Închide meniul

Echipajul românesc Tempestini și Sergiu Itu a urcat pe locul 2 în Campionatul European de Raliuri

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 27 iulie 2022, 14:11 / Actualizat: 27 iulie 2022, 16:18

Pilotul român Simone Tempestini, de șase ori campion național absolut, a urcat pe locul 2 în Campionatul European de Raliuri după ce a încheiat pe locul 6 în etapa a șasea a sezonului, Rally di Roma Capitale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Născut în Italia, Tempestini reprezintă România în motorsport încă din 2016, an în care a ieșit campion mondial la juniori. Anul acesta, cu două runde înainte de final, este mare favorit să devină și vicecampion european, de data aceasta la seniori.

Clujeanul l-a depășit în clasamentul general al competiției continentale pe spaniolul Nil Solans, diferența dintre cei doi fiind de 9 puncte în favoarea lui Tempestini, care a strâns 79 de puncte. Lider rămâne un alt spaniol, Efren Llarena, al patrulea clasat în Italia.

A condus la peste 70 de grade în mașină!

Raliul din Capitala Italia, țara sa natală, s-a dovedit unul dificil pentru Tempestini, care a trebuit să înfrunte nu doar peste 180 de kilometri de probe speciale, dar și căldura, în timpul zilei, temperatura din mașina de concurs depășind 70 de grade Celsius.

Echipajul tricolor, format din Tempestini și Sergiu Itu, a avut o evoluție constantă, iar în prima zi a fost inclusiv pe 3 la general. Totul s-a decis la secunde. Spre exemplu, diferența finală dintre români și ocupanții poziției a cincea a fost de numai 5 secunde după două zile de concurs și peste 180 de kilometri parcurși. Victoria de la Roma i-a revenit italianului Damiano de Tommaso.

Reclamă

„Suntem mulțumiți de parcurs chiar dacă am avut parte de o căldură infernală. Am urcat pe locul 2 în clasament și asta ne motivează și mai tare pentru ultimele două etape pentru că vom face tot ce depinde de noi să ne menținem și să obținem o performanță frumoasă pentru România”, a spus Tempestini.

Următoarea etapă din competiția europeană, penultima, va avea loc în perioada 27-28 august, la Barum, în Cehia. Până atunci, Tempestini și Itu vor concura la Raliul Moldovei Bacău, în perioada 5-7 august, în încercarea de a reveni în fotoliul de lider în Campionatul Național de Raliuri.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:26 LIVE SCOREUTA – Oţelul 3-0. Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu! Arădenii fac spectacol pe final 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului 18:18 Un fost jucător legendar al Craiovei e total dezamăgit de FCU Craiova: „Poate să o bată şi o echipă de Divizia C”! 17:43 Marius Ştefănescu, reacţie fabuloasă despre transferul la FCSB: „Dau eu ca să plec, dacă aşa a spus patronul”! 17:43 Neluțu Varga a pus ochii pe o vedetă de la FCSB! Patronul face tot posibilul pentru ca Dan Petrescu să ia titlul cu CFR Cluj 17:20 „Uită-te la el!” Ionel Ganea l-a făcut praf pe Bogdan Lobonț! Atac direct la adresa antrenorului de la Rapid 16:47 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 25 aprilie 16:38 Foto„Domnul Şucu nu stăpâneşte lucrurile” Un cunoscut antrenor român a reacţionat după gestul uluitor al lui Krasniqi faţă de Lobonţ! 16:26 Irina Begu, eliminată în turul 2 de la WTA Madrid Open! Cu câți bani s-a ales românca, după duelul cu Madison Keys Vezi toate știrile
Citește și