem noi obişnuiţi în Europa şi au şi câteva jucătoare puternice în acţiune unu contra unu. Norvegia este Norvegia şi nu are rost să mai facem comentarii„, a mai spus selecţionerul.
„Tricolorele” au ajuns de miercuri în Spania, iar joi vor face primul antrenament pe tărâm iberic. Româncele vor debuta la CM mâine, contra Iranului, de la ora 19.00. Al doilea joc din prima grupă, este programat pla 5 decembrie, contra naţionalei din Kazahstan, iar ultimul joc din Grupa C al româncelor este cu Norvegia, la 7 decembrie. Primele trei clasate din fiecare grupă merg mai departe în Grupele Principale. Acest turneu final este primul cu 32 de echipe, 8 în plus faţă de numărul formaţiilor care se aliniau la start în trecut.
La ultima ediţie a CM, din 2019, tricolorele s-au clasat pe locul 12. De-a lungul istoriei, România a cucerit la CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015)
Lotul României la Campionatul Mondial de handbal feminin
Portari – Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă; Jucătoare de câmp – Bianca Bazaliu, Oana Borş, Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan, Bianca Harabagiu, Alina Ilie, Cristina laslo, Laura Moisă, Lorena Ostase, Crina Pintea, Anca Polocoşer, Andreea Popa, Andreea Rotaru, Alexandra Subţirică, Ana Maria Tănăsie şi Mădălina Zamfirescu.
Cum arată grupele la Campionatul Mondial 2021
Grupa A: Franţa, Muntenegru, Angola, Slovenia
Grupa B: Rusia, Serbia, Camerun, Polonia
Grupa C: Norvegia, România, Kazahstan, Iran
Grupa D: Olanda, Suedia, Puerto Rico, Uzbekistan
Grupa E: Germania, Ungaria, Cehia, Slovacia
Grupa F: Danemarca, Coreea de Sud, Tunisia, Congo
Grupa G: Croaţia, Japonia, Brazilia, Paraguay
Grupa H: Spania, Austria, Argentina, China.
În meciul de deschidere al turneului final ţara-gazdă, Spania, s-a impus în faţa Argentinei, scor 29-13.
- Cristina Neagu nu face parte din lotul lui Adi Vasile
- Cum arată grupele de la Campionatul Mondial de handbal feminin
- Marele Premiu din Qatar e în AntenaPLAY, în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie
- Cele mai tari meciuri din NBA şi NHL sunt live exclusiv în AntenaPLAY