Închide meniul

Mick Schumacher, criticat în Germania după ce şi-a rupt maşina în două: „Regele accidentelor!” / „De ce face atâtea greşeli?”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 31 mai 2022, 22:28

Mick Schumacher, criticat în Germania după ce şi-a rupt maşina în două: „Regele accidentelor! / „De ce face atâtea greşeli?

Mick Schumacher şi-a rupt maşina în două în Marele Premiu de la Monaco

Mick Schumacher, accident teribil / Profimediaimages

Mick Schumacher a fost criticat în Germania după ce şi-a rupt maşina în două. Fiul marelui Michael Schumacher a fost pus la zid de presa germană după seria de abandonuri înregistrată în acest sezon al Formulei 1, informează lequipe.fr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sportivul de 23 de ani este la al doilea sezon în Marele Circ, la echipa Haas. Dacă anul trecut, Schumacher jr. nu a impresionat, dar nici nu a dezamăgit după ce a înregistrat doar trei abandonuri în 22 de curse (niciun punct), în ediţia actuală a Campionatului Mondial a ajuns deja la trei accidente în şapte grand prix-uri.

Ultimul l-a provocat, duminică, la Marele Premiu al principatului Monaco, cursă unde a rupt monopostul Haas în două, după un contact cu barierele de protecţie ale pistei.

Mick Schumacher, criticat în Germania

În mass-media din ţara sa, eşecul de duminică, din Principat, a provocat recaţii critice la adresa lui. Elogiile de felul „Schumi III” sau „Quick Mick” au fost înlocuite cu „Regele accidentelor”.

Săptămânalul Der Spiegel a mers mai departe şi l-a descris ca fiind „un pilot conştiincios, ambiţios şi simpatic, dar tot cu zero puncte. În acest ritm, este puţin probabil ca el să-şi atingă obiectivele”.

Reclamă

Pentru canalul de ştiri NTV, „presiunea este din ce în ce mai mare, iar viitorul său în F1 este acum în joc. Nu mai are dreptul să facă greşeli dacă vrea să aibă o carieră.”

La începutul acestei săptămâni, cotidianul Bild a titrat: „Haas s-a rupt în două. O eroare a pilotului. Încă o dată. De ce face atâtea greşeli?”

Nici Auto Bild nu a fost prea amabil cu Schumacher: „Să recunoaştem: frecvenţa accidentelor sale îi pune în pericol viitorul în F1. Împreună cu Nicholas Latifi (Williams), el este singurul pilot care nu a obţinut încă vreun punct.”

Reclamă 4 / 0/3

Pe de altă parte, compatriotul său, Sebastian Vettel, încă mai crede în el. „Mick are un potenţial incredibil. Presiunea asupra lui este foarte mare, aşa că haideţi să-i dăm timp să-şi găsească cu adevărat echilibrul. Nu trebuie să-l sufocăm”, a declarat Vettel.

Mick Schumacher admite că trebuie să obţină rezultate bune cât mai repede. „Ştiu că roata se va întoarce în cele din urmă. Presiune? Nu pun nicio presiune asupra mea şi nu citesc ziarele. Rămân calm şi încrezător, chiar dacă ştiu că aşteptările sunt mari şi că va trebui să urc rapid în clasamentul piloţilor pentru a reduce criticii la tăcere”, a spus el.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Azerbaidjanului, va avea loc la 12 iunie, la Baku.

Mick Schumacher şi-a rupt maşina în două la Marele Premiu de la Monaco

Mick Schumacher şi-a rupt maşina în două în Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco. Au fost momente uluitoare în timpul cursei din Principat şi a fost nevoie de steag roşu.

În turul al 26-lea, pilotul de 23 de ani al celor de la Haas a pierdut controlul monopostului, care s-a lovit de un parapet. Impactul s-a dovedit a fi devastator.

Maşina lui Schumacher Jr. a derapat şi pur şi simplu s-a rupt în două. Din fericire, Mick a anunţat destul de repede că este bine şi a ieşit pe picioarele sale din monopostul de Formula 1, al cărui preţ este estimat la 15 milioane de dolari. Foarte probabil, şasiul nu va mai putea fi reconstruit.

A fost nevoie de intervenţia unui safety-car, iar la scurt timp distanţă toţi ceilalţi piloţi rămaşi în cursă s-au dus la boxe.

Reclamă
Recomandări
  • Mick Schumacher, criticat în Germania după ce şi-a rupt maşina în două
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:59 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang e ACUM în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” 9:53 FotoProteste incendiare la Bayern Munchen – Arsenal! Nimeni nu a scăpat de furia fanilor bavarezi: „Îşi mulg fanii ca pe vaci” Vezi toate știrile
Citește și