Închide meniul

România – Danemarca 23 – 39. Meci de coşmar pentru elevele lui Pera. România, pe locul 3 în grupa principală

Dan Roșu Publicat: 5 decembrie 2023, 22:45

Reclamă
România – Danemarca 23 – 39. Meci de coşmar pentru elevele lui Pera. România, pe locul 3 în grupa principală

România - Danemarca 23 - 39. Meci de coşmar pentru elevele lui Pera. România, pe locul 3 în grupa principală

Profimedia

România – Danemarca 24 – 38. România a pierdut clar partida cu Danemarca şi va lupta cu Germania pentru un loc în sferturile de finală de la Campionatul Mondial de handbal. Totul s-a rupt după primele 15 minute ale meciului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După un început echilibrat, România a cedat clar în faţa Danemarcei. Una dintre favoritele la câştigarea trofeului, Danemarca nu a avut nicol emoţie.

Pentru România au marcat Lixăndroiu 5 goluri, Pintea 3, Seraficeanu 3, Ostase 3, Popa 2, Dindiligan 2, Buceschi 2, Badea 2, Gogîrlă 1, iar din echipa Danemarcei s-a remarcat Jorgensen 10. În cealaltă partidă a ultimei etape din grupa E, Serbia – Chile 30-16.

Astfel, sunt calificate mai departe, în grupa preliminară III, Danemarca, cu 4 puncte, România 2 şi Serbia 0. Adversare le vor fi, în ordine, Germania, Japonia şi Polonia, din grupa preliminară F, cu meciuri în 7, 9 şi 11 decembrie.

În grupa preliminară E, tricolorele au învins anterior Chile (44-19) şi Serbia (37-28). Primele două clasate în grupa III se vor califica în sferturile de finală, cu meciuri programate în 12-13 decembrie, urmate de semifinalele din 15 decembrie şi finalele pentru medalii, în 17 decembrie.

Reclamă

Obiectivul naţionalei antrenate de Florentin Pera este o clasare în primele opt locuri, performanţă care i-ar permite să participe apoi la turneele preolimpice din luna aprilie 2024.

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, care a ajuns la ediţia a 26-a. Palmaresul naţionalei României la Mondiale include patru medalii: aur – 1962, argint – 1973, 2005, bronz – 2015. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.

România – Danemarca 23 – 39

Min. 60: FINAL DE MECI! Danemarca s-a impus cu 39-23, iar România va intra pe locul 3 în grupa principală.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 55: România – Danermarca 21 – 36. Danezele nu au nicio emoţie în a se impune. Continuă să marcheze la foc automat.

Min. 45: România – Danemarca 16 – 29. „Tricolorele” nu găsesc antidot la jocul danezelor şi rămân la 13 goluri în spate, cu un sfert de oră înainte de final.

Min. 38: România – Danemarca 14 – 26. Danezele joacă la un nivel fantastic.

Min 30: La pauză, Danemarca o conduce pe România cu 21 – 10.

Min. 29: Scădere dramatică în joc a României, iar Danemarca s-a distanţa la 9 goluri: 19-10.

Min. 17: Se păstrează diferenta de două goluri. Danemarca conduce România cu 10 – 8.

Min. 10: România – Danemarca 4-6! Început intens de meci! Româncele au revenit după ce au fost conduse cu 4-1.

Reclamă

Min. 1: A început partida.

Înainte de partida cu ţara gazdă, echipa lui Pera a bătut Chile, cu 44-19 şi Serbia, cu 37-28. De partea cealaltă, nordicele au trecut de Serbia, cu 25-21, şi de Chile, cu 46-11.

România şi-a aflat deja adversarele din grupa principală a CM de handbal feminin! „Tricolorele” știu cu cine se vor duela pentru a avansa cât mai mult la turneul final care are loc în Damenarca, Norvegia şi Suedia.

Naţionala Japoniei este ultima calificată în grupa principală III, din grupa preliminară F, din care provin adversarele României în a doua fază a Campionatului Mondial. Germania şi Polonia erau calificate anterior.

Japonia a învins, luni, reprezentativa Iranului, scor 42-10 şi se clasează pe locul 3 în grupa F. Ultima dispută va avea loc, luni seară, între echipele de pe primele două locuri, Germania şi Polonia, iar rezultatul va stabili clasamentul final.

Cristina Neagu, discurs impresionant din Danemarca: „E ultimul meu Mondial! Fac eforturi foarte mari să joc”

România speră ca se va putea baza pe Cristina Neagu pentru meciurile din grupa principală, dar e greu de crezut că interul stânga va putea fi pe teren, la ceea ce înseamnă ultima ei participare la un campionat mondial.

„Mă simt mai bine, în fiecare zi mă simt mai bine. Ultima oară am intrat în sală cu echipa, am avut nişte şuturi. Deocamdată nu ştiu exact care este situaţia mea. Încerc de la zi la zi să fac mai mult. Am nevoie măcar de un antrenament full cu echipa pentru a intra la joc.

(n.r: Cât de mult îţi doreşti să joci la acest campionat mondial?) Foarte mult, am făcut eforturi foarte mari în ultimele trei săptămâni pentru a fi aici, pentru a mă recupera. Îmi doresc să intru, să ajut echipa. Nu este cea mai fericită situaţie pentru mine având în vedere că nu m-am antrenat de trei săptămâni… handbal mă refer. Dacă va fi şi voi putea să intru în teren, voi da totul să ajut echipa”, a declarat Cristina Neagu pentru fanatik.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu 8:39 Carlo Ancelotti, semnal de alarmă după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „A fost momentul nostru de slăbiciune!” 8:39 Thomas Tuchel, mesaj acid către „galactici”, după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „Au marcat două goluri din două ocazii” 8:26 „Să avem o seară magică acasă!” Reacţia lui Vinicius, după ce a fost „eroul” lui Real Madrid în duelul cu Bayern 8:02 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. 1 mai, una dintre cele mai triste zile din istoria sportului mondial 0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
Vezi toate știrile
Citește și