Închide meniul

Clujeanul Simone Tempestini continuă lupta pentru titlu în Campionatul European de Raliuri

Florian Ceafalău Publicat: 1 iulie 2022, 9:22 / Actualizat: 8 ianuarie 2024, 20:03

Clujeanul Simone Tempestini continuă lupta pentru titlu în Campionatul European de Raliuri

Pilotul clujean se află pe un incredibil loc 3, cu 55 de puncte, la 10 de locul 2, Nil Solans, și la 34 de puncte în urma liderului Efren Llarena.

FRAS

Simone Tempestini continuă lupta pentru titlu. De șase ori campion național absolut în România, Simone Tempestini vrea să cucerească Europa în acest an, iar în weekend, în Letonia, va lua startul în cea de-a cincea etapă a Campionatului European de Raliuri FIA ERC cu obiectivul de a urca pe poziția secundă în clasamentul general.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În acest moment, la mijlocul sezonului, pilotul clujean se află pe un incredibil loc 3, cu 55 de puncte, la 10 de locul 2, Nil Solans, și la 34 de puncte în urma liderului Efren Llarena.

Simone Tempestini continuă lupta pentru titlu în Campionatul European de Raliuri

Deși inițial această etapă nu era în programul său, Tempestini a hotărât să concureze în Letonia tocmai datorită faptului că se află foarte aproape de un rezultat istoric pentru motorsportul românesc. Pe un model Skoda Fabia Rally2 și cu Sergiu Itu copilot, Tempestini se va afla astfel printre cei 91 de piloți înscriși la start.

Reclamă

Nu vor lipsi rivalii săi, spaniolii Llarena și Solans, însă lista este una generoasă, din această mai făcând parte nume precum Javier Pardo, Alberto Battistolli, Simone Wagner și Hayden Paddon, ultimul având inclusiv victorie în WRC.

Pentru a fi sigur că urcă pe locul doi în clasamentul general după etapa din Letonia, Tempestini are nevoie de un podium, iar spaniolul Solans să termine mai jos de locul 6. Un loc în Top 5 i-ar asigura românului menținerea pe poziția a treia a topului european.

Reclamă

Anul trecut, Tempestini și Itu au încheiat pe 10 la prima lor participare cu Skoda Fabia Rally2 în Letonia. „Am făcut eforturi pentru a fi prezenți la această etapă, vrem să luptăm până în ultima secundă pentru visul nostru. Le mulțumim tuturor celor care cred în noi și vrem să avem o evoluție cât mai bună în acest weekend”, a spus Tempestini.

Prima probă specială din totalul de 12 programate în Letonia va avea loc sâmbătă dimineață de la ora 10:35. Raliul se va încheia duminică în jurul orei 19:00.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Jerome France poate scrie istorie în Super Rally în acest weekend
Alte sporturi • 3 nov., 12:22
Jerome France poate scrie istorie în Super Rally în acest weekend
Norvegianul Mads Ostberg a câștigat Raliul Brașovului. Tempestini, campionul absolut al sezonului
Alte sporturi • 30 oct., 10:13
Norvegianul Mads Ostberg a câștigat Raliul Brașovului. Tempestini, campionul absolut al sezonului
AS.ro LIVE | Fraţii Maior sunt invitaţii lui Dan Pavel. Norbert şi Francesca tocmai au obţinut o performanţă uriaşă pentru România
Alte sporturi • 19 oct., 9:00
AS.ro LIVE | Fraţii Maior au fost invitaţii lui Dan Pavel. Norbert şi Francesca sunt campioni europeni!
Frații Maior sunt noii campioni europeni de juniori la raliuri
Alte sporturi • 12 oct., 10:06
Frații Maior sunt noii campioni europeni de juniori la raliuri. Performanță istorică pentru România
Titlurile de Masters la viteză în coastă se decid la Brașov
Alte sporturi • 12 oct., 9:10
Titlurile de Masters la viteză în coastă se decid la Brașov. Cine sunt candidații la trofee